THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 January 2012

Set Bersalin Di Pasaran....Hmmm Yang Mana Satu Ni

Di ambang nak bersalin ni...mula la dah duk pikir keperluan sendiri dalam pantang...barang baby dah setel...tunggu baby kuar je ni bebila masa....sampai sekarang jugak la aku masih tercari cari ..terpikir pikir apa la produk jamu nak makan ni...jadi keliru hokeh...lagi pulak kat pasaran adalah berlambak jenama...beza harga, nama, jenis...popular ke tak...hadoii...

Haruslah keliru hokeh ..sebab nak kembalikan kedaraan semula..ehhh amboi ...aku ni kengkonon nak slim ni..ceh ceh...verangan la tu...belum tempuh pantang lagi ni...tapi serius la...kot kot manatau lepas bersalin hakak slim uolls...ni pregnant pun leh turn 5 kg...apa cer lak kan...muka maintain lagi..hidung jambu air tak timbul...kaki pun tak bengkak...jangan tak caya jeans masih muat lagi di kala 6 bulan cuma tang zip senak je....rasa macam ada chance la kot kembali kurus lagi kurus ...feeling nak macam keding gile tu tak la...bukan taste EA la...ikut kehendak EA la kan...suami yang nak tengok...yang sedang sedang pun jadi laaa....please please...

Kemain aku google sana ..google sini...mana satu set bersalin kegemaran ramai..hmm opcos la uolls Nona Roguy...sangat diakui ..aku pi wat survey among kawan kawan pun memang amik produk ni...harga RM350...set nya kecik aje...alahai....harga pun agak kebabom..memang la benda mahal selalu diakui berkesan...tapi tengok gak badan masing masing...serasi ke tak...kalau mahal tak serasi pun sama aje...dari segi nak cari set bersalin pun kena tengok serasi ke tak ngan baby ..takut effect BF baby kann...tu pasal makan set bersalin after 10 days dalam pantang...citer banyak takde meh tengok produk set bersalin pasaran......yang mana satu??..


Nona Roguy paling top...survey sana sini ramai makan ni..hmm...dalam list jugak..tapi harga nya menakutkan..hihih..5 produk je dah RM350....kalau makan tak kurus harus aku hot hot shit..so aku ingat lepas habis pantang baru aku makan la...

Set Tropical Herbs AMWAY...pun ramai guna...harga rasa dalam RM300+++..serba serbi ada...tapi tak de tarikan pulak..haish makan pun nak ada tarikan ke..ngengada

Jamu Mak Dara...hoyehhhhhhhh ada sorang budak opis aku makan slim mlim uolls...aku ada tanya jurujual kedai..ni pun set terlaris...aku pernah makan jamu mak dara sebelum pregnant untuk kurus...tapi tak kurus pun..hahah tak jadi la..cuma aku ada tungku tu kawan aku bagi

Sendayu Tinggi...hah femes la satu ketika dulu trend nak kurus jek makan produk ni..hmm aku dah serik..bukan kata tak bagus..2 bulan aku pernah makan produk ni untuk slim masa tengah hot nampaknya tak menjadi makin gedempol aku time tu...so aku buat rumusan tak serasi kot ngan brand ni
Leesa Formula...aku tak pernah try tapi salah satu produk popular jugak...yang membezakan aku tengok ada pil haruan ...ada gak kata ok berkesan...untuk pil haruan aku rasa lagi mujarab makan ikan haruan sendiri beli kat pasar...tak jadi la...harga tak silap dalam RM250++

Set Salindah...ini set homeopathi..moden sikit..takde herba herba kot katanya....banyak pil nak kena makan...dia ada set boleh diambil masa pregnant...elok kalau yang dah makan masa pregnant teruskan sehingga lepas bersalin...aku tak minat..so tak nak ..hehehe..harga RM300++

Tanamera..produk baru aku dengar...wowwwwww dasat ada jugak keluar set bersalin..setahu aku ni set spa...aku pernah guna set spa tanamera...tapi baru lagi kan...berkira kira nak try...hamboi hover cerewet ko kan...dah dah tak guna sudah..harga pun dalam RM300++

