THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 May 2011

Rombongan Cik Kiah Memborong ke Mekap STAGE..

Wah nampak nya ramai yang suka mekap STAGE ni kan..yer la murah...tu sebab aku sharing kat sini...supaya korang yang suka mekap berkualiti leh terjah terjebak beli jugak...heheh...saiton naik tanduk dah ni mengajak bersoping...hehe ala apa salah nya kan nak cantik cantik pastu murah melampau lak tu...ok pada yang tanya branch STAGE....orang KL boleh terjah PAVILION, MID VALLEY, TROPICANA MALL...orang penang terjah (shu boleh beli brg hantaran) QUEENSBAY MALL...orang kuantan gi EAST COAST MALL..orang melaka jom ke AEON BANDARAYA MELAKA...orang JB lak..(sure ratu siput pegi ni ) boleh ke AEON BUKIT INDAH JB..ada orang sarawak tak?? kat sana ada di THE SPRING, KUCHING dan BINTANG PLAZA, MIRI...cepat cepat la sebelum kehabisan stok...di jangka sale mengila ini akan habis pada 14 June 2011...eh sempat lagi ni..minggu depan dah gaji kan....sila terjah yer...

Rujukan harga
  • Foundation – RRP: RM90 (sale RM12!) 
  • Concealer  – RRP: RM60 (sale RM12!) 
  • Lipstick – RRP: RM48 (sale RM12!) 
  • Eyeshadow – RRP: RM45 (sale RM12!) 
  • Nail polish – RRP: RM35 (sale RM8!) 
  • Eyeshadow palette (5 colors) – RRP: RM135 (sale buy 1 free 1!) 
  • Blusher – RRP: RM58 (sale buy 1 free 1)

Ok seperti yang telah di kecoh kan...geng geng cik kiah atau geng mekap audit nak bertogether ramai ramai serbu STAGE Mid Valley...ngeh ngeh...kesempatan kannn...apa lagi lunch hour semua dah set time..set duit...set teksi kita berombongan ke STAGE ...hamboii memang cik kiah tauuuuuu...hahaha...takpe hari jumaat kan esok dah sabtu horeyyyyyyy....memasing dalam kepala dah set mind apa nak beli...apa nak rembat...yang baru nak berjinak mekap pun hangkut kemain kan :))...takpe takpe asal murah kita rembat...takde hal...murah nya pasal...ada yang dah beli ..beli lagi dan lagi...opsss sapa tu..hehehe...aku hari ni jadi personal shopper kat geng bff ku sajo hehehe...memasing bff ku duk kirim siap listing panjang gitu


berombongan cik kiah kita di hari jumaat menuju ke STAGE, Mid Valley


ok melangkah masuk STAGE...hehehehe...langkah kanan yer memasing....eksited nak pilih mekap


mekap di STAGE di susun camni...so kalau korang datang tengok macam tak meriah mcm tak de sale je...so sila tanya SA yer...


hah ko nampak cam mekap kelas je..standar MAC gak harga dia kalau tak sale...tapi tak semua la sale yer..ada beberapa item saja...kang ada yang maki aku cakap tipu lak...


mereka mereka sedang asyik masyuk memilih barang mekap...SA hari ni tak best...layan macam hapa je...agaknya ramai kot tak terlayan dia


sis Ika pun sebuk beli gak..semalam dah dtg...hari ni beli lagi...nak beli lipstick..tu la semalam tak beli kann...beli beli dik..satu kedai pun takpe ..ngeeeeee

backpass STAGE....best ni photoshoot...dah la dapat makeover free ni...horeyyyyyyyyyy


okey memasing punya pilihan beratur kat kaunter...semua hangkut lebih dari satu tau....rugi beli sikit...apa barang kan :P


ha ko panjang nya resit...hehehe ini memang soping gegiler ni...wakakaka...lepas geram ni rombongan cik kiah


ok kita bayor ...bayor lump sum tapi kutip duit sorang sorang le...total = RM472.00...hui item adalah 41...berbaloi nyaaaaaa....kalau tak sale ni amount ni dapat 4 -5 barang je kot....


 okey kalau beli lebih RM200 leh jadi member STAGE..dan dapat mekap free...aku mau aku mau...sila isi borang segera.......diorang tak nak aku la dapat yeay yeay


voucher sudah ku dapat...tak sabar nak makeover...member pun sudah jadi so pasni leh kutip point...boleh jadi personal shopper korang...mau ??


