THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 May 2011

Jemputan Kahwin Dari Mak D

Jemputan kawen yang aku tunggu nak pegi terjah sebab nya nak jumpa mak angkat aku Mak Dahlia yang dah pencen...lama nya tak jumpa Mak D...masa aku wedding jemput pun dia tak dapat datang ada hal...dan bila Mak D call nak jemput kawen anak dia kawen ....harus pergi....even aku tak baper kenal anak Mak D yang kawen ni..hanya kenal nama saje ..Mak D selalu duk citer..Mak D ada 5 anak pompuan...daripada 5 tu aku kenal 3 orang je ..yang kawen ni tak kenal langsung...

Tarikh majlis pada 30 April...bertempat di Dewan Merak Kayangan, Balai Felda...wahh ala ala grand gitu...yerlah Mak D ni keluarga orang seni...dia kakak kepada artis popular Syafinaz..anak Mak D yang kawen ni bergelar Kapten Dr Ezzy...huyoo best..kawen pun lalu bawah pedang...pasangan nya orang biasa bukan kalangan askar...tema perkahwinan ini simple tapi grand....all family members dan pengantin pakai putih...wowwwww rasa putih tu suci pulak...cantik je...senang kan tak payah pikir tema bercolor color...kita layan gambar cerita majlis yer


bersama Mak D..miss u Mak D...akhirnya kita ketemu jua selepas Mak D pencen....still maintain look muda

anak Mak D yang ke 2 masih single...Netty...kami memang kenal thru Mak D..adik dia kawen dulu..takpe Nett ..tak lama lagi beb

pakaian aku pada malam itu..sepatutnya baju raya ...tapi Encik Awak tak nak tema color ni...so jadilah baju rasmi ke majlis kawen...first time pakai...kain indon mari

datang berpasangan sedondon ngan suami ku ...nasib kebetulan dia ada baju color sama

doorgift dapat 2..yeayy...aku suka sangat...box yang klasik berkerongsang...dalam box ada choclairs

alamak makanan tak dapat snap...malu le....hihihi..yang pasti udang besor tapak tangan ...bestttt..desert memang terbaek...pisang goreng aiskrim vanilla...pehhhhh layan..

pelamin yang tersergam indah....simple tapi nampak mewah dan grand..

fokus secara dekat kerusi nya....alahai rasa nak sanding semula lak...lawo giler

upacara pertama bersanding pakai uniform selepas lalu bawah pedang....

dan di hiburkan oleh band sanak saudara sendiri...nyanyian malam tu mostly sedara pengantin yang nyanyi...sedap semua sore..tengok budak kecik tu nyanyi..cute tau sore dia

persembahan dari sanak sedara sepupu pengantin dance beyonce...hey i'm single ladies...menghiburkan

upacara persandingan kali ke 2 berpakaian pengantin...berarak masuk ke dewan

pengantin bersanding semula atas pelamin dengan berpakaian pengantin sedondon

fokus kepada pengantin..tengah menunggu acara merenjis keluarga

mari tengok show oleh artis terkenal Syafinaz dan penyanyi latar nya..

persembahan syafinaz yang ditunggu ramai...nyanyian soprano dia bergema satu dewan

syafinaz cantik malam tu...ikut tema keluarga nya juga putih cuma kain hitam bling bling...nyanyian khas buat anak buah nya si pengantin perempuan

kek 3 tingkat pengantin...cantik dan unik kannn

pasangan pengantin potong kek sesama.....acara wajib pengantin ni

okey pengantin dah turun nak bersalaman tanda nya majlis dah nak berakhir

kesempatan nak snap gambar ngan penyanyi syafinaz....bukan senang dpt peluang kan...

bukan sekali...2 kali snap hehhee...mentang mentang la bukan show formal kan..

dan akhir sekali ngan pasangan mempelai pengantin...tahniah selamat pengantin baru Kapten Dr.Ezzy dan pasangan nya...

di akhiri ngan Mak D posing as tuan umah...gojes tak nampak umur dah 58...maintain muda ....tima kasih bebanyak Mak D atas jemputan happening ni...Insya Allah lain kali kita jumpa yer,..love u Mak D











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

Nadine said...

kitaorg pun kenal jugak dgn family syafinaz. rumah mak dia kat BP dkt dgn rumah lama nenek I. Mak syafinaz dulu pernah jd cikgu my mom :)

liyana said...

perghhh... memang meriah la kak... :))

mekchu said...

meriah nye.. siap buat tarian wondergirl tu mmg sporting..

ratusiput said...

line2 org berada ni.grand ade artis lg...

Eri-chan said...

pergh syafinaz..suara kagum nok...
door gift cantik.
baju raya dah bocor ker...hehe

Google