THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 January 2012

Siap Sedia Persediaan Bahan Dalam Per-Pantangan...

Kena buat senarai ni takut lupa....list ni nak kena remind Encik Awak...yer dia sure baca blog bini dia kan...eh konfiden je aku dia baca...bzz ke apa...ntah...nak remind kertas takut hilang lapok dek angin...tau aje la orang laki kan..kertas main sumbat sumbat mana ntah ..dah hilang...so remind kat blog senang...kot kot lupa selak balik ..ooooooooo ada yang kena beli, tak beli lagi...checklist ni rujuk semak approve oleh mem besar ..sapa lagi emak aku la...sepanjang berpantang aku akan di jaga rapi segala makan minum pantang larang oleh emak aku...so nasib la aku kann...emak aku strict sikit bab ni...jangan ko main tipu...habis la..memang tradisional sikit harus duduk kepit ni...panas berkipas berkuap aku...air kena sukat....pengsan !!!..tapi takpe lah..tahan sikit..nak cantik dalaman dan luaran kannnnnn..ehem ehem untuk kamu jugak Encik Awak...


  1. Pati Ikan Haruan - 1 Dozen
  2. Stok Ikan Haruan Mentah Beli kat Pasar Seminggu Sekali
  3. Bahan masakan rempah buat sup stok makan pantang
  4. Set Bersalin Air Mancur - dah beli
  5. Mak Bidan Mengurut...dah book Cik Esah kawan emak
  6. Air Akar Kayu stok minum...pehhh
  7. Daun Mengkudu 
  8. Cucian Dettol cuci luka
  9. Ubat Kuning Iodin cuci luka
  10. Manjakani
  11. Asam Keping 
  12. Daun Kuchai nak wat mandi baby kuning
  13. Ibu Kunyit stok makan pantang
  14. Stok Lada Hitam stok makan pantang
  15. Ikan Bilis siap kopek kulit stok makan pantang
  16. Serai Wangi buat mandi
  17. Susu Anmum Lacta stok tambah susu badan
  18. Horlicks stok tambah susu badan
  19. Halba stok tambah susu badan
  20. Lobak Putih stok tambah susu badan
  21. Air Zam Zam
  22. Kurma stok bagi tenaga
  23. Jeli Gamat/ Ubat Gamat cuci luka
  24. Losyen Pati Halia stok sapu badan
  25. Bengkung
  26. Kain Batik
  27. Tungku Batu




APA LAGI NAK TAMBAH...DAH KENA PREPARE BY THIS WEEKEND...TO ENCIK AWAK JANGAN LUPA YER PREPARE BARANG PANTANG KU...






11 comments:

aTy _faRed~ said...

waahhh...list nyer banyak aku tak pernah pikir nak sediakan pon...huhu...lagi2 part yang makan2 tu...

Shu Shinju said...

tak lama dah.. byknya list..syoknya kak....dah nak dpt baby...

Qhaifa Nur said...

banyak tu listnya...
senang kemudian hari nanti..

La dOLcE mEa_nAtt said...

gud luck kak mimy.....yey tiny dot now become baby...xsabar la pulak..

PUAN SUE said...

alamak..tak terpikir benda2 ni..hihi..boleh share kan

POSH76 said...

bagusla ko ni beb...kalu ada sesiapa nk buat checklist leh refer kat ur blog. I like!!!

eynda said...

Wahhh panjangnya list...rasa macam akak pulak nak berpantang...berdebar-debar hehe...

SURIA AMANDA said...

confirm mimy berdebar2 kan?

~ NANA ~ said...

mak oiiii byknye! nnti dekat2 nk deliver blh la i refer kat list ni...hehe

Bitt (double IS) said...

siapa tanam uri baby??? double IS dok dlaam periuk tanah balut kain pastu lupa..hehehehe

mrs_nazir (Maz) said...

bguss la sis buat list nih...boleh tumpang sekaki... =)),..tak sangka byk jugak ek...ngeee,

Google