THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 July 2009

Kes Situasi

p/s : biasa ar...byk ayat novel...huhu..


Aku nk share skit pasal satu kes...situasi dia mcm ni....Nora Danish (bkn nama sebenar) bercinta selama hmpir 4 tahun ngan Zed Zaidi(bkn nama sebenar)...percintaan diorg ni sehangat api gak la...romantik je selalu....kemana saja berdua...awal percintaan tu sgt la indah...tapi x lama pastu diuji plak ngan org ke-3....xgf Zed Zaidi dtg tagih cinta balik...hangin la Nora Danish...then Nora Danish tuntut nak putus...pastu Zed Zaidi pujuk..xnak buat hal lagi..then bertaut la balik kasih...Zed Zaidi janji x nak buat hal lagi...then berdamai la...tiba2 Zed Zaidi plak buat hal dia yg rasa bosan minta putus...apa kes?? x de sebab ..hanya dengan alasan... "i x layak untuk u..xblh membahagiakan u..u cari la org yg lebih baik dari i"....Nora Danish xleh terima alasan tu..cuba untk berbaik.. 'ok jgan la macam ni..kita bincang ok??"..Zed Zaidi tetap ngan keputusan..okla fine tiada jodoh..percintaan yg 4 thn tu berakhir.....

Nora Danish membawa diri dgn melupakan kenangan2 bersama bercinta dulu....sedih mmg la sedih tp nk wat camner..org dh xmo..wat nk harap2...usaha nk lupa tu amik masa la gak...lama x lama pastu muncul pulak Kamal Adli (bkn nama sebenar)....cuba utk menolak cinta ke-2....rasa serik tu masih ada..Kamal Adli x putus asa...try hint2 lagi...puas Nora Danish ignore...tapi keikhlasan hati Kamal Adli tu membibitkan rasa sayang...maka dgn itu...bermula la cerita cinta baru...Nora Danish sudah blh melupakan Zed Zaidi...Kamal Adli pun org yg sangat menyenangkan...then saat happy moment dtg plak Zed Zaidi..nk kembali semula..menyesal semua perbuatan lama...berjanji x mo wat lagi.....tapi dh terlambat...hati Nora Danish dh tawar pada Zed Zaidi..Zed Zaidi x putus asa...nk tunggu Nora Danish gak...sampai nekad nk masuk meminang...yg si Kamal Adli ni plak..rasa tergugat...merasakan Zed Zaidi ni terlalu cinta pada Nora Danish....Kamal Adli amat sayang giler pada Nora Danish ni...tertekan dia ngan perangai Zed Zaidi yg degil ni..


ok hbs citer.....dlm situasi ni..apa lah si Zed Zaidi ni degil sgt...klu org dh xmo tu...xmo la..jgn la nk duk harap lg..dulu ko jugak beria nk putus..pastu agaknya kawan ngan org lain x besh ..dtg balik...how to solve ek?? alasan Zed Zaidi napa dulu masa Nora Danish minta putus..dia bg peluang..tapi bila tang dia minta putus Nora Danish langsung x bg peluang...then lagi dia kata secepat kilat dha da boypren baru...uikss biar le...ko gak yg ckp cari org lain...hadoiiii....camno ek..nk handle kes si Zed Zaidi ni...si Kamal Adli ni plak..rasa serba salah....asyik pikir je dia takut Nora Danish back balik..tp Nora Danish dh berkali2 bgtau ...hati dia bukan ngan Zed Zaidi lagi..tp Kamal Adli...

Apa pandangan korang yer??? camner nk bagi si Zed Zaidi ni paham bahasa,,,si Kamal Adli ni jgn rasa serba salah...Nora Danish plak x berpusing mcam gasing...ahahaha...dlm kes ni xmo la ada gaduh2 ..tumbuk2..klu leh bair la smooth ...x best ar gaduh2 sbb pompuan kan...sharing is caring everbody...hehehehe...




