THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 August 2011

Dugaan Bertunang Sangat Dahsyat

Terpanggil pulak aku nak tulis pasal topik keeper malaysia yang tengah hot meletup si Khairul Fahmi dan Elia yang sah putus tunang...pada aku lantak hal diorang tapi bila baca kat blog adik CIK EPAL pasal si KFCM kantoi jugak selepas asik nafi orang ketiga..bukan player la...hmmmmm.... aku teringat kisah dugaan bertunang pernah aku alami...lebih kurang sama macam diorang...orang ketiga pun ada jugak...gaduh berbalah pun ada jugak...tu la jodoh aku kuat kan ngan Encik Awak ni.....cuma beza aku dan kisah bebudak tu...aku orang biasa,...gaduh tak masuk paper..seantero malaysia tau....


jeng jeng KFCM kantoi ...lalalalala

Aku buka cerita ni bukan nak aibkan sesiapa.ini hanya berdasarkan pengalaman dan kisah benar yang pernah terjadi...dalam kes KFCM dan Elia...bagi aku sama je dua dua ada salahnya...Elia pulak terlalu expose kisah KFCM..sayang la katakan...macam aku jugak..aku rasa kisah EA sebelum kawen , tunang byk kot dalam blog ni..but who cares...aku siapa...??bukan sapa sapa.... standard ar orang menyampah, geli geleman...lumrah la tu kan...KFCM lak meniti di ambang populariti....pastu kena gosip orang ketiga awek hot chick lak tu...pehh tak tergugat...satu hal lagi dah nama pompuan...FB jadi tempat luahan hati la...tapi tu la kadang FB bukan tempat memaki hamun...takde peluang la der nak baik semula kalau dah maki tunang ko bagai nak rak...ko ingat orang tak kenal...malu hokeh...at least kalau tak tahan sangat,..ayat bertapis sikit...aku paham kuasa FB ni....aku pun gitu gak...kadang kesedihan tak terbendung..nak luah tak terluah...lalu FB la jadi tempat mengadu padahal dah terang terang tau FB tu ramai pegambil tau..terlebih care...dan jadila cerita macam macam...


Habislah komen pasal KFCM dan Elia...kang orang kata aku hover poyo ..cam bagus...yer aku tak la bagus...aku cakap pada diri sendiri aku jugak...pengalaman aku masa bertunang...bertunang adalah perkara paling mencabar dalam hidup aku..orang tengok..eh sweetnya diorang...pehh sepadan...hakikat...kami manusia biasa macam orang lain..bergaduh opcos...kami kenal tak lama...amik masa 6 bulan berjumpa terus bertunang selama 9 bulan...9 bulan tu tempoh lama tau...lagi cepat lagi bagus....masa bercinta berkenalan adalah masa indah...bila bertunang bermula la fasa baru ...waktu ni macam macam tembelang keluar..dugaan la orang kata...boleh dikatakan semua benda tak kena...ada je benda kecik nak digaduhkan..airmata aku dah macam laju je asik menangis je...tu belum kisah orang ketiga...

Haaaaaa jeng jeng....yer aku jugak tak terlepas dari kes orang ketiga...Allah nak uji kami kan...kekasih lama EA muncul dalam kisah kami....pehhh lemah hati...tak layan masakan muncul kan...aku tak salah kan orang ketiga itu..EA pun kena salah jugak...tempiasnya hubungan kami hambar 2 minggu sebelum nak kawen...aku hampir nekad nak putus kan tunang....selama 2 minggu kami tak bertegur sapa...nasib baik la perantara aku ialah emak aku...kalau tak aku rasa memang tak jalan majlis kawen...sebab aku dah tawar hati time tu....hmm nak citer panjang pun aku dah tutup buku...yang membuatkan aku sayang EA dia adalah penyabar dan penyayang....dalam kes aku dia lebih banyak diam dan mengalah...esoknya majlis akad nikah pun masih tak baik lagi...dinginnnnn..Alhamdulillah keluarga adalah penyelamat kami...

Sudah tertulis walau apa dugaan sekali pun melanda EA adalah jodoh untukku..dia adalah suami..dan bapa pada anak aku....selepas nikah hati aku sayu mengenangkan tak sangka dalam gaduh sebut nak putus je...EA la suami aku...lepas salam tangan batal air sembahyang aku bisik kat dia minta maaf sebab selama bertunang kita tak bahagia sampai hampir ke arah perpisahan....apa terjadi salah faham antara kami...Insya Allah selagi ada cinta, kasih, sayang selagi itulah hubungan akan tetap utuh selama lamanya...amin...EA, walaupun awak tak la romantik orang nya...tak la kaya sangat ..tapi awak ada istimewa nya di mata saya...:))..so apa yang terjadi pada KFCM dan Elia ada hikmahnya...mungkin Elia lebih fokus pada study dan KFCM more to sill keeper...but awas KFCM...kalau ko memang ngan awek hot yang gosip ko tu sah ko memang menghancurkan hati ramai peminat kat luar...mengaku je la KFCM kalau benar...benar itu pahit...tapi akan manis akhirnya........


kami masa bertunang...hehehe..kenangan




PIKIR PIKIR BAIK LAH NIKAH TERUS DARI BERTUNANG NI...TAPI KADANG NAK MERASA GAK ALAM BERTUNANG...SUKA HATI MEMASING LA..





