THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 May 2011

Bukan Rezeki Kami



Motip gambar baby??..kaitan hidup dan mati dengan aku...anak adalah anugerah Allah yang tak ternilai ..sapa yang tak nak anak kan...semua orang yang kawen pasti nak anak untuk pelengkap rumah tangga...tapi itu lah anak ni rezeki dari Allah yang beri.....kalau ada kita terima...kalau belum berusahalah sehabis yang boleh...berbalik pada gambar baby kat atas tu..comel kan...pasti ada yang tertanya kenapa wordless wednesday aku majalah Pa & Ma..yer ada yang tepat memberikan jawapan...jawapan jujur dari aku..

Yer waktu tu aku sudah disahkan mengandung 2++ minggu..yer masih baru...tapi aku tetap bersyukur sesangat...Alhamdulillah....cepatnya aku tau kan...aku memang tak de mengalami apa simptom morning sickness...tapi aku mencuba kaeda ovulation calendar...dan sesaja try la mana tau tarikh test tu menjadi...dan ia nya menjadi...2 line sudah kelihatan tapi 1 line itu agak blur blury....aku pun macam tak percaya gak...tunjuk kat Encik Awak...dia kata check klinik la...ok kita gi klinik famili kat area umah malam tu jugak...ehem ehem.. tunjuk doktor upt tu pastu kena scan...yes i'm pregnant...hepi giler beb...riang semacam nak terloncat time tu...doc ckp kandungan baru lagi ni senang jatuh ...anytime turun jadi period pain....so just take care...jgn keje berat renyah...Encik Awak camner??hmmm, dia yang sedang sedang aje...siap pesan jangan kecoh satu dunia...masuk blog la..masuk fb...perut dah boyot ke depan baru bgtau...okey okey kena syhhhhhhhhhhhh...halamak kena sound tepek...tu yang aku simpan dalm hati..nak luah tak terluah...

Dan sesuatu yang aku takut terjadi juga....hukhuk..malas pulak nak tulis cerita sedih ni..huwaaaaaaaaaaaaaaa.....tengah bersyok syok nak mood happy holiday ....kat langkawi gak la aku turun darah....yer aku tau baru lagi pastu asik melasak je keje nya....nak kata lasak sangat tak juga...tapi aku rasa kepenatan melampau la kat sana...dah la air asia tu jalan jauh...nasib la beg berat laki aku yang bawa.....pastu dah sampai langkawi lak excited nak ke sana sini...naik kabel car la...nak berboating la...alasan konon takpe merasakan kuat la tu..yo la kuat la sangat....renyah hokeh.......pastu feeling nampak pompuan lain mengandung pun ada yang boating..ko pun terikut juga..hmmmmmm...tapi aku rasa pun bukan sebab gi langkawi...aku dah rasa kepenatan sakit pinggang melampau time fire drill...turun tingkat 9 ke bawah..macam nak mampus...time tu dah tau gi sorok rahsia...hamik ko...hampir nak collapse gak la...isk isk....pastu kejadian anak buah aku tumbuk perut aku sehari sebelum berlepas langkawi...nak gurau nya pasal dia tumbuk kuat giler tepat kat perut...hadoiiii terduduk aku di buat nya...aku check takde apa..legaa...

Kejadian ngeri berlaku hari ke 2 langkawi..time tu aku dah rasa sesuatu tak kena...sebab sakit perut melampau teramat sangat...rasa mencucuk perut ...nak buat apa semua tak selesa..tapi aku buat buat okey...sekali ptg tu aku dah mengerang serupa orang mengelupur...punyala laki aku sapu minyak takut angin...hmm nan ado...sekali gi toilet check...hah amik ko ...darah dah byk kuar...ada ketul ketull...eeeeeeee aku takut...tak pernah cam ni terjadi...dan apalagi terus cari klinik terdekat ..dan jumpa Klinik dan Surgeri Delima...oh masuk je..bukan panel..kena bayo...takpelah janji aku nak pastikan kandungan aku selamat..oh tidak...scan dan check...doc sahkan kandungan tak selamat dah turun darah ..bleeding dan jadi period pain yang banyak...oh sedihnya aku..perlu cuci ke?? doc cakap tak perlu just bagi ubat supaya darah turun ...sebab kandungan belum berbentuk janin ...baru tiny dot darah...dan boleh teruskan aktiviti macam biasa...oh cam tu je...alahai