Set tradisional Mustika Ratu...ya buk produk dari indon...sapa mauk cuba bisa....aku tengok gak produk tradisional ni..isi nya aku tak paham dong...mushkil pulak..tapi ada cd disediakan so leh belajar cara cara kot...harga dalam RM100++..tak berani nak cuba..tak paham bahasa jamu indon..hahaha

Nyonya Meneer keluaran indon jugak....dulu zaman mak mak aku bersalin katanya popular gak..isi kandungan jamu memang tradisional habis...waaaaa....takuttttt..tak mahal sangat dalam RM80 kot

Jamu set bersalin AFIAT...ada dua jenis...jamu tradisional tapi keluaran Malaysia...harga tak mahal dalam RM90++ kot...tapi apasal tak de instinct nak try produk ni ha....huhu

nama nya Air Mancur dari Indonesia....yeayyyyy menjadi pilihan set bersalin aku...setelah dibodek hasut telinga oleh emak aku..dia suh aku makan produk ni..murah RM 70++ dan elok..air susu pun banyak...emak aku amal kan untuk 4 orang anaknya...biasalah emak aku tu dia dah hover nak dera anak dia ni pantang tradisional kannnn...tu pasal dia nak sangat aku makan ni....hmmmmmmmm terpaksa rela baiklah...tak slim jugak...emak bertanggungjawab...lalalala...kita tengok aje la yer misi berpantang aku dan air mancur tungguuuuuuuuuu




BAB JAMU NI TAK DE MASALAH NAK TELAN..SEBELUM NI SEGALA PIL AKU BELASAH TELAN..ZAMAN ANAK DARA PUN AKU SUKA BELI JAMU MAKAN JAMU NAK SLIM..TAPI TETAP LA GEDEMPOL..AHAKSSSSSSS






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

aTy _faRed~ said...

aku pon nak beli set air mancur ni gak.. tak mahal sangat..kalau tak makan pon tak rase ralit..huhu..boleh pakai luaran jer...kalau macam aku ni yang tak suker nak makan2 jamu macam ko..peerrgghh...boleh nangis beb..

NanieZara said...

Yanie pkai set bersalin amway...tp tak mkn pil sbb menyusu bdn.pkai mahal2 kena disiplin k.mimi klu tak buat rugi jer.kena mkn ikut waktu.

LoVEaQshA said...

mak aih br thu byk gak produk pas bersalin nie..hajat nk kurus mmg mbara meletop2 lam ati tp bla memikirkan kna mnum xlalu lau telan pil bgla bpk pil skli pun leh jer sumbat..

rega pn leh thn gak erk..hish kna pkir 100juta kli nie..

eynda said...

Vote for nona roguy! dua2 kali berpantang guna NR ;-)

Nurul Aziz said...

Dah beli NR, tapi taktahu la okay ke tak, nanti dah guna boleh la revieww. harap-harap okay. Tak selim pun takpe, cuma kalau boleh badan cepat sihat. Hehe. Laki ai tak sukaaa bininya kurus keding sgtttt, nak yg sedap-sedap je. :p

PUAN SUE said...

member sarankan pakai leesa..tapi tak tau lah..xbeli pun lagi

Bitt (double IS) said...

tak tahu nak komen macam mana...hehehe kalao bak kata mak saya kannnn...membazir jek semua jamu saya dari zaman iskandar...ahaks...aeggegege yg penting param ada..yg letak2 kat badan tu jek guna...pil langsung makan sebab derang jaundice...masa ismeth pulak letak2 tu sikit jek pastu membazir tak pakai lagi sebab dia menyusu 24jam...akekekekkee selebihnya tak de masa...tapi yag penting tu rahim kecut, perut kena letak barang2 tu campur lagi limau nipis la ape la...kena rajin la mimy...kalo tak memang konpem membazir beli mahal2...sebab semua jamu bau sama...akkekekkekekee

LiAnA said...

