THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 May 2011

Langkawi Holiday - Soping Lite Lite @ Beras Terbakar

Lupakan sudah cerita seram malam nya...yang tanya aku pasal TM Resort 2009 tu..takde la seteruk kat sini...kat TM Resort aku just takleh tido kat masterbedroom..mata macam kena hempap je...forget it..dah lama berlalu..yang mau stay sini jangan pilih bilik menghadap jeti  yer..seramm

Esoknya bangun pepagi ada agenda lagi...dalam kepala otak still pikir lagi pasal kisah seram...mood nak berjalan tetap on..hehe...kita pause seketika...hari ke 3 perjalanan nak gi Island Hoping pagi nya...tapi cuaca hujan lebat la..camner pulak nak naik bot...kuar chalet pun dah lewat kul 11 pagi...terus brunch (breakfast+lunch) kat area beras terbakar...pi pekena nasi berlauk di tengahari...yummy murah giler...satu keluarga makan total = RM34 je termasuk air...sumpah murah..dah la makan memasing ayam seketul..ikan keli la...siap nasi tambah tuu..Alhamdulillah kekenyangan ...pastu hujan dah renyai sikit...jalan kaki ke Beras Terbakar...sambil tu leh ar soping soping

Kami ke Beras Terbakar...beras nya seciput je nak nengok tapi laluan nak masuk tu..peh kiri kanan kedai  kedai.....konon takmo soping tapi terjebak lol...ehehhe...nak tengok tengok aje..udahnya pembelian berlaku jugakk...kat sini banyak gak kain batik murah murah leh tawar...kain batik jawa halus..kain pelikat gajah duduk ...aku beli la sikit...untuk MIL, SIL , FIL...memasing dapat satu...mak aku lak dia borong nak bag jiran jiran..selain kain batik ada gak barang lain...macam macam la..minyak gamat la..apa apa je la...tak tahan duit je la mengalir macam air...hehehe...sempat pulak adik adik aku rembat topi sorang satu..sebab petang nya nak ke Island Hoping


abah menambah makanan lagi...ngidam nasi berlauk...

 makan nasi uollls...sedapppp giler lauk kampung

 Boboy pun makan kemain ..licin habis...

ok dah sampai laluan ke beras terbakar

nak masuk kawasan tapak beras terbakar...ada umah sebuah..owner kot

lawanya rumahhhhhh kg niii...tersergam je....dah la bersih

tu je la tapaknya beras terbakar...siap berpagar

berdiri macam kanak kanak tengok apa je kan

dalam itu pinggan ada beras terbakar

memfokus kan muka secara besaran ke tapak beras terbakar neh??

Encik Awak yang serabai...mashammmmmmmmm...hahaha

anak perempuan wanita bersama emak tersayang

aku hover posing lain macam je...

si vontot besar dah mula terkedek nak soping

tersinggah bahagian topi ...patut beli ke takkk

ekin nak beli topi....

beli sikit cenderamata untuk kawan kawan opis

comel tak bertopi....hak tuii

bersama si tukang bayor...hehe...




ok nak naik bot ke Island Hoping..












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. blog menarik.. senang2 singgah la ke blog saya.. tq ;)

http://www.zuwairiaiman.com

cik xxx said...

mimy,

babe, baju biru ni aku ada jugak tahu.. isk, sopping tempat yang sama ker? sumpah aku tak up gmbr aku pakai baju nie. nnti org ckp aku tiru ko...hahaha

aku tampal muka aku kat tepi blog.. again, harap ko tak cakap aku tiru ko..hahaha

POSH76 said...

bessnyer soping2....

Liyanaroxx said...

cantik ar topi tuh!!!!

atoyis said...

kat stu murah kan..dh beli baru aku perasan kat stu lagi murah

erin zuraini said...

hye sis!!
sy suke bace blog sis...sgt slumber...hehhee...lau de ms blh jengah blog saye yg x seberape ek... :P

Pepel BoNda AmaNi said...

benci taw....aku pun nak g jalan2 kat langkawi.....

Softtouch [Hanim] said...

mmg situ byk brg yg boleh disoping....uwaaa!!! nk soping jgk..

Ann Ishak said...

beras terbakar tempat yang seronok untuk shopping...yang penting murahhhhhh

Google