THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 August 2011

Bersama Kita Se-Makan Makan nya Sebelum Puasa

Last day sebelum berpuasa...aku ajak EA keluar sebab rasa nak makan yang teramat sangat...orang kata pelahap siot...hahaha....memang pun mentang mentang esoknya nak puasaso bertawaf la laki bini jalan jalan cari makan disamping soping pre raya...tempat pit stop pertama di Jusco Wangsa Maju.uihh ramai nya orang kat sini..tujuan nak kesini harus la soping baju maternity...kat sini ada plan JJCM..so habis beli nak pegi pitt stop kedua...tapi sebelum tu..masa nak bayar...masing dah lupa mana letak Jcard dan terpaksa bayar parking pun guna duit besar RM5..stail baru lak..duit baki kena amik kat kaunter...then Encik Awak kata tak payah la..burn kan je duit...aku berkira sikit..mana boleh burn..JJ pun berkira tau ngan kita...RM3.50 tu leh la beli Frapucinno Starbucks guna voucher.......huuh..so aku volunteer nak turun walau Encik Awak kata tak payah ...aku kan degill turun la jugak...berjalan nak duit semata baki RM3.50....huhuhu dan dapat duit aku redah Starbucks tambah RM4 hengget je untuk Frapucino...time ni sudah rasa agak letih sesangat...nak melangkah jalan rasa berat...tapi starbucks nya pasal apa ada hal

STARBUCKS, JJ WANGSA MAJU

kata sejiwa harus kongsi berdua...EA kata dia tak nak...sharing is caring je la...huhuuh tapi aku je la peminum tegar FRAPUCINO CHOCOLATE CARAMEL


AYAM PENYET, WW MALL

ok pastu bertawaf cari makan nampak kedai Ayam Penyet WW Mall lak...masuk aje la...kelaparan perut memasing..sebab keluar rumah ngan tak makan apa pun...so aku tak mo nasi...EA amik Nasi Putih ngan Sup Ekor...aku hanya meratah Ayam Penyet pedas giler tapi sedapppppp berapi....tak tahan wehhh...try rasa Sup Ekor EA pehhhhhhhhh terangkat sedap..nampak sempoi tapi thumbs up...sedappp

mari singgah kedai kesukaan ramai ni..Ayam Penyet

muka monyok je sebab lapar..kesian..

Ayam Penyet ku sudah sampai...

Sup Ayam untuk EA...dan sedapppppp

hidangan lunch sempoi tapi sedappppppp

menumpang menghirup Sup Ekor yang sedap leleh

percaya tak ...aku hanya meratah Ayam Penyet sajo...itu pun tak habis...pedassssssssssss

Licin...selesai mari kita keluar eh tak bayar dulu....




TUTTI FRUTTI, WANGSA LINK

Lepas makan jalan jalan tawaf sambil ukur soping mall...cari buku ilmiah pasal pregnancy then tengok baju raya sesuai ke tak...ok la banyak yang menarik di mata ku..mata mu aku tak tau lalalala...tengok jengok baju melayu EA ..hmm yang pasti dia tak berkenan...hmmm tertangguh lagi pencarian color baju raya aku...dah rasa penat sikit...rasa macam nak desert...kena jalan menapak keluar ke kedai Tutti Frutti...hmm tak jauh la tapi bagi aku pancit lak juga berjalan...tak tau napa...penat dan letih dah mula terasa...tapi demi Tutti Frutti tersayang aku meredah...aku mengidam Tutti Frutti seminggu...asik sebut je nak...so weekend tu kena makan gak...sebab aku kecur air liur sampai meleleh...kali ni dah pandai bajet..wahhhhh so sambil putar aiskrim kasi mampatkan bekas pastu letak topping pun hati hati..takut mahal wehh...huhuh berkira..hahaha..okey hasil jimat berbaloi timbang dapat RM15...ok la dari selalu asik kena RM20++...huhh pengsan...

melepak Tutti Frutti area Wangsa Link..keluar sikit dari Wangsa Walk Mall...kat sini best ada sofa santai

lepak lepak makan aiskrim depan tv...buat mcam rumah sendri je

TF yang berharga RM15 sajo..berjaya bagi rendah sikt dari selalu..nyum nyum

TF di kongsi kongsi an sajo..EA tak baper gemar aiskrim..dia makan sipi sipi je...