LOVE BEBEH



16 comments:

Eri-chan said...

kepada Zed Zaidi, lupakanlah Nora Danish kerana anda tidak pernah cuba untuk memahami dia. ketika anda berlalu pergi dr hidupnya, anda pergi tanpa ingin berbincang..kini setelah sekian waktu anda kembali untuk menagih cinta yg anda rasa ikhlas dan jujur yang anda tidak temui pada wanita lain. Zed Zaidi, kamu harus ingat bila seorang perempuan menerima seorg lelaki dlm hidupnya, dia belajar menerima segala kelemahan anda, malah dgn cinta anda dia perlahan jatuh dlm dakapan anda meskipun sebelum itu dia lgsg tidak ingin menerima anda. bila anda pergi, perempuan merasa kepedihan yg amat sgt kerana dia tlh berkorban perasaan dan hatinya sblm ini utk menyimpan kenakalan anda! jadi ingat bila lelaki kurg nakal dtg dlm hidupnya, dia berasa lebih mudah untuk memberi hati dan perasaan kerana dia tak perlu terlalu berkorban hati dan perasaan apatah lg jika org baru dlm hidupnya begitu menjaga hatinya, begitu ingin hidup semati dgnnya. Nora Danish anda mesti fokus pd kehidupan kini, bukan yang lalu yg memedihkan hati dan Kamal Adli jgn jadi Zed Zaidi. Jgn tiinggalkan Nora Danish yg tlh memberi sepenuh hatinya pada anda. Blajarlah bersyukur!!!

eKiN said...

hurmmm...sebok tol zed zaidi tu..dlu2 xnk appreciate...skrg, nora danish dh de kamal adli,sebok2 lak nk blk..."nsi dh jdik bbur"..zed zaidi mamam jela bbur tu ye..huhuhu..kamal adli lak nsi yg dh jdik nsi..leh mamam ngan dap dap skli...heheh..pe2pon,doaknla nora danish n kamal adli tu lbih bhagia d mse2 akan dtg...peacee..;)

eKiN said...

to eri-chan,
comment anda mmg sgt bnar...
sy sgt menyukainye...
thnx pd kamu...
btol2 mberi smgat pd sy... =)

eKiN said...

eh...nora tu kn same...lalala =P

Eri-chan said...

Mimi: kita dah puas dipermainkan hati dan perasaan namun tak salah kita bg peluang pada org baru.
eKin: Hargai apa yg anda ada skrg kerana anda mungkin tidak tahu bahwa anda sedang memiliki waktu terbaik anda sekarang adalah bersama si dia..

Mrs LVoe said...

zed, org dh xnak brundur la. spatut yea u rasa bsyukur sbb nora dh happy gn kamal. kdg2 tnp kita sedari org yg zed cintai lebih sesuai bsama gn org lain. redha kan & doakn tbaik utk nora & kamal.

kamal, jgn rasa curiga. if nora dh ckp hati dia hny utk kamal, pcayai la sblum nora mhilangkn diri. kang mnangis x balgu baru tahu

nora, kalo bole ignore jela si zed nie. ckp gan parents nora, hati nora ade pd kamal bkn pd zed.

puteri intan said...

sonang jer... biarlah si zek zaidi tu nak wat apa pun, kalo dia hantar rombongan meminang, tolak jer la mentah2 biar dia malu terus, so lelaki ni ada ego, kalo dia malu dia komfem tkkan jatuhkan air muka dia lagi utk buat something else..habis citer

Anonymous said...

just sekadar pendapat je...

for me zed better jgn kacau la kebahagiaan nora...mmgla dia bg peluang pd nora bfore...tp nora jgk bg peluang pd dia utk bbincang tp dia yg tak nak n suruh nora cari yg better than him...so tak bole la nak argue...for nora jgn dilayan zed tu sbb nora dah jmpa kebahagiaan dgn kamal...ignore je zed tu...klu nora balik jgk kt zed tak mustahil dia akan buat lg...seriously hal nie dah byk tjadi...baik nora tumpukan pd kamal sahaja...for kamal dia must trust nora if he really2 love nora...sbb perempuan klu dah betul2 jatuh cinta pd seorg lelaki that girl dah tak pandang yang lain...better kamal fikirkan future dia dgn nora dari serabutkan hal zed yang dah macam gila talak...

sekadar pendapat...

