THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 May 2011

Langkawi Holiday - Island Hoping ( Tasik Dayang Bunting, Pulau Beras Basah, Eagle Feeding)

Petangnya hujan dah reda....jam 2 petang dah nak naik bot dan plan ke island hoping diteruskan..yahooo..kemain beria aku kan...tak sedar time tu pregnant...pastu nak naik bot lak...takpe alasan yang takleh terima pakai...aku nengok ada orang pregnant perut besor naik...aku pun rasa aku boleh kot...memang pang sebijik la kannnnnnn....mengigil lutut gua nak naik bot..pancit!! nasib la laki mak gagah perkasa uolls..ku yang gedempol ni pun dia larat angkat...haha..thanks bebanyak kat Encik Awak banyak tolong aku masa naik bot ni...tak de dia payah juga la nak bergerak..dah la bot licin ada air..pastu nak seberang ke tangga mak aii tinggi giler...Encik Awak tarik siap dukung tauuu...hebat super hero ku ini..memuahh..ada 3 trip perjalanan..first gi tasik dayang bunting..second gi tengok helang makan..third gi mandi manda pulau beras basah


Island hoping ni kali kedua aku gi..dulu single bersemangat waja je..padahal penakut bot..sekarang pun takut lagi tapi kurang sikit sebab naik bot besar ...kalau boleh aku nak pi mangroove tour gua ke gua..tapi ramai takmo semua nak pi tengok tasik dayang bunting...aku insap tobat tak mo naik...dulu gua pernah pancit kat sini...katakan tidaksekali lagi ...rela aku tunggu bawah je...dah la banyak monyet bergayutan...baik aku kawan ngan emak dan abah kat bawah sambil sembang ngan budak penjaga toilet tu lagi bagus...aku kan peramah banyak cakap ngan budak penjaga toilet pun aku leh layan sembang....baik tau budak ni..muda lagi baru 21 tahun...dari medan datang keje kat langkawi..dah 2 tahun duk situ..tak kemana pun..tido, mandi, semua situ sebulan sekali je kuar bandar langkawi beli barang..boleh kan dia duk suasana gitu..ok cukup citer pasal budak..nak kenal pi la toilet tasik dayang bunting...nama dia mohd saiful....hehehe..


survey island hoping paling murah dari AB Motel...baru RM25per person..kebanyakkan nya RM35 above..kanak kanak RM15 jek...bot bukan yang kecik yer..bot besar tau muat 10 orang

tetiba nak naik bot dikehendaki bergambar beramai ramai...motip?? jadi pinggan da kasi jual la..apalagi kena beli la..tak beli pun takpe..sebab lawo beli..tak mahal sangat pun RM10 je..ok la dari kabel car tu

 bot sudah berlepas..dah la kena duk belakang sekali nengok la enjin motor bot...tutttttt tuuttt bising

 second trip naik bot dah tak takut...sudah boleh posing...walaupunnnnnnnn
 
 boboy pestime naik bot...cuak yer budak nakal

sekali lagi gambar membuktikan aku dah tak takut naik bot...yeay yeayy...laki aku mana..nun jauh kat duk depan tinggal kan aku..cehhhhhh

 dah sampai jeti tasik dayang bunting ...gedik santai jap 3 beradik ni

 ke tepi ke tepi monster nak lalu ...hahahaha

 berkepit aje ngan laki ko kannnnnnnn...mestilah...kata hornymoon..ahakssss

 itu tasik dayang bunting...bahasa english tu ha pi baca

biasa ar nampak signboard jadi pot gambar la

aku kena tinggal dan budak penjaga toilet peneman sembang ku

 snap shot gambar sendiri la ..kesian

 geng geng naik tasik dayang bunting...ngan boboy sekali nak follow..isk dak kecik ni

gian sangat dia ni nak mandi tasik....Dira boleh mandi sini je..cannot mandi tasik...emak aku dah pesan berkali kali...:jangan terjun tasik tauuuuuuuu

 pakcik mithali...kena pantau jadi bapak boboy...boboy kalau pak engat dia ni memang ngam..dengar je cakap..

 i jam sudah berlalu...diorang dah turun...cepat cepat bot tunggu

 ok lek jap..encik awak lak nak pi toilet nak berkenalan ngan budak toilet la tu..hehehe

 buka baju sudah...heheh mood nak pi mandi ...

 jom tasik dayang bunting...nan ado la ko...jejak pun tidak..heheh
 
 sibuk suh arah Encik Awak snap angle dari situ..aku kan mem besar..mengarah je la

 rasa kurus murus lak ...haktuiiiiiiiiii kahak

 dan lagi jugak nampak kurus murus...uwekk muntah

 tunggu bot nak sampai sempat la kannnnnnnn...pakcik bot kata 1 jam ni dah lebih 15 minit..panassss

 ini bukan bot kami...bot kecik ...takut lol naik ni....risau karam tengah lautan..choi la mulut

 muka cuak cuak...hehehe kantoi

 nak gi trip lain dapat berduaan atas bot ngan laki ku..auwwwww geletis

 superhero ku....sangat membantu binik gedempolnya naik bot

 look hot and sexayyyyyyyyyyyyy..ya auww ya auwwwwww

 binik mencelah di sebalik peposing laki ..ahaksssssss

 dah sampai pulau beras basah...aku konon nak mandi tak jadi la..rasa tak sehat time tu

 Encik Awak kena pantau budak budak...hahahaha...

 opssss jangan tarik tinggi lagi...seksiiiiiiiiiiii...Encik Awak merangkap lifeguard diorang

 ok dah nak balik nampak signboard mari kitaaaaaaaaa opps not ready la pulak Encik Awak

paling suka gambar ni..very the astro ceria....i likeeee

ok moh pulang hari sudah petang...kepenatan sudah..nasib ada bahu boleh ku sandar.....




JALAN JALAN LAGI HARI KE-3..
TAK LEH BALIK AWAL KASI NGANTUK LEBEH SIKIT..











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

6 comments:

PinKy MoMMa said...

suka tgk gbr ur pham..smua pun eppy2 huhu..

gbr ngan encik awak..ehemmm lomantik tau..mak suka!

POSH76 said...

suka aku nengok keromantisan korang....bessla tempat ni...

NeenaAnuar said...

Dah lain dah rupe tasik dayang bunting tuu.. last aku pi sini in 2006... rinduu arrr ngan langkawi...

btw. chomeyy are korang berdua! :D

fadlisabri said...

visit here frm Egypt~

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

Softtouch [Hanim] said...

suka tgk pic mimy semua..sgt sporting..rindu jgk ngan Langkawi..

noradzlina.kamdani said...

lomantik...

Google