THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 August 2011

Majalah Pilihan Langganan Bulanan

Sejak di sahkan mengandung aku terus je membeli majalah keibubapaan ....info untuk aku yang blur mengandung anak sulung ni...nak tanya orang banyak kali  malu...asik tanya je la ko ni...huhu..so elakkan dari malu..baik la kita membaca majalah hiburan...eh tak tentang keibubapaan dan info info hamil...aku lebih suka majalah kerana aku adalah pengemar tegar beli majalah...setiap bulan suka spend duit beli majalah ...tak kira la majalah apa pun janji monthly majalah mesti ada...now dah bertukar ke  langganan majalah Mami Baby dan Pa&Ma....actually banyak buku panduan ibu bapa kat pasaran tapi aku lebih prefer majalah...atas sebab attraction ngan color, tulisan ...penceritaan santai.... i like...so far aku dah 3 bulan langgan kedua dua majalah...bagi aku ada pro contra ...hmm for me aku lagi suka Mami Baby...info padat tak banyak iklan..Pa&Ma lak colourful ceria cerita hamil kurang tapi bnyak pasal kanak kanak dan iklan pun banyak jugeeeeeeeee


Dua majalah pilihan bulanan sekarang...jom beza berbeza kan nya...

Mami Baby...versi English pun ada..Parenthood...aku tak pandai English so baca melayu dah la...janji masuk otak kan...baca English wat wat pandai ...blur je..

topik topik dia agak menarik hati dan senang di fahami...menarik hati untuk membaca...bahan bacaan kira dewasa la ...serius

Pa&Ma....femes majalah ni..keluaran...karangkraf la kata kan...cover budak budak comel..menarik hati aku nak beli ...tulisan pun very the colourful...warna warni gitu...

ada gak info info hamil...tapi tak sebest Mami Baby...ini pendapat aku la...cerita bab hamil tak banyak sangat..adalah kalau selak..2-3 mukasurat je...yang lain selebih iklan banyak...tapi best gak iklan leh cuci mata soping barang baby...pastu info kanak kanak membesar...

selain itu tak lupa juga...buku kecik ni...sesuai letak dlm handbag kehulu kehilir....bukan sebab nak cari nama anak semata tapi dalam dia ada banyak doa, surah, panduan, petua, tips..walau kecik sgt best la.....aku suka buku ni...dan sempat jugak menelek nama nama baby...wooooo awal lagi nak fikir....tapiiii senarai pendek dah ada....hohohoho...MEGAT for boy ..PUTERI for girl...hihi..konpom la kan dah tentu bapaknya MEGAT



KORANG ADA MAJALAH, BUKU NAK DIKONGSIKAN NGAN AKU SUPAYA AKU LEH BACA GAK?? CER BAGITAU





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

POSH76 said...

bess tengok mag tu...tak sabar nak tunggu ur baby...mesti kiut cam mummy dia

TiNie said...

Mami and baby tu bnyk info psl pregnant ye kak..nnt nak beli la..sy beli pa&ma tp mcm bnyk iklan je..nak baca bnyk psl pregnant..sy pun preggy first time kak..hehe..Alhamdulillah..

ratusiput said...

zaman2 aku dulu se anak sulong tak byk sgt majalah2 camni.yg top dulu pa&ma ni je la...habis je beranak sme ntah kemana2 majalah.masuk anak kedua takde dh bli2 konon2 dh ber'experience'..ehehe...tp mmg pun pa&ma ni...byk sgt iklan drp info...

Softtouch [Hanim] said...

begus mimy bc majalah2 n buku tu...byk panduannya...sleain tu masa peknen eloklah byk membaca ..org kata mcm bg rangsanganlah pd bb tu...bijak!

mamyharraz said...

masa sy peknan buku2 tulah dilanggan :)

memang best dpt info dr buku sambil2 santai2

jgn lupa amalkan surah maryam {mudah bersalin}& surah yusof{anak yg cantik} :D

Nadine said...

Erm, you tak suka baca in English eh Mimy? But if you do, I suggest this book: What to Expect When You Are Expecting. Very informative ;)

Pepel BoNda AmaNi said...

aku dulu pun banyak baca majalah PA&MA nie..sampai terniat kat hati nak hantar gambar amani tuk jadi model PA&MA...kekekekekkeke...hmmmmm ada satu buku yang aku baca dulu...info sangat berguna..dari awal kehamilan sampai la bersalin..complete info...ce ko belek2 kat blog aku...aku dah lupa nama buku tue...

chuy4 said...

hye,
beli la buku diari hamil..
sangat bagus la buku tu..
buleh jadi hadiah utk baby once baby da besar...

check kat link ni :
http://duabelas12sepuluh.blogspot.com/2011/06/diari-hamil.html

MaRyD said...

beb,ade lg satu magazine ni..aku xingt nama die ape..tp ritu aku tgk kat gombak medical centre ade jual..byk info2 yg berkaitan kesihatan,pemakanan n cite2 dr pregyy spai bersalin..
yg best die ade page yg leh kite jot down ikut bulan2 preggy tu..ko g la,ritu aku nk beli tup2,gugur lak..
masa aku g check up dulu bila tgu turn tu aku baca2 la..menarik tertarik la..try la

Google