THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 May 2011

Langkawi Holiday - Misteria Malam Kedua..Hantu Laut Ke??

Jeng jeng kisah malam dah menjelma.....misteria di chalet kami...tapi gambar suasana siang la...tak  kose la aku nak tempek gambar malam ...macam la berani sangat nak snap waktu kejadian.....padam malam kedua menginap disini...ada satu kejadian seram lagi menyeramkan telah berlaku.....malam pertama tak de apa lak terjadi...cuma malam tu kalau nak tido agak bisingla...rumah menghadap laut kan..bunyi ombak menghempas..tu ...sebab tu ada pepatah menyebut..."kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai"...berdebar je jantung...lagi kalau jenguk luar tingkap nengok air pasang.. naik ..pehh ...cuak takut tsunami melanda...minta dijauhkan la semua tu...

Kes seram terjadi dalam lingkungan kul 5 pagi camtu la...lebih kurang la..masa benda berhantu terjadi tak le aku nengok jam ...takut lagi ado...after berseronok ronok ke sana sini pada siang nya..sempat la makan kat luar...sampai bilik semula dalam kul 8.30 malam...pastu nampak la chalet sebelah kemain bising ...tapi nampak golapp je...tengok bebetul geng pak hitam daaaaaaa....(orang africa) tengan berparty..buat disco tepi pantai la...ngan air air setan atas meja...ahh pedulikan la...janji dia tak kaco orang...tapi bunyi bising lagu tu tak tahan...bising bebenor...nak tido pun tak boleh..Encik Awak jenguk tingkap kul 12 pun tak habis lagi berpesta...lantak la diorang kan..jangan mabuk gi masuk bilik kitaorang sudah...

Tengah nyenyak tido ni tetiba Encik Awak kejut...terpinga pinga aku..apahal lak ni..dia jenguk luar tingkap...aku ingat dia tengok orang afrika tu berpesta...aku wat dek je la..malas nak tengok...tapi Encik Awak suh gak aku bangun..siap tarik lagi..ngan mamai aku pun gi la kat tingkap..Encik Awak suh tengok sapa kat bawah pokok tu...ada rhopa orang berbungkus putih...bawah pokok tu..tapi menghadap laut...aku cuak ar..."syg, apa tu .. takutt la" ...terus aku lari kat katil selimut satu badan..mau nya tak seram..aku tengok jam belum subuh lagi...ahh sudah...aku jerit kat Encik Awak suh benti tengok ..meh tido balik....dah la pokok tu dekat je berhadapan ngan bilik aku...hati dup dap dup dap..rasa macam esok gak nak balik...tido berselimut dalam keadaan mengeletar..tapi nyenyak jugekkk...time ni la rasa kepentingan ada roomate laki...leh pepeluksss...opssss

Dan bila esok....semalam nya citer kasi senyap senyap sudah..tak mo kecoh...sekali daaa anak buah aku, Tasya..leh ckp.."Mak ngah semalam tasha ngan tok mak tengok hantu bawah pokok"..mau ko tak seram dah 2 orang lak nampak..ah sudahhh..ini seriusss kata wonderpets...mula la tu mak aku lak bukak citer...aku dan Encik Awak diam je....versi dari tingkap bilik mak aku lak..diorang nampak kat bawah pokok ada makhluk putih gak pastu terus menuju ke laut...wah kes sama kejadian..kiranya bukan 4 mata kitaorg la nampak..ada 4 mata lagi yang tengok...Encik Awak pun buka citer apa yang kitaorang nampak gak...misteriiiiiii...camner rupa makhluk tu...menakutkan ke?? tidakk..dia macam berbungkus putih pakai telekung tp bukan ..macam berkelubung selimut la...putih colornya.....mak aku kata ni hantu laut....yer ker entahlah...wallahualam....tapi tak logik la kalau itu orang kul 5 pagi duk situ wat pe...cer cite cer citer....


Kronologi Misteria


Aku malas la nak fikir sangat...kan siangnya nak berjalan...aku nak berjalan penat sampai ngantuk....takut kang takleh tido berjaga je...sebab asik duk teringat kan...fikiran pun kacau la kan.....tapi memang iyer pun..siangnya aku kepenatan giler tapi malam tak leh tido..dah la balik dari aktiviti siang aku bleeding...macam macam hal...nak tido ngan lena pun tak senang...tido terjaga jaga..padahal tak de apa pun..perasaan asik duk ingat benda tu je..jadi gitu la...

