THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 July 2009

I Will Survive

Lately ni macam2 happen...rasa cam give up...oh tidak....so far aku x kan give up...selagi leh survive aku survie..yeah I'm a survivor like lagu I WILL SURVIVE .....macam2 ada!!!.....

Last week my DARLING CAR dh minta macam2 ni.....so byk la yg kena ditouch up....gi workshop...uihh mai aihhh...byknya kena ganti...tayar je dh kena tukar 4 biji....semua dh botak...isk giler kan aku...selama ni bawa keta selamba jek....tp berbaloi la selama 7 thn ..inilah pertama kali aku tukar semua tayar baru... (dah rupa keta baru plak..hahah) ....aku plan nk tukar 2 je..OMG..4 sekali daaa...siap balancing..ntah pasang apa besi ntah (penahan besi spy x mkan tayar)..total up is RM700...ahhhh tidakkkkkkkk...x keruan aku dgr..tarik nafas jap..then kebetulan bateri car dh weak...tukar lg..RM165...melayang lg....lg pn dh pki since 3 yrs ago..tu x tmasuk servis kereta...isk mcm2 la...total sum to pay is about 1k...mak aihhh...mengigil nk bayor....rasa dh smpi ke paras mata dah...kepala otak aku pusing2 dah...pening pikir....ada je hal nya...mmg makan biskut kering la bulan ni...tp xpelah.. utk keselamatan aku jugak....its important beb...that's why i'm survive....

Weekend nya story gak...as my responsible to buy Toileteries for home...gi Giant tuk beli apa yg ptt....uihh compare harga ..mkn lama mkn naik ...terasa la duit mcm air...ringan je melayang bila beli2 .... aku ni dh kira beruntung sbb x pyh pkr nk cr umah sewa, byr umah sewa...nsb umah family aku ditengah kawasan KL....tp xtahan jalan sesak jem la selalu...btw, no charges on that matter...tp dah duk umah family tu xleh la berkira2...as my responsible...all utilities bill is responsibility by me..air, api, astro...nk shopping sakan cam org lain tu agak terhad la...my priority is family comes first..sbb aku kakak yg single lak tu...pastu aku je yg dh keje...adik2 lain sumer duk study...abang aku dh khwn jadi tjawab more to family dia la...so xleh kacau....ini salah satu sbb kenapa aku masih berkira2 utk kawen buat masa skrng..aku masih ada tanggungjawab ngan keluarga aku lg....will survive

*selingan gambo2 mestila ada..bak kata pepatah penyeri blog ...hahahah ..

with Mak, weekend ke giant...time ni tgh queue nk bayor...sp lg tukang bayor nya...aku le !!

my sista ekin & mak....beli beli jgan x beli...borong satu giant pn xpe....time ni sibuk beli brg2 ekin utk ke Uitm...(ingat akak ko ni tokey Giant ke or ada affair ngan tokey giant??)


Yesterday aku MC..as usual gi checkup every 6 month @ HKL...its because of "MG" ...i had "MG " problem since in 15 yrs old(1996).... i'm a ONE IN A MILLION...Alhamdulillah, i'm well now....healthy..& live life normal...but i've must take some medication & consult from doctor...yes i will survive.....tp frust gak dgr from doctor..i can't breastfeed my baby takut air susu tu effect to baby...sedih sgt bila dgr...even i know skrang x khwn lagi tp akan datang kan...but aku redha....uhuhuh...ajal maut semua kt tgn Allah..stp penyakit pasti ada ubatnya...yg pntg jgn putus asa...berdoa & bertawakal pn penting jugak... (just for u FIQ..) ...cuma smlm la..bila check BP...aku low blood / tekanan darah rendah!!! OMG, risau plak dgr...tu smlm mcm x keruan je...sbb doctor pn ckp..klu low blood ni selalunya stress, mudah pening...stress ke aku?? rasa nya x der la sgt..ntah la..doctor suh aku rest jgn terlalu memikir...sbb klu rendah mudah collapse..Masya Allah..takut minta2 dijauhkan la yer...then my weight naik mendadak..!! arghh x pnh weight ke arah no ajaib itu(syhhh..rahsia) ...mmg hbsla kena bebel kasi taruh ngan doctor...telinga kebal je aku...so what i'm gonna do i should kurangkan makan la...bagus gak di tahap paras hidung elok la sgt la berpuasa..more 8 days to ganti lol...


p/s : special thanks all my bestfriend for ur supportive in my life...yes i know I WILL SURVIVE

10 comments:

kella said...

Rindu mama aku bila tengok mak ko..
teringat gak sblm kwen dulu kami sekuarge pi shopping kat Giant gak.. yang tukang mbayor aku gak.. kalau agak2 kering.. adik aku ler jadi mangsa... rindunyer saat itu..
skang shopping ngan asben plak..

MimY HaMiD said...

kella : aku selagi x kawen ni...ni la rutin aku stp hujung bulan...eheh ko lg syok shopping ngan hasben...mintak semua pn boleh..ahahah

dillazag said...

mimy,
stay strong, sis.. :)
kita boleh diet sama-sama.. nombor saya pun dah agak ajaib jugakk.. ;)

MimY HaMiD said...

dillazag : kak dila jom diet!!

TinTaDariHaTi said...

Jom diet, mimie. Dah 2 malam nana x makan nih. Berat nana pun naik mendadak gak nie. Dah terlebih dari no ajaib dah nih.

Sepanjang hidup xpernah berat sampai macam nie.

MimY HaMiD said...

tintadarihati : dh start ni..mkn roti je..smlm tgk af5 ulangan.ada aizt time gemuk..terus bakar semangat

Filla ~ Kasih Aleeya said...

uiiii vogue nyer gi giant...hehehe.. sabau yer.. i know u'll survive!!

MimY HaMiD said...

filla-kasih aleeya : sempoi mcm bj bersukan ko ckp vogue...rabun eh?? ahahah

Eri-chan said...

wohohohho baru kau tau tggjwb jadi anak yg masih dok dgn parents..tp kira mak ko ngko ok wat tak mintak duit sewa..
aku yg bujang nie, bile balik kg..woiii nikmat gle rasa mkn masakan mak..tp mak aku bile aku tanya nak ape2 dia tanak, dia nak aku blk dgn selamat jer..aku pun pandai2la bwk ape2 yg patut utk dia...sekali sekala bg mak gembira dengan hadiah dan buah tgn lain..huhu

MimY HaMiD said...

eri-chan : ha tu la beb..klu duk jauh dr parent rindu jek..bila dekat asyik gaduh..cam aku ngan mak aku la..kdg ada gak bertekak..hehe

Google