TinTaDariHaTi said...

Sebok tul si Zed Zaidi. Yang ko tinggalkan Nora Danish tu apehal? Skrg sebok nak balik semula plak. Ingat pmpuan nie ape? Bila nak, dirayu-rayu. Bile tak nak, dibuang cam sampah..

daela said...

haiz....sedihnya kalau dirini nora danish..pada zed zaidi...sila lupakan nora danish yer...pergi untuk selama-lamanya...

Ms AiReEn MoHd said...

matila nangis nak tunggu dapat adiah tuh wehh 10,000 plak hah.....tetibe komen tak kene mengene ngan entry...

masuk bab entry...aku tetibe bc dr bawak naik ke atas..harosss la kompius campur tak paham...sekali tgk perenggan pertama zed zaidi ngan nora danish bukan name sebenar hah..kekekeke ampeh la ko neh...

Emynz said...

heck,
Suh je si zedzaidi ni dgr lagu I Don't Think I Love You - Hoobastank
x pun kalo dia x paham bahse gak
call dia pastu nyanyi lagu Goodbye - Kristinia Debarge. hahahah

Mimi's said...

Emm.. Zed Zaidi perlulah terima hakikat dan kenyataan yg Nora tu bukan untuk awak..

MyNameisMimy said...

Eri-Chan : komen ko sgt la memberansangkan..tq babe..ko mmg best

ekin : ko sibuk ngan nasi ko tu..bubur pn sedap gak..lagi2 letak kicap n ikan bilis..pehhhhh

ekin : eh ko ke yg bkn nama sebenar..ahahahah

ekin : haloo...aku pun nora jugakkk

Mrs LVoe : hope zed faham hati nora...thanks sya komen yg bernas..

puteri intan : klu dia buat gak kes meminang tu aku xtau le...mmg la dia..thanks intan

Anonymous : pendapat yg leh masuk di akal...tp kdg tu hati bila di uji biasa ar kan...mula la rasa lain..TQ

TinTaDariHaTi : dh nyesal la tu..tp dh terlmabt..yg lepas tu lepas la..hehe na, mcm terkena je...

daela : yer..harap2 zed baca blog ni n tlg la blah yer...

Ms AiReEn MoHd : ko klu komen ada je kan..tp aku suka aku suka sbb ko ceria n giler

Emynz : haahhh tgk tu siap ada lagu ditujukan khas...klu x pham gak mmg la sengal

Mimi's : dia ego..wlupun pahit telan je

kella said...

hmm..
setuju sangat dengan komen eri-chan and others..
Nora Danish tidak perlu ada rasa bbelah bahagi atau serba salah lagi jika benar dia suka Kamal Adli! Ketepikan semua rasa yg penah Zed Zaidi beri dulu, sebab jika dulu dia pernah punya alasan (yg sangat tak best!) untuk tolak Nora, so besar kemungkinan dia akan lakukan semula! so dont take risk for da person like this! hargaila Kamal Adli, at least feeling Kamal towards nora makin kuat, coz dia tahu pakwe lame awek dia dtg balik! lagila dia nak jaga.. tak gitu beb?!
Kamal Adli kena cool laa! jika dia benar ikhlas dan percaya pada cintanya.. dia tak perlu risau akan kehilangan Nora.. sbb Nora pasti lebih tahu menilai..
"or else.. she'll be regret.. fo not choosing me.." :p

MyNameisMimy said...

kella : si zed tu dtg blk sbb tercabar nora ada kamal..that y la..kan aku setuju beb..Nora kena kuatkan hati..

Google