THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 July 2009

Jom Kedai Kopi...

Aku malas nk tulis heading jd aku buat citer bergambo je la yerk..mlm ahad hr tu...aku dan one family gi dinner kt area shah alam..sebab adik aku Ekin nak banjer makan..malas nk pening2..aku ajak gi Kedai Kopi Seksyen 9, Shah Alam..lg pun tmpt ni lawo gak..leh ar menikmai tasik sekeliling phewittttttttttt.....yg pntg aku cr pot leh pose gedixxx...belasah jek la dik non oi...memana pn ok ...org banjer best je...hehehe


ok ini menu kt Kedai Kopi...disebabkan parents aku xmo makan nasi2 ala carte...jd sonang je..memasing pilih sorang satu meals...habis citer...pilih je apa nk makan sbb mlm ni kita makan free..yahoo

the sponsored on that night..ini adik aku Ekin aka Amoi.....thanks adik ku sbb banjer....murah rezeki amin....next banjer tmpt mahal2 plak...main
Hotel la plak kan...huhuhu...hmm apa sbb ko banjer ni haaaaaaaa...sesuatu la tu...ke sempena meraikan kegembiraan bersama Kamal Adli...opsssss....terlebih sudah....kemain ko ek pose gedix senget..nsb x masuk dlm tasik hahaha...

ehem ehem.....tuan punya blog mestila ada pose gedix gak...manalah jd...seronok aku mlm tu sbb jd tukang order n makan je...tgk ar menu tu aku conquer...mau aku pilih lebih dr satu ni...x payah kuar duit pun..gumbira ...hahaah smbl gelak jahat...aku sgt suka ok...

candid ngan
my mum aka Emak...aku ni mmg anak mak skit..opps banyak....gaduh la bagai x tegur ke apa..ttp emak aku juga aku refer...pic 1st aku dh ready baek punya...senyuman plg manis lg tp emak aku lak x ready..pic 2..emak aku serius jekk..aku apsal mulut menyenget......opss pic 3 langsung x ready ..main snap je...yer ini emak aku bkn kakak aku yer..harap maklum...

si kecik tembam BoBoy ni x sah klu berkepit ngan Alang aka Ekin...sbb dia syg giler Alang dia...hadoi, lebam ok bawa dia...sgt la naughty...asyik nk tgk Tasik je...cuak beb...x reti duk diam langsung... aku nk bg duduk dlm baby chair je ...cepat2 dia tolak kerusi tu nk duduk kerusi biasa...iskkk geram tul aku....mmg terserlah la perangai lelaki oiii...nakal......

org nakal ubat nya aiskrim...tgk dia nk mkn aiskrim sndri..xmo org suap..mau le baju kotor...xpela, mama ko yg kena cuci bkn aku....hahahaha...pttnya aiskrim ni desert tp jd appertizer sbb nak kasi dia duk diam....habis ok aiskrim tu sorang dia balun..tgk badan le...

meals dh smpi...biasa ar macam2 ada... Local Food; Nasi Goreng Cina, Kampung, Ayam...Western plak Spaghetti Bolognese, Meatball, Chicken Chop Marryland..siap ada desert fav Emak n Abah aku..Sagu Gula Melaka..powerrrrrrrrr..ngan ABC....food dia sgt memuaskan hati..sedap gak...plate dia besar..sumpah kenyang beb...Abah aku yg x suka mkn luar pn duk puji banyak n sedappp...ada bagusssssssss..tp bkn aku bayor sbb tu aku ckp harga reasonable...hehe


dating mating Emak & Abah ku ..bkn main..weh bkn senang nk tgk pic depa berdua...sgt la susah nk posing berdua yer...ahahahah...phewwwwwittt....ini kira angin abah aku ok la nk ikut makan luar..klu x jgn harap le...malam bertuah wokkkkk......kira2 ala pengantin lama..jgn main2 dh 30 tawun kawen yer...angka ajaib tu..tabik springggggggggg......


aku di celah2 Emak &Abah..saja menyelit kacau daun....buat2 sibuk kacau org dating...awat mulut abah tu...tercengang bagai...hahahah lawak la bah...Emak aku pun sama... "terkesima kata mulia" ..hikhik..aku je pose dirancang.....agak2 korang nengok muka aku ni ke arah sapa?? aku bukan anak angkat yer...harap maklum...ramai org ckp muka aku x sama mcm mak pak aku...tp iras ada la wehhh...tang hidung mancung tajam tu follow Emak aku le..cuba tgk

semua kumpul together except
my bro & his wife je...harap maklum saja la napa diorg x join yer...malas aku nk buka story lepas....aku ok je ngan abg aku....tp yg sorang tu bini dia aka kakak ipar...hmm no komen le..lantak le..x nak join sudah....no hal la...yang penting anak2 buah aku yg comeyyyyy ni ada....diorg dua ni ada pn sudah ok...cukup memeriahkan suasana...kecoh & bising gk la Kedai Kopi tu mcm adik beradik aku ada 10 org...malu jekk..haahha....love yawllllllllllll....

