THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 May 2011

Langkawi Holiday - Jalan Jalan Menyinggah ke Pantai Pasir Hitam, Pantai Tanjung Rhu, Air Hangat Village

After ke Kabel Car, Telaga Harbour Park...di sepanjang perjalanan tu kena la singgah menyinggah mana je ikut arah map....kira kena follow satu jalan la...pastu drop kejap singgah le kannn......dah ada kat langkawi takkan nak duk je kat chalet..boring ar baik duduk hotel mewah ...baru chill...tujuan nak ke langkawi mau jalan..jadi dah jalan teruskan aje perjalanan....perjalanan menyinggah diteruskan di tempat tempat ini....

Pantai Pasir Hitam
Lokasi persinggahan pertama...pi jenguk pantai pasir hitam....pasir nya memang hitam....macam pasir kena minyak hitam lak rhopa...tapi memang real hitam...kebesaran Allah ...ada gak pasir color hitam..macam macam mitos la..tak tau la betul ke tak..yang pasti memang pasir nya hitam legam....pantai ni nampak macam pantai biasa...ombak tak le kuat tapi takde orang mandi...maybe memang tak leh mandi kot...ada la tu alasan tertentu...kat area sini banyak gak kedai kedai soping nak beli kain batik ke..apa ke...tapi langkawi ni memang banyak kedai camtu...tempat pelancongan kannn

laki bini ni mana nampak signboard gambo je la kejenyaaa

belakang tu pantai pasir hitam...sapa la tulis nama kat pasir tu berlove love bagai...haha jeles ke

mengikut mitos dulu kala...hahaaha macam kelakar pun hada baca


ni pulak mengikut dari segi santifik...hmmm ada logika

di celah tangga cerun nak turun ke pantai pasir hitam....boboy pandai posing  muncung arrrrrrr....hehehe

ni apa kesss...yaa auwwwwwwwwwww

ok perut kasi isi dulu...sudah lapar lol...area sini ada gerai ...mai pekena laksa..sedapppppp



Pantai Tanjung Rhu
Bergerak ke destinasi seterusnya....ke pantai tanjung rhu...trip 2009 aku tak sempat jejak sini...kali ni mau ke sini..nak tengok sendiri ramai orang duk kata tempat ni cantik ngan pokok rhu di kiri kanan...yer lol....dalam perjalanan kiri kanan pokok rhu semendann...cantikk sgt macam kat oberseas....ala ala musim autumn...tapi still suasana malaysia la....ada apa kat tanjung rhu?? tu pasal aku nak jejak jugak kat sini...lalu je sini nampak hotel best wehh..ada Four Season Resort ngan Tanjung Rhu Resort..tempat best...ada kelass uolsss ..mat saleh berlambak...tapi nengok je la...budget lebeh leh la duk sini..dengan suasana yang cantik...pantai yang best...teringin wehhh..

suasana perjalanan ke Tanjung Rhu..kiri kanan penuh pokok Rhu

pehh lawaaaaa shot..tapi ada motor lalu lak depan...haha...ini malaysia la

dah sampai pantai tanjung rhu..nampak signboard harus laaaaaaa

di pesisir pantai tanjung rhu yang cantik..pasir putih wehh...belakang tu tanjung rhu resort...private place beb

pantai tanjung rhu ni agak paling hujung...kat sini ada jeti untuk aktiviti mangroove gua ke gua...pantai ni ombak tak baper kuat..best la nak mandii

kat belakang tu orang ramai berpusu nak jalan kaki tengah laut ke pulau pulau....tak kose la aku nak jalan ..penakut nyahhhh...Encik Awak je la jalan...itupun aku dah terjerit..jangan jauh sgt...

cuaca cantik lol....walau panas terik....tengah melepak sementara nak tunggu geng jalan ke pulau pulang...

trademark tanjung rhu

laki binik sengal bergaduh manja di celah pokok rhu..hehehe



Air Hangat Village
Perjalanan diteruskan ke Air Hangat Village..mana sempat singgah aje....agak lewat petang aku ke sini...kul 6 gate dah tutup...tapi nasib baik polis bantuan bagi masuk ...just nak rendam kaki takde hal...dia bg masa 1 jam...okla tu..janji sampai gak jejak tempat ni...tempat ni kawasan air panas...sesuai nak rendam kaki...nak mandi pun boleh tapi air panas la...tak mo ar...rendam kaki suedehh...penat jalan kann..kaki pun letih...kasi rendam hilang sikit penat...kalau rasa busuk ke kasi rendam sudehh...tempat ni lawa ...tepi jalan je..tak pasan sangat sebab area kampung..polis bantuan tu bagitau baru je open for public sebelum ni renovation...disebabkan belum habis renovation..fees masukk free...patutnya kena bayar tak silap RM10...tempat ni cantik la deko nya...tapi agak sunyi semacam..rasa lain macam je..maybe sebab orang tak ramai kott...kitaorg je yang tinggal kan...pastu datang time petang petang lak kan..aku anggap tu satu mainan usik usik je

berhenti di pintu masuk semata nak gambar kat signboard besor ni...sengalll kan

tak tau apa fungsi rumah agam besar ni...masih under renovation...lalu tepi umah ni...semacam je..perasaaan kot

toilet cantik yang tersergam kat laman luar....cantikkkkkkk

i love this toilet...hehehe

toilet dia agak open tapi still tertutup..dalam toilet ada landscape hijauu...

boleh baca khasiat air hangat ni di papan board ni yer

mitos dan legenda air hangat...alkisahhhh tayibbbbbbbbbbb...baca sendiri la...mak pemalas uolls

di salah satu kawasan air hangat ...kawasan ni besar tau..banyak bahagiann

salah satu pandangan air hangat...jgn sembarangan terjun..air panas tu...mau melecur weh

cantik gak...damai je...orang tak ramai ...aku n family je adooo

aku nak menuju ke pondok bangsal tu mau rendamkan kaki....here we go

berduaan merendam kaki...auwwwwwwwwwwwww....gedikk

kaki ku buruk...jangan di pandang...asik jatuh je kan...burhukkkk rhopa hukhuk...

hangatnyaaaaaaaaa kaki eh tak cintaaaaaaaaaa

sudah cukup 1 jam...cuaca pun dah senja agak gelap...mari pulanggg

dalam perjalanan nampak tempat yang patut di lawati..ada galeria perdana...tak sempat masuk tutup kul 6..tengok dari luar je la...

 dan juga taman hidupan liar Bird Paradise pun tak sempat masukk..lalu sajo...tutup kul 6..okey balik saja la...sudah penatttt




TAMAT SUDAH HARI KE 2...
PENAT DAN MALAM NYA JENG JENG












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

6 comments:

Liyanaroxx said...

TAMAT SUDAH HARI KE 2...
PENAT DAN MALAM NYA JENG JENG...

Maka "misteri malam" pown bermula...hehehehe...update lagik kak!

daela said...

Nok....aku rindu nak g langkawi....nok..aku rindu mahu komen di blog mu...im back nok...:)

ratusiput said...

suke kat gmbo ko laga dada ngan en.awak tu nok.. :)

POSH76 said...

bessnyer langkawi mmg happening..

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya2 pic2 tu mimi..mcm sy [un pg langkawi jgk...romantiknya uollssss..i likeeeee

Pepel BoNda AmaNi said...

auwwww banyak lomantik ooooooo

Google