THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 August 2011

Kehampaan Menikmati Citarasa Ramadan Pizza Hut...

Sana sini orang duk heboh pasal Citarasa Ramadhan Pizza Hut...bermula dari blog NeenaAnuar...adush terasa rasa nak pegi terjah jugak...dan semalam sudah terpegi...itupun berjaya pujuk si EA tekak kampung melayu...dia tu payah sikit nak makan western...tak kena ngan tekak katanya...tapi semalam bini cakap sekali je..terus approve nak pegi...yeahhhh...dan semalam jalan adalah jem mengila..apa hal ntah...ingatkan nak makan kat Sentul je dekat nak balik umah...at last terpaksa singgah Bangsar dek jem yang melampau.walaupun situ susah nak parking...redah jugak...nak cari parking nampak nasi briyani mahbob pulak...aduhaii...takpe lain kali singgah

Ok lucky ada parking mencelah terus tak tunggu masa ke Pizza Hut Bangsar..walk in nasib ada meja lagi...lambat sikit nasib la...agak ramai jugak tp tak la crowded...most of them datang berdua dua...so apalagi order la citarasa ramadhan yang nak sangat tu...tak kisah la aku dtg lambat tapi perlu ke lambat sangat ni aku tak puas hati...service adalah lembap dan slow...menyakitkan hati...aku dah bebel...bayangkan jam dah kul 7.30 ptg...hanya air je yang dapat...sup , roti tak dapat lagi...pizza tu aku paham la...nak tunggu masak...tapi asik nak kena tanya ..kena panggil tak jugak sampai...air nya pulak aku tak leh minum sebab gas nya sangat kuat...so 2 air EA yang minum...aku order plain water..plain water pun lambat...sakit jiwa...ok aku tunggu...EA dia tak bagi aku sound dia kata tak elok sabar sikit...hishhhhhh at last aku tanya.."dik sup tu kena amik sendiri ke awak hntr"..oh kami hantar kak...so hantar le..bkn ko kena masak pun dah depan mata...

Lain aku mintak then hantar seafood platter..ok tak jadi marah..tpi plain water tak dapat lagi oiiii...aku tahan dahaga je ni...asik nak kena tanya je...mana leh tahan...aku tanya lagi.."dik apa ni.sup, garlic bread, plain water tak dapat lagi...dah lama tunggu"...baru la terkedek hantar...ada yang dtg lewat dari aku dah sampai..menyirap..pastu pizza lambat sampai aku dan EA order side dish..aku amik Prawn Olio..EA amik Cheese Creamy Rice...oh yang ni cepat pulak sampai tapi sampai 2 - 3 pinggan...haloo...pizza mana..aku order serba satu je...hantar serba 3...adehhhh..mmg service hancur...side dish dah habis pizza tak dapat lagi...aku nak ngamuk EA tak kasi..dia tu asik tak kasi jek...iskkk...dia kata belajar cool jgn asik nak marah je...tak puas hati cakap elok elok bukan sound..hmmmmm..

Aku dah fedup...Maghrib pun langgar..kul 8.30 tak sampai lagi...apalagi chow...perasaan marah membuak...EA ckp jangan terlepas amarah ..tak elok..aku berlagak cool je...terus je bayar kat kaunter...tapi kena check bill..kannnn seperti dijangka...bill keluar makanan double..pasal side dish double la tu...aku order serba satu jek...aku dah tak tahan simpan..aku pot pet pot pet kat bhgn kaunter...dah lepas geram aku...nasib dia minta maaf atas sevice tak memuaskan..dia tanya pizza nak ke..aku nak la sebab nak rasa kan..so aku kata nak yang biasa...tapi diorang bagi cheezy lava...diskaun makanan...EA nya tak ya bayar...bayar RM58.60 saja..take away pun hati panas...aku makan sekeping je...dan kenyang..so tak feel la kesedapan seperti di kata yerkk...rasa dia biasa biasa aje...hati tengah marah kan...hihih semua jadi tak sedap...


hati ceria dapat makan pizza hut ramadhan..pastu hampa

pilih Citarasa Ramadhan 1 je untuk 2 orang tu pun lambat...hampeh tul

my EA sibuk ngan games kat handphone .

panggil nama baru la pandang...hehe..khusyuk sangat

seafood plater...sedapp..tapi tak cukupp..nak order lagi serik kang lambat pulak

Air Ramadhan Fizz 3 ko...eh aku tak leh minum..try sekali pehhhh gas kuat...so tak mo ar amik risiko..semua dibalun EA

side dish aku nya..pasal lapar pizza lambat sangat...-PRAWN OLIO

side dish EA nya...asik la pekerja hantar 3 kali padahal dah dpt..pastu caj kat bil kan..hangin - CHESSE CREAMY RICE

kena tanya batu nak hantar GARLIC BREAD & MUSHROOM SUP...iskkkkkk

Pizza tapau balik umah je...tak de mood nak makan

meh buka sikit...hmmmmmm terus tak lalu nak makan...sentap nya pasal kan



SANA SINI AKU DENGAR KOMPLEN SERVICE PIZZA HUT....PLEASE LA...PIZZA HUT TOLONG LA UPGRADE KAN SERVIS UNTUK CUSTOMER...FRUST TUL






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Puan tia said...

hurmm samala pizza kat mutiara damansara pon lem.. anak elok2 diam duduk tgu makanan dh jadi merengenk2..uhuhuh

Eri-chan said...

ye sebab itu kita kena sound direct diorang ni. mana2 outlet pun service lembab...memang hanginnnnnn

Pepel BoNda AmaNi said...

klu service lembsss cam lembu aku pun hangen..memang kompom2 mendapat jerk...lupa kejap posa ke apa....

POSH76 said...

tu sbb aku tak kenan dgn PH ni....asik alasan kejap yer...macamla ada ribu riban pelanggan ..sian kat hang tawww

NeenaAnuar said...

hurmm.. memang pizza hut hampehh service kan.. aku pegi yg kat Jusco AU2 hari tu pun haremmm...

tapi baru2 nie aku pegi yg kat Ampang Park ok.. bagus food semua ready by nak berbuka puasa.. takde masalah waktu aku makan kat ampang park hari tu.. :D

liyana said...

betul la kak, pizza hut mmg service lembap la..kat seremban parade pun lembap gak waktu buke pose kt sana thn lepas, huhu

Bitt (double IS) said...

yesssssssssssssss please PIZZA HUT... iskkkk

Softtouch [Hanim] said...

kalu sy pun mesti hangin..dahlah pose pastu boleh plak salah2 anta order..hish...

mrs_nazir said...

betoollah sis...kt tmpat saya kt p.gudang pon sama...hahahampeh tol servis diorang...

Mrs. Norrie said...

memang lembab nak mampus....tension jer klu nak pizza...

Google