Yer dipendekkan citer...aku memang tak de rezeki untuk menimang cahaya mata buat masa ni...:((...sedih kan...ini baru lagi minggu belum lagi berbulan....takpelah aku pun dah redha dengan ketentuan ilahi...Allah tau apa yang terbaik untuk aku dan Encik Awak...mungkin kami kena saling kenal mengenali lagi dengan lebih mendalam...tuhan menguji kami berdua....di sebalik nya aku bersyukur..sekurang kurang nya aku tau aku ada peluang untuk pregnant...positif di sebalik negatifnya...mungkin baby itu tidak sihat sebab itu tak jadi...takpe takpe bukan rezeki untuk ku...Insya Allah ada peluang dan rezeki lagi...

11 comments:

mrs.spicy said...

sedih dengar..sabar ok..insyaAllah ade rezeki lain

radziah AR said...

salam mimy...sabar ye...ada rezeki nnt...lagi pun mimy baru je melayari hidup suami isteri...yg penting teruskan usaha....

Nadine said...

Sabar eh mimy. setiap yg berlaku pasti ade hikmahnya..percayalah.

utk yg lepas ni, why not u makan folic acid siap2. masa i lepas kawin dulu, I makan awal sebulan folic acid everyday before I preggy sbb I takut rahim tak kuat (time tu ramai sgt kawan2 yg keguguran, so mcm trauma gitu). Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.

I doakan murah lagi rezeki you selepas ni, jgn putus asa ok. You pun leh consider as pengantin baru lagi :)

Mia-Ina said...

sedih dgr cite ni...xpe..xpe..ada rexki lain lg kak...usaha lg

klik all nuffnang here

elanie*Q said...

kak mimy..sabar ye. i know,that's the least u wanna hear from everybody. tp, kuatkan semangat ye? insyaAllah, ada rezeki tak kemana. yep, maybe tuhan nak akak + suami akak lebih kenal mengenali sebelum melangkah ke arah seterusnya.

cuba jaya lg k? nanie doakan semoga rezeki akak cepat sampai. yg penting, jgn lasak2 sgt. kopi kalau boleh jgn amek kalo mmg nak preggy + perbanyakkan doa. setakat ni tu je yg nanie boleh pesan pd akak.

Aini said...

Sabar ye kak.. Sy doakan cepat-cepat dikurniakan rezeki baby lagi. Lepas tu kena lebih take care pasal diri dan bakal baby ye. Mudah-mudahan lepas ni selamat semuanya..

mrs_nazir said...

sabar ye kak mimi...insy nti mesti ade lg tuh...Allah tau ape yg terbaik buat kalian.. gud luck! ;)

CidaZam said...

insya Allah ada khimah semua ni... teruskan makan epo and kalau pregnant sekali lagi rasanya ambik duphaston tuk kuatkan rahim. Now pun kalau mimi ambik ubat tu pun ok rasanya. Take care ye. Cida doakan tuk mimi dan suami

Softtouch [Hanim] said...

sabar ye mimi..ada hikmahnya...xpe lepas ni mimi kene lebih bhati2 yer..minta nasihat doc utk kuatkan rahim..jgn stress2 ok....take care

Mimis said...

tak pe.. blom ada rezeki. lain kali take care ok.. :)

Queen said...

sabar mimi..sabar banyak2 k!... memang masa awal2 kandungan sangat fragile...kalau perlu bed rest..bedrest..k!....

jgn ikutkan sangat mummy yang lain...

kebetulan masa nik awal2 preggy memang penat..badan lesu..so keje naktido je.. =)
kurang melasak..

takpe...cuba lagi k!

Google