THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 October 2013

Repost : ORANG KETIGA


Auu tertarik dengan penulisan blogger Jujue Lopez yang cun itew dan hot....berkisar pasal orang ketiga...aku copy paste korang baca la eh...sedikit sebanyak jadi panduan untuk kita yang dah berumahtangga ni...dan kot orang luar yang cuba nak menjadi orang ketiga dalam rumahtangga orang..atau sedang...aku malas nak komen banyak...kot la yang terasa tu nasib la ye....jom baca apa Jujue tulis...thanks Jujue sebab bagi share.... 



ORANG KE TIGA
few friends sought for advise,
asking me about 'what is your opinion having relationship with a married guy'..

well...urrmmm... here.
let me advise you since i have experienced in this matter.

first of all, how to identify whether you are orang ke 3 or not.
tak kisah lah kalau lu ada affair or not, but selagi lu adalah punca kepada pergaduhan couple tu..yes name yourself as orang ke-3 ok.
gua banyak kali jadi orang ke 3. bukan salah gua pun ado!
laki lu yang datang menggatal. boyfriend lu yang message gua. dah gua plak yang kena.
tapi, hubbybear always told me...the problem with me is, gua selalu layan.
walaupun gua actually tak nak. tak suka. tapi gua still boleh layan dengan baik.
look, i'm just trying to be nice. i hate to hurt people.
hurmmm...

ok!
listen people, either married guy or married women...no, never get involve with people who still hold a title of 'husband' or 'wife'
even if they are someone's 'girl friend' or boy friend' pun better jangan masuk campur.
but ofcoz boyfriend orang tak lah teruk sangat macam husband orang kan?

hahahaha..

why i'm telling you not  to get involve with 'married' people?
here are my points:
1. selagi mereka bukan officially separate with their partner, the chances of him or her to get back to their partner is high. so, jangan! nanti bercinta dengan bini/suami orang bagai nak rak, last last beliau balik pada pasangan.. tak melopong lu??

2. you will always be the 'option'. believe me, you will never be the priority.
lu suka ke? for me, i don't like it. i want to be the priority. i would never ever allow myself to be the 'option'. and my husband always put me as priority. so why should i be looking for someone who are putting me as an 'option' ???? duuhhhhhh... hahaha..

i give you my example. ada la dulu nih, he got a wife, tapi ada hati nak ada girl friend. so, he would let me know from what time to what time i can call him.
his wife is a teacher. so, "you call me from 7.30am to 2.00pm. after 2pm i will call you. don't ever call or text me after 2pm". caitttt!!! but i don't really call or text him. it was always him...non stop! sampai naik rimas. so, why would i put myself as an 'option' when my husband always put me as a priority. hehhee...buruk buruk suami pun he is still the best, iyalah, always remember apa pun....suami/isteri lu jugak yang terbaik. you know? well believe me.

3. you will always be the 'bad guy'. don't waste your time explaining, you are just a friend who is just listening to his/her problem. you are her/his problem advisor bla..bla..what so ever. no. you are just wasting your time explaining especially to the wife or husband. because once people know that you are close to someone's wife or husband, you will automatically being labelled as 'bimbo', 'bitch' 'mother fucker' 'ass hole' or 'son of a bitch'. case closed. hahahaha..
 
even worse when your so called 'scandal' is talking bad about you after that.
"betina tu yang gatal. abang tak ada apa pun. dia yang sibuk tanya makan minum. tidur tak lagi, kerja tak lagi. abang layan saja. dia memang gatal. abang pun rimas."
you see? how the statement can change 'before' and 'after'.

4. it brings you nothing but trouble. seriously, takde untung nyer pun. menyusahkan lagi ada.
lu nak rasa seronok menggatal dengan bini or laki orang ni sekejap je nok.
boleh lah nak rasa bahagia sekejap itu pun sementara bini/laki beliau tak tahu. once the other party get to know about you, hahahaha... you are dead meat!! silap silap hari bulan kena makan penampar.

5. Your relationship is going nowhere.  if you involve with someone's wife lagi lah tak kemana melainkan ke neraka jahanam saja. hahaha.. iya lah dah sah sah lu tak dapat nak jadi suami no.2 kan? masuk unsur agama sikit ok, ingat ingat sama kasanova di luar sana.
let say lah, lu memang dah terrrrr lanjur dengan bini orang, haaaa lu tau ke, selagi lu tak pergi minta maaf dekat si suami perempuan tu memang berdosa besar lah tuh.
haaa lu jangan memain ngan ustajah jujuelopez! muahauhau..
kalau yang betina, ok lah..peluang untuk menjadi bini no.2 tu ada. itu pun kalau bini tua tak bunuh lu! muahuahauhaua...
but, how sure you can be their next? i mean...let say lah...bercinta dengan bini orang. how sure yang pompuan tu akan tinggalkan husband and kahwin dengan lu????
helloooo...how sure yang si husband nak lepas si bini?
or how sure...lu rasa laki orang tu nak amik lu jadi bini????

listen, normally when you are already an option to them...please remember that you are also 1 of their toy.
boring, cari.
tak boring, lupa!
don't be so stupid by allowing people to treat you that way.

6. You are nothing to them but just a 'persinggahan'. you know what persinggahan is? RNR tahu? yeahh bebeh. Rest and Relax. It is just temporary. Once the wife or husband comes back...hahaha..
trust me, you'll be left just like a rubbish. You are meant to be the 'temporary' either because they are too lonely or they just wanted to do something to show revenge to their husband/wife.
like I said, you're a toy!