suka nona roguy.. pantang 2 anak guna itu aje.. tak beli set pun sbb ada yg tak guna..

mamyharraz said...

sy masa dlm pantang tak beli set jamu ni jd mmg teruja tgk segala produk yg ada kt entry mimy ;)

dannn suka ayat terakhir mimy tu hehe bab telan mmg tak masalah tapi tetappppp tak kurus (sayalah tu)

Ann Ishak said...

vote for nona roguy, tak perlu set lengkap kalau nak murah...bukan semuanya boleh makan pakai pun

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

vote for Nona Roguy... tp masa pegnen fisha amik salindah nie.. tp amik set sblm bersalin jerk.. sbb pas bersalin nnty nk try NR... =)

ratusiput said...

aku beranak dedua operate maka satu jamu pun tak pernah makan.ehehe.tp mmg ramai servey kate nona roguy tu bagus.ko cubalah.skang yg aku makan pun jamu mak dara serbuk.tp standby air mili kat sebelah.cuma aku makan skali je sehari berbanding aturan dia 2 kali sehari.aku ni blood pressure on off on off tu takut nk makan byk2...

Deqna said...

aku dulu beli set sendayu tinggi tuh... tapi tak makan pungg...bukan aku takmo makan, tapi dr. yg tak kasi makan sbb anak kena kuning...nak abis pantang baru aku start makan balik... tapi tak habislah... membazir ok..

aku tak makan jamu, tapi masa pantang, aku hari2 bertungku, pastu lepas mandi jer aku mesti lumur badan aku dengan minyak panas, pastu wat sit up sikit.. gigih ok... konon2 nak back to normal lah kan....

i know u can do it babe!

hazairin.budiman said...

hi Puan,

sedang blogwalking, terjumpa post ni. hehe.

walaupun post dah lama. best baca.

Jika ada yang masih nak dapatkan Set Bersalin TANAMERA boleh ke

www.postnatalcareset.blogspot.com

terima kasih. :)

ganglia genghis said...

set afiat x berkesan. Saya dah try, jamu die kureng sket, x cukup panas sehingga saya menggigil. Air mancur sgt bagus. 3 bulan lepas pantang saya dapat ikut training tentera selama 1 bulan. Dan body mmg maintain. Cumanye, bila baby dah besar, jadik x berdisiplin so naik balik la berat. And jamu die membantu bf. Act lepas pantang lebih kurus drpd time dara. Heh heh heh...

Min Aina Ila Aina said...

Masa pregnant dan bersalin sulung saya ambil Salindah, tak berjamu bagai sebab anak kuning dan G6PD Deficiency. Untuk luaran guna NR, minyak dan herbanika dia memang best, guna sampai lepas pantang.

Ni tengah survey set berpantang untuk keguguran, bakal buat D&C kalau tak keluar sendiri. Macam nak cuba Afiat sebab tak panas sangat. Keguguran takleh panas sangat dan takleh sejuk sangat katanya.

Ct Edzreena said...

Assalamualaikum...boleh singgah ke blog@ fb kalau momies yg masih mencari set2 berpantang & keperluan2nya yea...tqq

azlitaomarzidan said...

Tumpang iklan ye.. saya adalah pembekal ikan haruan.. free delivery klu sekitar lembah klang. Minimum oder 3 kg
RM 30 (segar)
RM 35 (frozen + buang perut)

pm @ whatsapp
014-234 8441(Azlita Omar)

azlitaomarzidan said...

As'salamualaikum. . Tumpang iklan..
Saya adalah pembekal ikan haruan. Free delivery jika sekitar lembah klang.
RM 30 (segar)
RM 35 ( frozen + buang perut)

pm @ whatsapp (az
014-234 8441

azlitaomarzidan said...

As'salamualaikum... Tumpang iklan ye
Saya adalah pembekal ikan haruan. Free delivery di kawasan lembah klang.
RM 30 ( segar )
RM 35 ( frozen + buang perut )

pm @ whatsapp
014 - 2348441 @ azlita omar

Google