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Eri-chan said...

kekadang memang salah kalau citer lebih2 pasal kehidupan percintaan ni..sikit2 dahla kan..sebab bila dah putus mmg malu...mulala mcm2 anon yang dtg menyerang..aku pun harap aku tak terlebih citer pasal perjalanan cinta ni...ngok-ngek2 sudah.......feeling2 lebih sendiri simpan dalam hati. paling senang buat private je mcm ben ashaari ckp..hihi

Softtouch [Hanim] said...

pasal kfcm tu dua2 salah..tp sy tetap salahkan kfc tu..eiiii xsuka..tp awk tu mmg hot kan mimy..xpelah dah xde jodoh..

org ramai kata dugaan btunang plaing dasyat..tp sy xtaulah sbb sy x bertunang...terus nikah..mcm gelojohkan..hehehehee

Haresue said...

Aku pun tak nafikan dalam bertunang nie mmg dugaan paling kuat sgt..

jgn igt kiter dah bertunang kita akan kenal sebenar2nyer pasangan kita.. bagi aku kan, selagi kita tak hidup sebumbung, kita masih belum kenal dia... Jgnlah igt kita kawan dengan pasangan even dah 10-15 tahun pun kita dah anggap kita dah sgt2 kenal dengan dia tau.. mesti ada 10-20% untuk tidak rasa percaya.. lainlah kita dah kawin dan hidup bersama, mungkin dah berbeza pulak kan..

Aku bertunang pun lama, setahun setengah.. mcm2 dugaan yang dah di alami.. tapi alhamdulillah, semuanya dapat diatasi dengan baik.. sekarang pun perkahwinan kitaorang dah nak masuk 5 thn.. aminnn..

Chibi Maruko said...

Sebab tu kenapa me tak bertunang, skip kami kahwin terus...... 6 tahun no baby but still happy cam kekanak ribena selalu, err plus gaduh sikit sikit menambah asam garam perkahwinan.

eynda said...

Kesian kat semua pihak...ok akak cuba bertindak adil hehe... walaupun tak tau citer sebenar kan... :-D

Mia-Ina said...

ms bertunang mmg saat emosi di duga antara psgn..tetapi betul nk cite lebih susah..byk berdoa semoga dipermudahkan.

daela said...

Masa bertunang banyak dugaan mimi...itu jer aku nak cakap kan...:)..tak kira yang baik atau pun yang buruk..tapi sebagai perempuan..aku tetap kesian dekat elia tu..

liyana said...

betul kak, dugaan alm btunang tu mmg sgt dasyat... sy sendiri pun sebulan sblm kawen, rasa mcm nk mintak putus, mmg dingin je masa tu, org lain nmpk mcm ok, hakikat nye tgh gaduh, waktu akad nikah pun still lg dingin,mujur family jadi penyelamat.huhu

NeenaAnuar said...

senang citer.. tepuk sebelah tangan tak berbunyik! sapa yg kene goda dan digoda tu kene pandai2 lah bawak diri.. sedar yg diri awk tu dah berpunya.. kalau sama2 tak naik.. bende nie takkan terjadik.. ermm.. tapi bende dah nak jadik.. so better lah berpisah skg dari lepas dah berkahwin esok2 baru nak carik pasal..

tapikan beb.. aku rasa Elia memang dah bercerita pasal KFCM before KFCM glamor lagi laa.... coz aku terpikir gak.. kalau lah tetiba en. teman glamour di mata rakyat Malaysia... cewahhh... so takkan lah aku nak terusss stop berbloggin about en.teman pulak kann.. coz all this while en. teman dah terdahulu "glamour" kat blog I'm Yourss! ahahahaa..

Pepel BoNda AmaNi said...

orang tua pun selalu cakap..masa bertunang nie dugaan terhebat.....aku dulu pun bertunang xlama sangat..dalam 7-8bulan jerk...tue pun...hazab...

PinKy MoMMa said...

kiteorg pulak terbalik..masa bercouple sgt byk dugaannya..masa bertunang tu mcm eppy2 je tak sabar nak kawin hahaha..

smga mereka tabah..Dia lebih tau kan mana yg baik utk hambaNya..

Mrs. Norrie said...

dasat kan dugaan...
sama cam aku jugak...
Hari nak pegi amik baju nikah kat tailor, hari tuh jugaklah nyaris2 putus tunang semua gara2 org ketiga...huhuhuhu!!!!

SURIA AMANDA said...

memang x salah la kata ex tunang dia si elia tuh yang mmg ada org ketiga?

Unknown said...

Mmg btol la,,bukti nye aku skang dh 9 bln brtunang,,mcm2 mslh timbul,,bnde kecik pun jd beso,,klu dulu rs di sayangi sgt,,now rs mcm dh jauh,,tp aku anggap juz dugaan Die bg kat aku,,hope sgt x jd pape kat hbungan ktorg,,sayang wei,,coz dh melibat kan family kan,,malu bsr,,ckup la dulu skali aku penah gagal dlm brtunang,,sume di sbb kan org ke3...!! Bullshit la,,skit ati sgt,,yg pnting skang aku dh ade die,,hope die la jd imam aku selame2 nye,,

Google