7. They always lie. for example me. like i said, i hate to hurt people. so normally orang selalu akan salah faham dengan cara gua 'baik dengan orang'. walaupun gua tak suka, tapi gua tak direct.
selalu perempuan macam tu.
lelaki pula, well...you know guys right? they can tell you so many things.
they can tell you they like you but they actually don't. they can tell you they love you miss you but their words are meaningless.
heyyy!!! if you are an option, you can actually know that their words are fake.
so be wise! jangan mudah terpedaya!
 

8. If you are saying "i don't have feelings toward him/her. I'm just playing around. Fooling around. I'm not serious with him/her anyway. We are just friends" Kepala hotak lu.
nak main main ke, nak kawan suka suka ke, pergi lah cari yang single. cari yang kaki main jugak.
gua main lu, lu main gua.
why must you get someone who is already married. I mean, you should respect people.
She got a husband. or...he got a wife.
you could ruin someone's life you know. why must you do that?
yeahhh fine, ok you are just fooling around. we will see one day if you have husband, and some other bimbo playing around with your husband. hahahaha.. we'll see what you got to say about that. hahahahaha.
or kita tengok, whether there is someone's who is playing around with your wife.
remember, God is ALWAYS FAIR.

ok  lah bottom line here, read  this very carefully ok.

SELAGI ORANG ITU MASIH SUAMI/ISTERI ORANG YANG SAH, NEVER EVER GET INVOLVE WITH THEM WHETHER AS A LOVER, AS A FRIEND, AS A BUDDY OR WHAT SO OTHER MOTHER FUCKER NAME YOU ARE GIVING TO YOUR 'RELATIONSHIP'
DESPITE WHETHER THEY HAVE PROBLEM OR NOT WITH THEIR MARRIAGE, YOU HAVE NO RIGHT TO INTERFERE AND CREATE MORE PROBLEMS.
THOSE ARE ALL BULLSHIT THAT COULD RUIN YOUR LIFE YOUR NAME AND ALSO WHO EVER INVOLVE. YOU'LL BRING MISERABLE TO THEIR LIFE AND YOUR LIFE AS WELL.


so, for those who asked for my opinion or advise about this issue i hope i've done my job.
cuba lah elak sebaik mungkin.

never create problems.

ok?

semoga lu dapat mencari penyelesaian kepada masalah lu,
semoga lu menemui kebahagian yang sejati.

nah ini lagu buat mereka mereka yang dibelenggu masalah jatuh cinta pada
suami/isteri orang.
muahuahua...
fikir fikirkan lah yer..
Penakut – Yuna
Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil untuk engkau bertanya jika aku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak penah cuba memahami aku
Cinta kau ucap kau tak penah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak penah kau cuba ringankan

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk engkau bertanya jika aku mencintaimu juga
Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu

Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu


Kau bukan milikku















12 comments:

Aty_Fared said...

Bagus entry ni mimy...bagi aku org ke 3 dlm rumahtangga adalah loser.... dan suami atau isteri yg curang adalah bodoh sbb tak tau menghargai sesuatu dpn mata...pasangan dan anak..eerr.... aku tak emosi tp mmng pntang dengar cerite org curang ni...

Aty_Fared said...
This comment has been removed by the author.
ctmah said...

Good sharing kak my! pertama ada dpn mata tp dok gatal cari yg kaca. Ape yg best pun xtau la. Byk lg yg single mingle kot.ni sibuk nak huruharakan rumah tangga org.sekian
selamat berhujung minggu!!!

Ilya Melissa said...

err...mintak dijauhkan...tp ada jenis laki org ni suka betul kacau pmpuan..kdg2 ckp benda lucah..ishh...kurang kasih sayang kot. Yg pompuan pun xkurang hebatnya.. Huhu

Nurul Aziz said...

mintak simpang la jauh-jauh.. sama-sama la kita doa supaya rumahtangga kita kekal selamanya.. gaduh sikit-sikit tu biasalah tak gaduh boring pulak.. hehe..


tak faham sebenarnya dengan orang ke-3 ni.. tapi tu lah. manusia ni macam-macam.. kahwin ni macam main judi......... taktahu penghujungnya macam apa, cuma mampu berdoa jela..

Ann Ishak said...

kadang2 ada yang memang suka mencari masalah...wallahualam

Queen said...

like.. i loikeee =)

ramai je yg i jumpe gini.. konon nk saje2.. last2.. haih

MimahAjil said...

god info kak Mimy.thanks

♥ ROS ♥ said...

Terbaik kakmi... Org ketiga ni sebenarnya xtahu hukum karma..
Dia akan rasa apa yang kita rasa suatu hari nnt..saat tu lahdia bru rasa langit tinggi rendah :)

Fiza Rahman said...

Salah satu punca kecurangan bila lelaki/wanita bercerita masalah dgn suami/isteri orang. Mcm dah tak der org lain nak diluahkan perasaan. Dgn org yg dah berkahwin gak dia nak cite. Di sini lah pintu kecurangan akan terbuka. Bagi yg tak kuat imannya, akan terjebak lah. Bagi yg kuat, in shaa allah. Dpt tepis godaan yg datang.

Benci dgn org ketiga.

YanaUjang said...

well said lah owner blog! jujue! org ke-3 for me mcm pompuan 2nd hand lah..xde priority langsung dlm jiwa memana lelaki..hahaha~ yg slalu guna alasan jodoh, takdir pun sengal jugak..jodoh x kn dtg klu x dicari...yg ko pi cari laki org tu dh kenapa?? sy nk emo lbh2 pn x boleh..sbb ada jugak family members yg jd 2nd wife to somebody's hubby...hermm~ mohon terasa la kpd yg berkenaan...eh! :)

aizuemi said...

best. like sangat sangat..

Google