Pendek citer...masa nak check out nak serah kunci aku saja je tanya cleaner kat situ..."makcik ..keje sini..tak takut ke??"...dia senyum simpul je..."awat ..ada jumpa ka..seghonok sangat kot?",,,aihh lain macam je soalan...pastu dia mencelah lagi..."biasa kalau seghonok ghonok ada la dia muncul..dia nak tunjuk diri la tu"...uishh naik bulu roma aku...seronok ke??  takde la..tapi aku rasa pasal geng pak hitam tu berpesta arak sakan..tu yang dia datang kot..hishh...tapi makcik tu cakap dia memang tak kaco orang..dah ramai orang nampak...haiyoooooooooo lagi la aku menyesal lak pilih chalet ni...siap bgtau room mak aku tu dulu sebulan tak leh duduk...bau mayat....hahhhhhhh...selepas di pulihkan baca yasin baru la okey...dan ada cite lagi...disebalik batu tepi tepi laut ni..katanya pernah ada pmpuan memancing kat situ..tergelincir jatuh kat dalam laut terus tak jumpa...sudahhhhhhhh tidak akan ku jejak tempat ini..babai la pasni..tak mo jejak dah...Bilik tak berhantu..kawasan je berhantu...apapun tempat ini telah meninggalkan memori buat kami...yang penting sentiasa ingat allah walau dimana jua...







TRIP 2009 PUN KENA KACO GAK KAT TM RESORT...
2011 PUN KENA GAK...HAISHH..
NASIB TAK BAIK DAAA















Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

serammmnyer weh, takut le, ape name chalet tu? namo pegi hehehehehhe! :)

Eida said...

uik seramlah Mimy...namo gi lah Chalet tu takut.

Shu Shinju said...

HUHUHU....... SEREMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM...

Nailah Azman said...

Kak Mimy, pantai Langkawi memang camtu lah.
Neklah kalau g sana, asal malam je mesti tak berani suka hati jalan tepi pantai. Huhuhu.

Miss Moon said...

mimi nanti nko story kat aku tau TM resort yg mana satu ? ley la aku ban awai awai

Amy said...

Woit seram!!
Confirm tmpt ni keras.

Amy said...

Woit seram!!
Confirm tmpt ni keras.

cik xxx said...

mimy,

sat gi boleh la kau wat filem..

tajuk dia kau letak la 'Mimigat...kuseru lembaga'

hahaha, confirm babe..aku tgk kat panggun.. :P

Liyanaroxx said...

what?TM resort pown sama?mean langkawi punya ke?haish..ayah pown penah cakap gak...maknanya pasnih banned ar dok TM resort langkawi...wat entrt plz~!!


fuhhhh serammmmmmmmm..sib baik ada roommate kan kak?

liyana said...

seram nye.. menakutkan la kak ui...

cancel la tm resort.. :D

.:Kiah-ohh-Kiah:. said...

wah..kt tm resort kt ne tuh yg kne kacau kak?

noradzlina.kamdani said...

seramnye..

Dylan Sanders said...

hi mimy,

serammm nyer cite u ni. last year, adik i pegi langkawi n stay kat the cabin langkawi, lepas dia balik dr makan n jalan2...masa bukak pintu bilik dia nampak lembaga tengah baring/lepak2 atas katil bilik dia, x nampak muka tapi bayang n rambut mengurai jer...esok terus tukar hotel. bila balik kl terus satu family demam seminggu.

p/s: yg bagus nya staff chalet refund duit utk malam yg dia kena kacau tu.

Softtouch [Hanim] said...

waaa....takutnya....ok dah pangkah chalet nie...tatut!

NeenaAnuar said...

miee.. aku rasa dia pun nak ikut ko bercuti sama kott.. mana ko pegi.. dia ikut sekali! hahaha.. jgn marahh beb! saja gurau! :D

AlinNilsa said...

hish...takutnyer....baru nak g sana...dah terasa takut...kui...kui...kui

kella said...

hadoiii.... serammmmmmmmm tak ingat... sib baik le aku tak pernah kena pulak.. minta jauh lerr..

Pepel BoNda AmaNi said...

gila scary....takut aku....

@kutopsecret (Dahlia) said...

seram..takot la

Google