THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 July 2009

La La Kerjalah...

*after SPM aku pnh jd pembantu klinik pastu benti sbb doc tu hantor gi klinik cawangan tempat yg xder org..cam hapa aku keje sorang..dh le patient xderk...doc plak kena oncall klu ada patient....x ke aku cam org giler keje xder org...dh la masuk keje kul 8pg smpi kul 4 ptg...nk tunggu hbs keje..sangap...tmpt cam padang jarak padang tekukur..sudahnya aku nk benti wat alasan nk belajar komputer..dpt le rasa gaji RM300 ...sikit je weh.. tp ilmu tau tang nama ubat tu best woooo...wlupn x amik course farmasi...hehe


*masih lepas SPM aku smbg keje cashier kt kedai runcit area umah aku..xyah bertambang..jln kaki sudah..gaji bersih...gaji time tu dpt RM500 ...rasa besor dh time tu..mcm org kaya baru je..keje cam opis hour gak..masuk kul 8pg smpi kul 5ptg..kedai bkn ramai org pun..yg byk menempel byk jantan sbb kedai tu sebelah ngan restoran mamak..udahnya dpt boyprenn keje Electrolux...nama dia Azri ...kejap je sbb boring sian dia aku bg reason x munasabah...sbb dia ada misai..kekeke.. pastu beralih arah ke cinta chatting...terjebak sudah..mamat Penang lagi ...nama Azmin...18 thun aku dh gatal ok..aku mmg cinta sakan ngan dia...kemaruk giler...surat every week siap gambo...^^WAJIB^^...gayut jgn citer la...semestinya...apalagi tepon kedai le aku bantai tepon penang...bil naik x mo ngaku kan....dh tu kebetulan aku nk smbg belajar..apa lg cabut la sblm berserabut...


*Tahun 2001,aku praktikal kt PNB @ Permodalan Nasional Berhad ...dept HR Training..thn 2001 ..best gak..sib baik dpt dept havoc & giler..mcm tau2 je aku mmg giler babeng..hari2 aku gi keje x boring je..mmg le x boring..sapa lak hntr aku gi keje kan...naik motor lagi..syok peluk kuat lagi2 tang break...opsss...keje situ seronok nk mamps..br la best keje camni..even diorg tu akak makcik pakcik..tp kepala sempoi deh...no bizi body..aku last praktikal leh nangis teresak2 sbb sedih nk leaving diorg...hampagas tul aku..wat malu jekkkkkkk...sbb aku syg sgt ngan diorg..esp kak norlin ... dpt la elaun selama 6 bln RM1800..uihhh byk tu bg aku time tu yg xpnh dpt duit runtuh camni..perkara pertama aku beli ialah Handphone Motorola pki prepaid DIGI ..pastu apalg ek aku buat...errrr soping x reti lg time tu...


satu team praktikal ngan aku...RINA nama dia..dia praktikal 3 bulan je..aku plg lama 6 bulan..dh mcm staff PNB plak rasa time tu..
dulu aku jd PA bos ni ..Pn Aida ...sgt kewllll & caring... never forget...best jaga dia tak berkira..selalu bg aku present best2.....



tu dia hakak2 PNB yg best gilos...still keep in touch ngan diorg esp tudung biru tu akak angkat aku ; Kak Norlin...dulu xder keta rajin lak tdo umah dia..skrang dh ada keta jarang lak gi...alasan tul..




*bermula la alam pekerjaan aku...aku so far x der la tanam anggur menganggur sbb rezeki aku one week after last praktikal aku terus dpt keje yg mulanya temporary jekkk pastu terus la permanent..Alhamdulillah rezeki ...aku start keje Stagno Tech Sdn Bhd... opis maintenance construstion ..keje memula kerani je ok...gaji pn RM850..pelik tu leh plak cukup..skrang x beragak2 la nk cukup kan..keje sini jgn ckp la..best gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..ha tu dia byk rrrrr..sbb best sgt le..kt sini aku kenal kawan, lawan, cinta, skandal.. semua ada la..macam2 ada...kt sini juga mak growing up ...dr sememeh hingus meleleh smpi la vogue the vass...diva no.1 yg fofular....hahah x hinggat....mmg byk transformasi aku kt sini...yerlah beb 6 yrs tu...x ke dh macam keras ko duk situ..bkn senang nk tahan bertahun...lagi2 plak first job...tabik spring kat aku skit....toink toink...



*finally i got a better oppourtunity..x sangka la dpt keje TM@ Telekom Malaysia ..x pnh xterpkir langsung..yg aku tau keje kt Stagno Tech smpi mati...ahaha...walhal aku pnh byk kali gi dengar talk product launch by TM kt hotel sana sini as representative sykt le....tp aku pnh ckp dgn kak ann .. "kak, mimpi la klu dpt keje sykt besar cam TM ni kan" ... xsangka beb kata2 aku menjadi....alkisahnya..kawan aku Ija email say ada post kosong secretary...tp bkn utk aku tp utk Suzie...aku bg la kt Suzie apply..Suzie ajak aku apply sama supaya ada kawan leh teman..aku apply suka2..bak aku kata kt Ija.. "aku x kisah sgt job ni..aku teman Suzie je,, yg pntg Suzie dpt..." ...tetttttttt..dlm 2 bulan pastu TM call panggil 2nd interview....Suzie lak xdpt..serba salah beb...pastu panggil lapor diri..so now i'm in TM..syukur jugak.. xsangka...inilah dinama kan REZEKI ...







LOVE BEBEH


5 comments:

busyuksayang said...

rezeki selalu ada utk mereka yg rajin berusaha kan :)

daela said...

la...kekdahnya....kadang2 org lain lain yg beria..org lain yg dapat...tu rezeki namanya..tahniah2..

TinTaDariHaTi said...

Rezeki ader kat mana2 je jika kite berusaha. Tuhan dh tetapkan rezeki kite slagi kite hidup.

MyNameisMimy said...

Dear All : luckily...ada rezeki utk saya..thanks ya

nOllY dOllY said...

waa...gambar old skool abish.
comel je.. :D

Google