suka kehepian bersama sampul barang mekap STAGE ku ..eh tak ini kiriman bff ku ...


mari la datang ke STAGE yer semua.....saye teruja...anda bagaimana??

 dan mereka juga teruja bersama jinjitan plastik beg dari STAGE dengan bermotokan..KAMI SUKA STAGE..(aku pepandai tambah..opps)

barang barang kiriman bff ku...campur aku nya sekali la..total 11 brg = RM124.00

 ditujukan khas buat bff ku...nak amik korang nya barang..puas hati tak???

 korang rasa aku beli ke tak ?? hehehe...mau nya tak beli ...beli la jugakk walau satu dua barang...cukup ar minggu depan gaji rembat lagi...aku nya Foundation = RM12 dan Eyeliner Dark Green = RM12...nak jugakkkkkk aku kann...




 ingat yer STAGE sale till 14 June 2011..
mari mari semua











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

Shu Shinju said...

wahh...boleh jadi duta product stage ni...

thanks kak mimy..sempat gaji ni... mesti terjah !!!!!

Eida said...

ish ni yg teruja nak cuba try test tengok ni.

POSH76 said...

ko ni saja taw...aku pun plan nak terjah hari ni...mau makeover utk annual dinner...

Nadine said...

Arggh, Mimy...you telah berjaya mempengaruhi I. Tak kira, mak buyung pun nak sopping make up jugak. Harus pujuk en. suami pegi esok!!

Alin Marlini said...

murahnyer foundation tu..biar betul?

deliena said...

iye.. btul cik alin marlini dan sume2 yg tak percaya.. harga foundation sgt murah ye.. tp once open kena use up within 1 year la.. anyway texture n finishing sgt best.. x caya? sila test sendiri hehe.. sbg vice president shoppaholic GIA saya sendiri beli 5 tube foundation (4 picture perfect, 1 photo pro wowwee..) tp bukan utk diri sendiri sajek.. utk mama ku jugee..

Jaja said...

menggigil paler lutut tengok rege. doblas hengget je?? harus terjah.

mascara takde discount eh??

anyway, salam kenal -__-

ratusiput said...

ha betul tu.kat jb ade kat jusco bukit indah.dulu aku ade nampak tp takut nk masuk sbb igtkan mahal kan.bila dh sale ni mmg kena terjah la.kena tggu gaji nest week.kebetulan lipstik sme dh habis ni.

liyana said...

pergh mmg detail stori mori akak. hehe... gaji nt nak terjah!!! ngee

Hunny Kitty said...

besok nak kene pegi nih muahahahha mcm tau2 je ngah carik barang makeup

InaAchik said...

power ko nok...
aku ni br borong mekap...
tp masih pk... nk terjah x neh... hehehhee

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

maera kongsi link blog u kat blog maera tau =)

nUR_rOsALiNdA said...

Nok,
aku pun dah borong nok..
Murah sesangat..
Aku siap buat lawatan bersiri lagi
maklum la..office mak sejengkal je ngan pavilion..

PinKy MoMMa said...

salam kenal dari blog maera!
OMG serius giler tgk u borong dear ;)

nak jugakkkkk...sawan mak tgk huhu..

SizZLing SuZai said...

OH GILER GILER...THANKS A LOT FOR THE INFO kak ^^ for sure i'll go n get it b4 14jun!!!

Just Call Me Bitt said...

ok tq muach muach muachh nanti i terjah ;)

Riri Yoorin said...

ya allah boleh giler klu gini!! naper la lambat tau klu idak mmg dh jadi makeup artis penuh la barang makeup kat umah..!!!!

sis ini boleh giler nengok ni liptstick murah tk hengat dunia!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

pehhhhhhhhhhhhhh terbaik la salesnya nok...aku pun dah teruja gila nie...

Eri-chan said...

ye mimy..muntah dah shopping tapi nak lagi..yer aku dah berjaya pukau kawan2 ofis aku pulak beli stage..hahahah..syabas bette syabas..

Gieyana said...

Kt Penang rsnya x der kan!huhu..x aci..geram giler tgk kaler2 yg pinky2 sket tue nok..aduyaii kalau lah tiket Air Asia sposen tue start this mnth..sure terjah nie..:)

Google