THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 May 2011

Kelas Mekap Lunch Sessi Ke 2

Kelas Mekap Geng Audit makin aktif nampaknya...bermula ngan kelas kali pertama sekadar suka suka...nak main mekap mekap...feedback yang baik dari ahli ahli lain...ada yang ketinggalan kelas pertama minta diadakan semua la kelas sessi kedua....geng ladies audit ramai pompuan tapi bila tang kena hari tu ada je yang tak de opis...outstation la...cuti la...sian diorang...so sifu kelas mekap kitaorang..sapa lagi Kak Azni...dia plan semula buat sessi kedua...so sesapa yang tak hadirkan diri kelas pertama...sila la datang kelas kedua...sapa yang dah datang kelas pertama pun leh join kelas kedua...untuk tips tips dan info barang mekap terbaru...

Kali ni nya kelas...Kak Azni wat demo one person akan di mekap kan..so wanita terpilih ialah Haliana...yeahhhhh syok nya muka kena conteng...fokus untuk kelas kedua ni masih lagi main mekap mata..tapi bukan smokey...kita main mekap mata simple, natural ...sesuai ke pejabat....dan pada yang dah join sessi pertama..time ni la nak praktikkan ilmu mekap mata...ilmu dah tuntut kan kena la buat......

pertambahan ahli geng mekap baru...Kak Norli dan Kak Mars...Kak Norli siap belanja 1k tuu beli mekap MAC semata nak belajar mekap...pasni mekap tau kak...Kak Mars lak...dah plan nak beli mekap...yang tengah tu Kak Dilla..tak yah ckp ar...kelas pertama dia dah join..kelas kedua kena praktikal la


ok itu sifu mekap kami memulakan acara mekap ngan cara mengaplikasi kan mekap base kat muka sebelum memakai mekap lain lain

model terpilih..haliana...auwwww...best nyaaaaaaa

ok tengok sifu wat pe tu....dia lukis mata nk tunjuk cara nak pakai shadow ngan betul untuk mekap simple


mari kita tarah muka haliana by sifu



barnag baru sifu...eyeshadow by Channel...sesuai untuk mekap simple harian..harga...gulpp telan air liur..tapi lawa tau color ni

perhatikan mata model kita kena conteng conteng...jgn lupa shadow kena pki brush..baru kemas

muka model kita hampir nak siap....natural look je kann


gabungan color eye pallete by Channel sifu punye...sesuai untuk ke pejabat warna natural

sementara itu aku dapat call dari laki ku ajak lunch ...aku tolak okey mekap lunch nya pasal...hehehhe..sanggup

time ni haliana tengah mekap aku wat pe?? cubaan mekap diri sendiri jugakk

aku dah berjaya memiliki mini set kit brush takde jenama untuk sessi ke 2..



fokus kelas adalah mata...jadi aku hangkut segala eyeshadow kepunyaan sendiri yang lelama tu bawak mai kelas...macam macam brand ada


praktis praktis...sedang sifu sibuk mengodek muka model...muka sendiri bikin sendiri la


ok masih sibuk mentarah muka....sedang pakai mascara

dan hasil untuk hari tu...uikkk...kata natural look tapi tak pun..rasa sama macam kelas pertama je...yer ar sebab pakai combination color kuning dan grey...jadi gitu la...tapi puas hati sbb dah pandai blend color mata..hoyehhhhhh


Mengapa tak natural color? sebenarnya warna shadow aku mengikut tema warna baju untuk hari tu...haruslah ada unsur grey kannn...tayang baju hhehe...ada yang berminat dah tanya aku kat FB..okey boleh la anda beli di Jusco MidValley brand Scarlet.. RM39.sekian





 NEXT ENTRY TEKNIK BLUSHER...
NAK TAU ??











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

ratusiput said...

best nok...lagi..lagi..lagi...

Emie Jipang. said...

best la korang. sepakat membawa berkat. molek sangat la tuk aku yang kalau mekap, terus ke sungai klang.

Just Call Me Bitt said...

wahhh subject color2 muka...soka soka..hehe jgn lupa info pasal brush set makeup sekali ehhh

Nadine said...

"NEXT ENTRY TEKNIK BLUSHER...
NAK TAU ??"

Nak! Nak! :D

La dOLcE mEa_nAtt said...

sista santik la baju tu....

Softtouch [Hanim] said...

kelasss siap ada sesi kedua..pas ni mimi boleh jd mak andam..makeup kan sy plisss...

Ann Ishak said...

hohohoho baju yang puas dicari oleh sesorang tapi tak beli pung sebab brand jj...sesueiiiiiii ker

Google