THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 August 2011

Berbuka Puasa Bersama Juadah Beli Beli Aje Ngan Mak Angkat

Semalam berbuka puasa atas jemputan kawan opis merangkap mak angkat aku kat Sentul...dah baper kali ajak asik tolak je...sepanjang bulan pose ni aku menumpang mama shidah ni balik ...sebab EA tak mo sesak jem area Bangsar ..dah kebetulan balik lalu jalan yang sama...tumpang kete mama shidah sampai umah dia kat Sentul...so EA amik kat situ je la ...hari hari la duk menumpang umah mama shidah ni...weeeee dan semalam ...rasa teruhutang budi menumpang...dan asik menolak jemputan...aku dan EA sepakat nak berbuka sama ngan mama shidah dan suami..so suh mama shidah tak yah masak...aku beli lauk beli beli je....tak main la PARAM....beli kat bawah opis je...ada food court so beli je lauk macam macam ada ....murah pun murah...sedap pun sedap...sangat terjamin la...puas hati...aku tak caya lauk PARAM...dah serik...lagipun kita tak kenal sapa penjual nya...macam aku beli kat food court opis ni..memang dah biasa ngan penjual tu..so harga pun berpatutan .

mak angkat @ mama shidah...hari hari aku duk menumpang ketenya.

disambut oleh kucing kucing comel ...ini RAFA...anak dara lgi euwwww..manja

my anak angkat dah sengal ...Boboy...tak dapat nak mengawan...kucing betina lari..shian dia

lauk berbuka semalam....semua beli di food court opis

Ayam Percik Kelantan - tuan umah beli kat Kg Baru..sedapp

Sup Cendawan - RM4

Hati Goreng - RM3

Sambal Sotong - RM5


Masak Lemak Ikan Kurau Masin - RM3

Paru Goreng - RM2

Sup Daging - RM3

Kuih Akok. - kegemaran tuan umah orang pantai timur ..

lepas habis berbuka santai jap para suami...EA dan husband mama shidah..




 MAKAN SECARA JEMAAH MEMANG NAIK SELERA..BERTAMBAH NASI...YANG PENTING LAUK LICIN..TOTAL LAUK RM20 UNTUK 4 ORANG MAKAN...BERBALOI..






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

PinKy MoMMa said...

bestnyer ada mak angkat hehe..leh tumpang bermanja :p
ku tumpang manja ngan MIL je hiks :)

Mrs. Norrie said...

byknya lauk...
mkn ramai2 sedaplah kan...
tak kisah lah beli sekali pun..

noradzlina.kamdani said...

mkn ramai2 br le selera mkn ade...

mamyharraz said...

kalau beli tempat yg dah kita biasa mmg puas hati..

murahnya lauk2 tu mmg berbaloilah..kalau kt param belum tentu rm20 tu dpt beli berjenis2 lauk.

La dOLcE mEa_nAtt said...

kak mimy nak share :
Sabda Rasulullah s.a.w "Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya."

ratusiput said...

mmg berbaloi nok kalau bli lauk2 cmtu.drp bli at param kang masuk metro lak.ehehe..

Shu Shinju said...

murah la 4org makan rm20..

comelnye RAFA...

Liyanaroxx said...

Ya Allah untungnya mkn 4 org RM20!kak mimy beli kat level 3 or riverside?

Softtouch [Hanim] said...

murah lah lauk kat food court tu...haah kdg2 kat param xterjamin sedpanya..tp sy Alahmdulillah setakat ni dpt yg sedpa bila beli kat param...

Pepel BoNda AmaNi said...

pehhh tersusun lauk....

Google