THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 August 2011

Rutin Sebelum Tido Secara Manja..Auwwwwwww

Apa yang seronok bila mengandung ni...terlebih lagi anak sulung...opcos kita jadi manja dan dimanjakan...so bila terlebih manja semua benda nak kena orang lain buat...sapa lagi kalau tak orang terdekat...husben sendiri la...hihihi....EA setiap malam aktiviti rutin wajib adalah menyediakan segelas susu Anmum Materna..memula dia tak reti bancuh pastu aku suh dia tengok kat kotak cara bancuh...pastu lelama dia pandai ...ala bukan susah pun...belajar belajar....yang bab leceh nya  aku ni tak suka minum panas...aku suka susu sejuk beku tapi takmo ais....apa yang dia buat adalah...lepas balik keje petang dia bancuh suku air panas pastu dia letak penuh air masak biasa then dia sejukkan sekejap dalam peti ais...bila dah sejuk beku...then hantar naik atas ke bilik... kul 10 malam adalah waktu minum susu....huihh memang aku manja hover lelebih di layan begini...bila lagi yer dakk...lagi lelemak tepu bergayut la aku pasni ..pemalas giler weh

Then tak lupa sebiji oren di potong tetiap malam...sebab aku malam selalu kena midnight sickness...hari hari masih muntah belahak...makan la best banyak mana pun...malam je sebelum tido...uwekkkkkk so pengubat loya loya ....EA suh makan buah oren untuk hilangkan rasa mual loya....dan pastu leh la tido dengan selesa nya....oh selesa ke ?? selesa selesa ayam la....sejak mengandung aku merasakan tido malam ku tak baper lena...kejap terjaga sebab asik nak terkenchh....pastu tak leh dengar bunyi bunyian cepat je aku terjaga kan...macam baby lak haku....hihihi....pastu nak tido balik punya la payah....tapi yang best bangun pagi senang je...dengar alarm bising sekali je zasssss bangun....tapi siangnya lemau..ngantukssssssss...ahaks...apa susah tido dalam kete kannnnnn.....wokeh dari cerita susu, oren  dah terlalut citer tido tak nyenyak lak...huhuhuhu..pengalaman kannnnn..tak semua orang sama...pengalaman aku lain...manja lelebih...hohoho...rasa nak pelempang tak....ngeeeeeee larikkkkkkk


susu dan buah oren untuk si manja debab montel (EA yang cakap..hehehe rasa nak uwek tak??) wajib sebelum tido...bagus senang aku tak yah turun naik tangga segala mala nak buat susu nak potong oren...mekasih..



OWHH , EA ADALAH SEORANG YANG TAK ROMANTIK SO JANGAN LA BERKATA DIA ROMANTIK...TAPI SEKALI SEKALI ADALAH....ITUPUN TETIBA ANGIN DIA DATANG....LALALALA...







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

liyana said...

hehe seronok nye la hai dilayan mcm gini ye, klu sy, mintak dukung sekali, hahaha lg over :D

PinKy MoMMa said...

saper tak sayang bini oiiii ;p
pengorbanan seorang suami kena hargai slalu kan mimy..

farahfatihah said...

bestnya leh manja2 huhuh mcm i kena wat sorang2 huhu dah lali dah....

i jarang minum susu...tp rajin minum yogurt

farahfatihah said...

bestnya leh manja2 huhuh mcm i kena wat sorang2 huhu dah lali dah....

i jarang minum susu...tp rajin minum yogurt

Mrs. Norrie said...

heheheh....
best yerks camnie...kene ngndung selalu ler...

mamyharraz said...

ni yg best time ngandung dpt di manja-manja selalu ;)

CidaZam said...

dear elak minum susu malam... expecially nak tido sbb bila ko tido, than tak buat apa-apa baby akan kumpul lemak. So mengikut kata doktor aku, tak elok sbb takut baby tak sihat, means kolestrol semua tukan? mmg syok baby tembam comel. Tapi yang kita nak elak ialah pembesaran secara tidak sihat. So susu ambik pagi. Harus ambik sbb 5-6 month ko akan rasa tulang belakang ko sakit2. Malam nak ambik make sure bukan waktu tido. At least lepas minum ko buat sesuatu aktiviti. Limau pun jangan ambik over dose sangat. Sbb some tak kuatkan? limaukan tajam. After 4-5 month oklah ambik. Ni aku bagitahu apa yang gyne aku nasihatkan.

Shu Shinju said...

bertuah kak mimy..:)

.:Mrs. Engineer:. said...

besh kn...sy dlu, tiap2 mlm mesti kne urut kaki...hu3

Mimis said...

Bestnyerr dilayan bak puteri.. :)

Bitt (double IS) said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh superbsss....layan terbaekkkk...alhamdulillahhh

Mia-Ina said...

bestnya ada suami d cc..kdg2x terfikir bagaimana t mengandung tanpa suami d cc...huhuhu..

Riri Yoorin said...

wow best nyer jg diri baik2 kak

Nora Anne Burn said...

wahhh..syioknyeeee la..hubby sy lngsung x pndai nk bancuhkan susu..wlaupun dah ade direction..ttp die kate x reti..xtau la mmg die x reti or malasssssssss....tp die tau plk srh bini die ni mnm susu..heh..!

mekchu said...

ohh gitu pulak.. mekchu tak suka minum sejuk sbb nnti gelimatmatmat.. hahaha.. dah la payah nak minum kan..

time2 pegnen ni lah nak manja.. lepas dah ada anak sok, kembali pada asal lerrr... so, gunakan 9 bulan itu sebaik2nya.. hahaha (gelak jahat)

Eri-chan said...

dah lama tak minum susu...

Pepel BoNda AmaNi said...

waktu ngantong time manja gedik lelebey2 nok...xromantik pun tetiba rasa laki kita romantik jerk..ahahahahahah...aku dah lalui pengalaman e2...

Google