EA buat muka terpaksa menyuap bini nya terlebeh manja mengada...hahah

bila ajak gambar together muka sengal berlaku...


SUBWAY, WW MALL

Sebelum balik teringat voucher yang Anis bagi...eh alang alang Subway ada di sini ...kena la beli..bila lagi nak terjah..EA ni sibuk je manjang...so ini untuk makan petang/malam lak...voucher Anis bagi buy 1 free 1..peh cantekk ar...sesuai...ko satu aku satu...ok tak yah sharing..bayar untuk 1..dapat 1 free...memang puas hati...thanks anis the voucher...pilihan feberet aku kalau Subway opcos la Turkey Breast Turkey Ham...EA dia amik Roast Beef...voucher ni include air tapi untuk satu meal je...EA nak minum Coke dia amik air tu...aku nengok je la dia meneguk Coke..terasa nak minum tapi sedar diri mengandung..bersabar je la aku...Subway take away je..EA nak kejar masa nak solat tarawikh...so kita makan kat umah saja la...oh makan lagi...tak reti kenyang ke korang ni...hehehehe.....EA nak  buat sahur...aku?? tak de makna sahur ...balik je terus nak ngap....

plastik subway take away

Subway guna voucher ..buy 1 free 1...bestt berbaloi...

mine...Turkey Breast Turkey Ham...sori la nak tunggu sahur macam EA

ngap masuk mulut je terus....pehhhhh melting melting sos meleleh  tu yang buat sedap......


INILAH KISAH HARI SEBELUM KEJADIAN BERDARAH ITU...SELEPAS ITU SELERA MAKAN TERUS ZERO HERO SAMPAI SEKARANG....TAK DE SELERA....MAKAN LA KAMU SEMENTARA BERSELERA...DAH TAK DE SELERA..APA PUN TAK BOLEH ...









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

NeenaAnuar said...

ya ammmpoooonnnnn!! ayamm penyetttttttttt tuuu tak tahann aku tengok!! my favorite tuuu.. uhuhu.. tapi memang sedap kan.. dan semua2 makanan yg ko makan kat dlm entry nie adelah SEDAP2 BELAKA okkk!!! *pepagi dah kecur air liur aku*

eynda said...

Hehehe...macam peel akak & hubby sebelum2 ni.. sebelum puasa memang makan makan makan aje :-D

MaRyD said...

beb,bila preggy ni kurang2 makan pedas ye,,nti perut panas,not good for d baby...
aku pun sekarang selera mkn dh kurang sejak2 pose ni..ni berat dh turun almsot 2 kgs.

POSH76 said...

meriah betul rentetan ko sebelum puasa ...

kella said...

ko nih!
tetiba je rasa sesuatu di naluri perut ku.. huhu

CidaZam said...

elakkan makan terlampau pedas ok... baca cerita kau ni aku yang semput... banyaknya tempat ko merayap. Kalau aku mau ku baring je tak ado nak pi mana2... anyway lepas ni jalan kena SUKAT... ok?

Pepel BoNda AmaNi said...

ayam penyet memang mantop nok..aku pun suka banget....tuti fruti..wah sakan ko nok..memang JJCM sungguh..semua menu ko lahap semua aku telan air liur..omaigod...

PinKy MoMMa said...

ayam penyetttt tu ku tak pernah cuba nok huhu..kesian kan..

nnt balik kl kena pegi ni huhu..

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Tak dan lagi nak makan Ayam Penyet! Teringin sungguhlahhhhh!

Eri-chan said...

kupon subway tu jarang2 dah aku guna..asyik mkn free jek. akhirnya kupon sendiri tak guna..membazir jek...

Mia-Ina said...

nmpk sgt muka EA kena paksa ambik gambar..hehe..x boleh thn tul...

Mrs. Norrie said...

apsal tekak aku takleh terima subway yerk...

kembang2 rasa bila try nak mkn,
tgk org mkn cam heaven jer...

Bitt (double IS) said...

perghh gilakkkk ni betul2 mkn nehhh...baca pulak time puasa...hahahha sila ketawa jek la yer pewut ku ;)

Google