dua2 ni adik2 aku yg sengal...
Ekin si baju hitam kurus kering muka cam cina & baju kuning tu aka Dira sgt sebok ngan hp dia..asyik je bunyi...aku x der pung...:-(....hehehe..bior je la...biasa ar beb bdk2 baru nak naik...sakan la skit..huhuhu..baru Form 1 ok...bkn Form 5...sudah pndi MNG & ZARA bebbbbbbbbbb...

aku layan kerenah anak2 buah aku yg nakal, naughty,kecoh ni...ada harapan la aku mcm gaya
mak tiri cinderella kan....mau aku kurus klu jaga diorg ni sebulan...oh penat giler...tidak leeeeeeee x koseee

depa pose di depan trademark Kedai Kopi..tgk baju BoBoy dh serhupa bdk selekeh mana ntah...baju dia kotor...hadoi aku mmg x tahan jaga dia......surrender...nsb Alang ko layan kerenah tu y badan x naik...kurus je memanjang lolllllllllll
siap ada kerusi kayu panjang pastu banner Kedai Kopi.....nak baring pun boleh...sbb klu baring konpom kaki korang muat la satu kerusi tu....hahahah...silap2 yg x cukup panjang tu ada lebih la kt bhgn kaki ke kepala......mak suka okkkkkk...sbb leh posing gedixxxx auwwwwww.....aku & adik2 aku mmg gila gambo apa lg...mcm2 aksi le kitaorg posing...
Bye2 Kedai Kopi...nk balik dah....next time leh ar santai2 lagi kat sini...lepak2 chill out waktu petang2 ok gak..amik angin tasik...sure lawa....pada org Shah Alam sure dh x heran tapi aku ni org Gombak...dtg Shah Alam jakun la skit pegi area ni...so xpelahhhh klu korang ckp tempat ni x standard n biasa2 je.....so??? terima je la ...yg bayar pun duit memasing kan....





















12 comments:

Farah_W said...

uihhh...disinila tempat dating i ngan hubby masa dulu2...setiap hari okeh!!!! tapi tpt ni mmg best kan???food pun best..

sue said...

Boboy to comel..tembam, mesti mcm Ilman masa baby kan?

dillazag said...

baju baru ke cik??? :)

eKiN said...

pasni...kau blnje lak..restoran tasik indah...heheh..xkire...revenge session, nk mintak mhal2 punye...xsaba nyeeee..lalala~

Filla ~ Kasih Aleeya said...

eh kedai kopi bkn kat sec.4 ker? huhu..blur jap...
nak nanges dgr lagu tik tik tik....hahahaha...

Eri-chan said...

aku rasa muka ko makin cun lak..cuak jugak aku nengok neh..hehehe...make your stake high mimi...
bab makan beb lgi2 org blanje mane leh tolak tepi..rugi....

Annaster said...

Mimie,
sorry ekk akak lambat reply email awk..
dh balik la time tuh amik time off..
hehe

Ms AiReEn MoHd said...

weh kedai kopi ni kan mcm narik jer plak..ko kate rege pun orait orait kan..leh terjah time kekeringan neh kan...huhuuu kekdahnyer aku sehari satu komen la kat blog ko neh hah..bleh gitu....

MyNameisMimy said...

Farah_W : beb, food best..okla tmpt cantik tp harga berehhhhhhh..sokaaaa

sue : kak, kecik2 tembam gak tp x lawan pipi ilman lagi montok..tp dia mkn besar mkn debab..bkn kuat mkn tp kuat susu..& sgt naughty

dillazag : ehem...bau kedai tu..haha

eKiN : apa lak aku..ko le lagi..huuhuh..Hotel yerkkk

Filla ~ Kasih Aleeya : ada 2 beb..satu kt seksyen 7 & seksyen 9...aku gi yg kt masjid tu..privacy skit

Annaster : xpe kak no problem..dh selamat bedal masuk mulut pun..hehe
Eri-chan : biasa ar zaman berubah..makeup pn byk jual..hehe

Ms AiReEn MoHd : makanan dia berbaloi nokkk...x mahal yg pntg ada wifi...

kella said...

Mimy! kat shah alam kat mane nih weh..
haa.. leh ler jadik tempat tenet baru ni.. asyik boring tempat sama jek! toing!aidea..aidea..

MyNameisMimy said...

kella : ko lalu nk gi masjid besor shah alam tu..nnt tepi tu ko nmpk kt area tasik..KEDAI KOPI..nk gi roger aku..aku bg direction

zoul kifli said...

gebunye..aum

Google