THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 August 2011

Kena Refer disini pulak ---> Klinik Obstetrik & Ginekologi, HKL

Aku telah direfer ke Hospital Bersalin HKL....mengapa ?? aku ada kes on medication..nanti aku story ek mengapa dan kenapa...so doktor pakar aku suh refer ke sini....di mana?? Klinik Obstetrik dan Ginekologi (O&G) HKL...aku telah dinasihatkan untuk tidak bersalin di Klinik Kecil atau pun Pusat Bersalin Swasta lain atas sebab sebab kesihatan yang tak dapat di elakkan...so aku akur....tempat bersalin aku di Hospital Bersalin, HKL...kat sini aku dirujuk pada pakar pakar O&G...kes aku special sikit...siap ada 2 next appointment aku kena jumpa tetiap bulan..so boleh di katakan every 2 weeks kena pi checkup...next appointment kena refer bahagian Klinik MFM (Maternal Fetus/Fetal Medicine) kat HKL gak...aku tak tau treatment dia camner..tunggu nanti aku cerita ek bila pegi...dan satu lagi appointment Klinik Combine Diagnosis...yang ni Pakar Penyakit aku akan bertemu Pakar O&G membincangkan tindakan selanjutnya untuk kes rujukan dari pesakit ...

So lepas ni aku tak perlu pegi Klinik Kesihatan biasa...rawatan aku hanya di sini....aku rasa ramai yang tertanya apa benda la kes aku ni sampai 3 klinik kena pegi...yer sabar aku akan bongkarkan nanti apa sebenar yang melanda aku..ikutkan hati aku tak mau bercerita tentang penyakit yang aku alami sejak 15tahun lalu...tapi rasanya tak salah kita berkongsi kan...dan aku rasa blog ni dah macam jiwa aku...so sedih, gembira semua terluah kat blog ni...so sampai masa aku perlu cerita keadaan sebenar diri aku..aku tak minta simpati mau pun belas kasihan...selama ni pun aku masih hidup tanpa orang tau apa masalah aku sebenarnya melainkan keluara, suami dan kawan terapat..Alhamdulillah aku kena kuat demi mereka...dan juga bakal anak ak nanti..walau apa jadi...aku kena tabah dan kuat...eh dah la malas citer melalut skema...suh korang layan gambar ..mariiiiii


saja posing tayang muka sebelum nak masuk klinik..hover kan pompuan ni...

pertama kali ke Klinik Obstetrik &Ginekologi, HKL..orang ramai tapi sistem teratur...tak lama menunggu...beza ngan Klinik KK biasa nurse yang check..kat sini doktor pakar yang check...yerla tempat ada kes kann...

huwaaaaa nak menangis haku...aku kekurangan darah sudah..heheee..takde makna..banyak ko darah kena amik..20 ml kot..banyak aku tengok darah aku diorang amik...huihh pasni sure datang je kena inject...ni aku cuak main cucuk cucuk ni...

sudah terprint dan cop next rawatan disini...sudah pasni hafal jalan ke HKL la yer tiap 2 minggu...

dapat vitamin lagi...asid folic as usual tapi gomen nya kecik giler...dan juga tambahan Iron dan B Complex...makan jangan tak makan...



NAK TAU KE APAKAH MENGAPAKAH KES HAKU?? SAPA NAK SILA CABUT KEYBOARD...NGEH NGEH...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

SURIA AMANDA said...

ala...nak tau..tp jgn la suh cabut keyboard..caner along nak type nanti...

dina said...

HKL tempat aku cek perut masa pregnant kan ain dulu... nurse muda2 ms tu semua baik2 n lemah lembut

Mia-Ina said...

walau pepun keadaan,bg mia yg ptg akak selamat bersalin t...sebab pernah jumpa kes seorang shbt blogger muda lg...sakit tulang belakang kronik..tp bisa mengandung wp dinasihati doktor..not to do that..wp payah saat bersalin, kini dh ada cahaya mata.jg diri kak

my.mastura said...

nebes aku nk tunggu citer setersunya..huhuu

PinKy MoMMa said...

apa yg terjadi nok?
ce cite ce cite..jaga diri ya..

smga ko cpt sihat spenuhnya!

mekchu said...

kalo cabut keyboard cane nak taip.. eh, lupa.. pc opis ni boleh touch screen.. hahaha

kesian ko nok.. rela kan aje semua tu demi baby.. nnti akhir2 nnti lagik la ko kena selalu ulang alik.. aku rasa beh baik ko buat khemah je kat spital tu..

TiNie said...

cpt citer kak..nak tahu jugak..sy baru follow blog akak n trus jadi pembaca setia hhehehe

ana apez said...

akak sabar erk.. at least akak still ada baby dalam perot, tapi tidak ana. baby dah diambil Allah.
anyway, akak bley tau tak untok ape Iron tablets tu? ana pon ada dapat lepas keguguran haritu. tapi tak makan lgi. tak teringat nak tanya nurse sebab time tu ana mamai lagi.

noradzlina.kamdani said...

xpe..biar ssh asyik kene g klinik jek..yg penting nnt baby n mimy sihat ok...

iyan shazlind said...

jaga diri baik2 ya..saya doakan semuanya selamat :)

mamyharraz said...

dari haritu tertanya-tanya apalah kes mimy tu..sbb sgt suspen..citer ek boleh kita berkongsi rahsia ;) eceh :)

Mrs. Norrie said...

aku dari time belajar tertanya ko sakit aper...tak pernah ko citer pun...biasa ko jwb.."biasalah sakit aku tuh lah..."

POSH76 said...

nak tau habis semua dah tercabut ni hihiho

Haresue said...

hahahaha.. mie, aku rasa aku pun pernah gi klinik kot.. masa tuh mengandung anak first.. kena decide tarikh operation..

pasal penyakit ko tuh, aku tau.. kita kan kawan dari sekolah, duk sebelah menyebelah lagik.. dan aku jugak salah sorang yang melawat ko lepas operation kat hkl masa form 4.. betul kan penyakit nie yang ko nak citer?.. ;p

Pepel BoNda AmaNi said...

bos aku siap sound asal aku cabut keyboard...dah tue camna nak menjawab nok..perluka aku tunjuk notis ko nie..hahahahaha....insya-allah nok..semoga semua urusan ko di permudahkan..amin..

Riri Yoorin said...

kak mimy..cepat citer riri nk tau juge

syeeda11 said...

salam mimi, banyak2 bersabar ye. dugaan mengandung mmg banyak. i pun mcm u jugak, ada sakit yang i dapat dr umur i 18, bila mengandung i mmg kene rujuk pakar kat ppum every 2weeks. kuar masuk hospital 3 kali sepanjang 8 bulan mengandung, n paling sedih sbb kene operation utk lahirkan baby i yang masa tu ckup 8 bulan. tapi semua ni yg buatkan kita kuat. jaga kesihatan baik-baik ya. :)

liyana said...

kenapakah kak? take cre ye :)

Nadine said...

Mimy, cptla update nak tau kenape ni? cecite, cecita :D

Bitt (double IS) said...

kena tahu la gamaknya sebab keyboard lama sudah tercabott...akekkekekkee

Google