THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 May 2011

Langkawi Holiday - Check In Time Green Hill Beach Resort

Selepas dah breakfast..kete pun dah dapat...lenjan la kan...time awal lagi...waktu tu baru kul 10 pagi...haihh blur nak wat pe...Family aku sumer dah plan nak gi Underwater World...aku dan Encik Awak memang tak nak join...biarkan kami berduaan cehwahhhhhhhh...hahaha...aku dan Encik Awak kepenatan tak henggat plus ngantuk...nak check in kul 12 tghari baru leh masuk...nak jalan jalan pusing pun takde mood...sempat lak tu tido dalam kete tepi jalan dua laki bini..dah macam pelarian ...dan 2jam masa berlalu...kul 12 sudah tiba...yahoo leh check in...ok kami nak berhornymoon...ngeh ngeh....

Aku pilih menginap di area Pantai Cenang..pilih resort biasa je..sebab ekin nak betul betul menghadap tepi laut...nak bersuasana fresh dan nyaman....pegi time public holiday tak leh demand...mana ada kosong grab je...yang top top opcos dah penuh...kat sini tak susah nak cari chalet murah..berlambak...banyak pilihan...ada hantu ngan takde hantu je..opssss...kes hantu la pulok...hmm memang ada peristiwa pun...tunggu la ek..mood eksited citer ni cannot ada feel seram...chalet yang aku pilih ialah Green Hill Beach Resort...dekat ngan under waterworld...jalan kaki menapak je...Green Hill  ni bersebelahan dengan banyak chalet chalet lain berdekatan..macam tanjung mali, sandy sand..

Aku book 2 bilik untuk semua...1 bilik aku nya la..nak berhornymoon..private room kami......wahh cannot campur campur okeh....tak feel nanti....family aku nya jenis type family room....aku nya standard room aje...yang penting private ok..nak bersekedudukan ahaksssss.....awal ko kitaorang dah tido...ngantuk nya pasal...terus tido membuta sedar diri...ntah bila family aku balik bilik diorang pun tak sedar..sedar sedar dengar ombak berderu deru...tengok jam dah kul 4 ptg...dasat tak dasat penangan berduaan....hehhehe


kalau lalu pantai cenang...nampak signboard ni ..inilah lokasi Green Hill Beach Resort


suasana nak masuk Green Hill...nampak tempat reception dulu...ok leh amik kunci bilik


belakang reception tu la terletak nya chalet chalet berderet menghala ke pantai

sambil nak lalu tu nampak la deretan chalet kayu ...aku nya chalet jalan lagi sampai hujung


okeh dah sampai penghujung..ini chalet aku nak bersekedudukan ngan EncikAwak...bilik kami yang bawah tu


dihadapan pintu masuk bilik kami..best hadap laut..tapi malam serammm


ok fokus ruang laman bilik kami

terjah masuk dalam...simple je..chalet murah kann...ada katil ..almari..tv kecik...adi la yang penting mau tido sejuk okeh...ada aircond...best best

paling penting ni..bilik air bersih dan terjaga...simple tak de bath tub ..tak kisah tapi ada air panas ...

marmar hijau bukan tikar getah yer


chalet kami dan family bersebelahan..siap sound..hoi orang sebelah

siap mengadap lagi ...


bilik 101 paling hujung sekali...family room nya...banyak kisah ni...haipp nanti aku citer yer


katil family room..ada 2 katil..sesuai la semua berkumpul tido sini

tv kecik dan keetle...bilik ni pot semua berbreakfast, ...bawa mak mak ni lain sikit...makanan tersedia je





STANDARD ROOM = RM80 X 3 MALAM = RM240

FAMILY ROOM = RM100 X 3 MALAM = RM300

TOTAL = RM 540 NETT...











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

J.M.R said...

not bad rege fmili room tu..:-)

cik xxx said...

sonoknye,

aku da lama tak wat holiday famili camni. mak ayh aku da tak bape nak sihat :(

ratusiput said...

bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Liyanaroxx said...

Tak sabar nak tunggu akak hapdet kisah hantu...seram meremang!!! dahler akak update kat facebook masa tuh..trus macam errrr~

si tuan putri kiUt said...

ok gak chalet tuuu..... bleh cubaa nantii...ewahh bila la tu kan

kella said...

aku nak dengar lagi cerita selanjutnya... hohoho...

Asyraf said...

bleh x bagi no tepon green hill ni kalo ade lagi

ayu yahya said...

beshnyeeeee.....

Google