THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 July 2009

Mood Demam

Lama tak hapdate sorry yer..aku skrang dlm mood demam.. 4 hari demam then masuk hari ni dah beransur baik skit..…tak selesa dek non….hari jumaat lg mak dh tak rasa selesa..tapi xderla simptom nak demam..macam sakit tekak or batuk..cuma sakit pinggang je…hmm nak period kot..…nasib jumaat tu mmg balik awal..apalagi aku pun blah awal la…sbb dah rasa tak sedap badan …balik je rumah dh rasa semacam ngantuk, mengigil…maybe cuaca sejuk kot…tapi doa dalam hati janganlah demam…mak ni jarang demam tapi sekali kena demam …mmg lambat sikit nak baik…lagipun sekarang ni wabak H1N1 tengah berleluasa…risau beb…tgk jela baper banyak sekolah, university tutup gara2 H1N1 ni…simpang la ..mintak dijauhkan..nauzubillah…

Malam tu mak dah takleh nk tido nyenyak…kipas no.3 tu pun dah rasa macam aircond…comforter yg tebal tu rasa nipis je…ignore lagi tu nak demam…my mum macam tau je anak dia ni demam..dia duk raba2 dahi aku… ”eh ni demam ni” ..cuak beb…lagi mau nak ignore demam…mum suh pakai stoking & sweater then tutup kipas…baru aku leh tido ..tapi tido2 ayam…wah patik gering rupanya…heheh..bangun pagi sabtu pun awal pukul 7.00 pg dah bangun…bukan aku la kalau weeknd bangun awal macam tu yer…mum dah bising suh pegi klinik..iskkkk malasnya…..tapi gigil seram sejuk dah tahap cipan la kan…lagi mau degil xmo dgr cakap org tua…yang sebenarnya aku takut kalau2 doktor kata .. ” awak ni dijangkiti tettttttt” ..oh tak sanggup nak dengar…klu tak pasal H1N1 maybe Denggi..kawasan umah aku ni panas ngan Denggi..tak tahan nk dengar abah & mak aku bising aku pegi klinik...suhu aku tinggi gak..37’C..aku ckp je terus terang ngan doc.. "errrr..saya takut H1N1” …dia bagitau aku sikitlah info simptom H1N1..klu mmg dah dijangkiti..buka je mulut check tekak…kat tekak tu mmg dh ada kuman iaitu Influenza A then beserta sesak nafas…ooo gitu….lega..hah amik ko makan ubat disiplin ok…sbb nak cepat sembuh…

Malam tu makin teruk adalah..teruk dari semalam…kali ni baju 3 lapis..seluar 2 lapis ..tu tmasuk yg kecik dalam tu….hehehe..siap stoking bagai macam orang dalam pantang…Syukurnya duk serumah ngan my mum…dia yang bangun tengah malam..tolong lapkan badan…picit2 badan…berjaga sampai aku leh tido..terharu sangat ok….pengorbanan mak aku bukan masa aku kecik rupanya sampai aku dh besar badak ni ha..terima kasih mak..isk nak nanges nehhhh…

Ingatkan esok dah ok…oh tapi tidak..kali ni badan aku plak sakit2…semua agenda aku terpaksa dibatalkan…dah cuba tapi tak larat ar beb…tak dapat pegi wedding shakira with yani & Diana…sori..walaupun awal2 dah plan…tak larat…petangnya agenda with my Geng Tingkaps gathering kat Kunang – Kunang pn batal…frustnya sure makan sedap2..hampeh.. again aku tak dapat join…aku minta maaaf yer sekali lagi..harap korang memahami ini bukan satu alasan ke apa or cubaan…ini betul2 punya happen…disebabkan berlarutan je demam aku ni..kiranya sepanjang masa aku landing tilam vono…hehe..sakit la gak badan ni..baring je…abah aku hantor balik gi klinik semalam..mana tau ubat tak serasi..kali ni kena cucuk injection plak kat bontot…malu ok dh besar kena cucuk…xpe ar nak baik punya pasal..doktor siap pesan tak baik gak dalam 2-3 hari ni….kena amik darah !!!...oh ngerinya….

Mc 1 hari pun tak surut lagi demam...kali ni gi klinik for sure la aku kena amik darah kan...ngeri tul la kali ni nya demam...macam2 hal...dpt lagi MC utk hari ke-2....nak jadi citer hah amik ko semua seisi umah dijangkiti demam...tmasuk la mum, ekin, dira & anak buah aku tasha...dh umah aku tu macam rumah pesakit...masing2 duk baring je.......atas meja penuh ngan plastik ubat-ubatan masing2....berkecuali ialah abah aku..nasib baik la kan..sbb sapa nk buat uruskan umah...

Sepanjang MC mmg aku x buka langsung blog, internet sewaktu dengannnya sbb perasaaan takder..mmg lost...cuma ingat cepat la baik ...tak larat nak tanggung demam ni...sekarang demam dah tak der..tapi kepala sakit plak..macam org gila plak aku..stress..apapun cepat la aku baik yer...amin..












10 comments:

TinTaDariHaTi said...

Semoga cepat sembuh... Makan ubat tu ikut time. Jgn mkn ubat sesuke hati je. Byk kan berehat, k.

Petua nak hilangkan panas tubuh yg demam, tumbuk daun bunga raya putih kemudian campurkan dgn air. Pastu ambil kain bersih, celupkan dalam air yang dh dicampur dengan daun yang ditumbuk tadi dan lapkan pada badan...

eH, mcm mak nenek plak aku..Hik2...

busyuksayang said...

patut la dah lama x update...demam rupanya...get well soon dear :)

aRaBeLLa said...

Get Well Soon Bebeh!!

Annaster said...

get well soon dik!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

alahai ciannyer dier... get well soon babe!!!!!

Liyanaroxx said...

cian dia demam!get well soon ya sis!=)

Emynz said...

Haha camne leh terpk H1n1 ni. Skang dah ade virus baru kan? Anyway get well soon

MyNameisMimy said...

Dear All : Thanks for your concerning...Insya Allah..I'm feeling better now..muahhhh

nOllY dOllY said...

sis..da sihat yer??
hehehe....family lain da sihat gk ke??

best kn kalo demam kat umah...nak2 kalo ader mak. mmg la mak yg akan risau.. confirm la asyik dok gantikn towel basah utk turunkn suhu badan..

org pon dpt merasa gk ari tu..mmg touching abis la.. ngeee..
syg my mom!

kella said...

lame tak jengah blog ko ni.. macam2 citer plak eh? tapi aku tak heran tu.. ko memang selalu ada2 jer citernya.. meriah! so skang dah baik lom ni? positive ke tak nih?? hhihihihi

Google