THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 May 2011

Langkawi Holiday - Kabel Car Nun Tinggi 700 Meter Dari Aras Laut

 Kisah hari ke-2 bermula..dah macam macam plan telah di aturkan...ketua rombongan pengaturan semestinya aku la..sapa lagi...bukan kat opis je PA..kat umah pun jadi PA husben..PA family...accomodation , budget semua aku buat...supaya senang...tak terhegeh hegeh waktu terdesak......aku plan nak gi berdua...tapi Encik Awak suh ngajak family aku sekali bawa semua bercuti sesama...cuma kali ni abg dan SIL aku tak dapat join last minit...tiket flight dia burn ...takpe lah holiday family diteruskan jugak ..mana ada yang ada je...


Hari ke-2 bangun pepagi buta...dalam kul 7.30 pagi...tak breakfast luar....brekakfast beli tapau oleh Abah...Abah dan Emak bangun pagi awal bebenor..diorang jalan kaki cari breakfast nasi lemak, kuih muih...beli air milo, teh tarik...pastu kitaorang semua bersarapan dalam bilik family...makan ramai ramai...memasing isi perut nasi lemak 2 bungkus..haha..standby takut lapar di tengah jalan...plan diteruskan mau ke Kabel Car...kali kedua aku jejak..pertama kali tahun 2009...kena jejak semula nak bawa semua family yang tak pernah jejak.. Kabel Car memang tempat wajib datang kalau gi Langkawi...


Lucky sampai Langkawi Cable Car tak de problem maintenance..cuaca sangat baik..tapi bila nak bayor...terkejut...Kabel Car dah naik harga weh..starting 1 May 2011...miss satu hari je..hari kedua aku datang 2 May 2011..peh kalau naik sikit aku tak heran la...ini naik per person RM30....rate sama ngan foreigner....dulu RM15 ikut mykad...pehh giler..aku dah ngam ngam budget untuk sorang...apa daaa naikkk tinggi sangat harga...nak tak nak orang akan naik jugak...cuma kalau nak murah naik kul 5 ptg...tiket turun harga RM15..tapi sanggup ke nak tunggu ...cuaca pun tak menentu...buatnya kul 5 ptg tu hujan melepas...okey la...tambah budget sikit...naik la jugak Kabel Car ni..naik harga pun orang ramai beratur punya la panjang...foreigner la ramai...apa ada hal kan RM30 tu bagi diorang...


hello good morning...hari ke-2 nak berjalan jalan Langkawi


gaya aksi mak buah anak buah menayang cermin mata...datang langkawi kena pakai sunglases yer...panassss


ok mem besar dah bagi arahan ni....destinasi pertama ke Langkawi Kabel Car, Gunung Mat Cincang


memulakan perjalanan semua ...drebar sebelah sangat cool memandu...sukeeeeeeee


berposing hadapan Kabel Car laluan titi gantung ...


kena candid oleh paparazi...cehwahhhhhhhh....cuaca so panas la kat sini

bawa laki kena jalan berkepit la...ahaksss..jangan jeles adik adik ku


break kat sini kejap..animal farm...Encik Awak nak bagi Rusa makan...aku menumpang posing kengkonon berani la ngan rusa ni...nan adoo


tahun 2009 pernah bergambar depan trademark ni tapi sorang je...now dah 2011 sudah berdua..tak sangka datang ke sini jua


Encik Awak bengang pasal tiket naik harga melampau...nak buat camno...naik je la..


beratur nak naik kabel car...bila sengal menunggu...jadi camni la...asik bergambar je

menantu dan bapak mentua nya....sama tinggi sama padan ..auww

kami 3 beradik bila nampak kamera agak sengal ...Dira dan Ekin

lagi gambo...beratur panjang nya pasal..tengok tu...penuhhhhhhh

complete!! minta tolong pekerja kabel car tu snap...ngam ngam masa kabel car dah nak sampai


kabel car muat 6 orang je....yang 2 orang ni ehem ehem...nak berduaan la...so naik kabel car lain.

babai......jumpa di atas yer semua

minta tolong foreigner jordan snap gambar berduaan di dalam kabel car...

hehehe..suh sekali lagi...hover ko suruh suruh kan

last last snap suruh tolong then minta balas dia suh snap gambar diorang balik....adil kannnnn

takutnya nengok kabel car ni...gayat..dalam cermin mata aku tutup je mata...haha cover takut orang pasan

bila kabel car nak sampai ke destinasi...ee takutnya

kabel car bertali arus...tengok bawa hutan je...cuakk

kabel car kami hampir nak sampai...cepat la landing..benci ar duk lelama dalam ni

berada setinggi 700 meter dari aras laut

Encik Awak kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu menuju puncak bla bla


candid orang kena tinggal...yang lain ekin, dira, encik awak nak pergi terjah jambatan tu ...tak kose la aku nak ngikut...babai korang selamat berjalan...kami tunggu sini sajo

tshirt cantiknya...honeymoon in Langkawi...mahal le sepasang lebih kurang RM100

penat naik jambatan tu yang terjelir lidah pakcik ni


pelukss rapat rapat tak nak lepas...sedap empuk...lalalala...mati la statement di benci masyarakat ni


sudah turun dan ..terbeli gambar pulok orang snap curi..RM30 melayang...cantik nya pasal bayor....dan matahari sudah terik..panas lalu membuka baju...oppsss...konpom di maki masyarakat lagi...pasrah ****






PUSING PUSING LAGI DI HARI KE 2
NEXTTTTTTTTT...












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

JuJue said...

dulu penah naik.. takmo naik dahhh... takottttt... benciii..

Nadine said...

OMG, dh sampai rm30 ticket dia??! melampau ok!

Softtouch [Hanim] said...

sblum ni pg xdpt naim kabel car sbb cuaca xelok..betul time cuaca elok tu cpt2 lah pegi..byknya naik rege tiket tu..

Shu Shinju said...

MAHALNYE DIORANG NAIK HARGA....

DULU SHU PI SANA SIAP JUMPA ARTIS BOLLYWOOD TGH SHOOTTING NARI GULING2 KAT SITU...HIHIHI..

Ann Ishak said...

takdelah nak naik lagi cable car ni...datang jalan2 pung okay jugak

Google