THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 January 2012

Ekplorasi Santapan Tengahari Delicious Nyum Nyum

Ekplorasi makanan lagi ..tak habis habis...asik makan je la keje aku minggu ni...selagi boleh makan mari kita makan...dalam pantang sok menu ko asik gitu aje la...lada hitam, ikan bilis, sup sup..so sebelum kempunan baik la aku pulun makan...lagipun perut masih larat lagi terima makanan...baby pun suka mama dia makan macam macam...tanda dia suka dia akan aktif bergerak sebaik saja aku habis makan....oh pandai baby mama....sah sah nanti keluar kuat la makan macam mama ni yerk...tekak budaya semua masuk jangan la macam tekak papa ...asik la melayu aje...tak de cili padi memang tak makan....bila western nampak sumber cheese sikit dah nak muntah..hihihi..kelakar hokeh EA...

Semalam khamis...destinasi makan lunch pilihan ialah di Delicious Cafe...owh nyum nyum...lokasi kat Bangsar Village...dekat aje ..ini pun menempel tak malu nak ikut Haliana opis matte nak beli barang...dengar je Bangsar Village..otak kemain laju terbayang Delicious Cafe nya food yang sedap sedap belaka...serius Delicious Cafe bagi aku food kat sini sedap...best...setanding Chilis jugak...kira makanan pilihan kedua sedap la bagi tekak aku...Delicious Cafe portion tak besar sangat tapi tak la sikit sangat....range harga Delicious memang mahal sikit...dalam RM18 ke atas...biasa kitaorang makan sini.. order 2 main course then amik tambah appertizer ke apa...pastu kita makan bersama untuk 3 orang..puas hati beb makan gini...semua makanan leh rasa..then bayar bahagi la...kan best sepakat gitu..so food yang ada di rasai bersama....mesreeeee....


Tayangan muka dan body dulu yer...tetiba rasa backdrop belakang cantik...ngeeeee feeling model gitu..37w masih berjalan jalan cari makan hokeh..

Ini Delicious Bangsar Village dari pandangan luar...snap dalam kete pastu parking kat dalam je

Citer aku dan Delicious...duta makanan la konon..haktuiiiiiii

Lama tak datang Delicious...menu book pun dah lain...agak payah sikit tak nampak gambo makanan...blur jap nak pilih

Pilihan tempat smart giler la...terpampang cermin besar sambil makan hadap cermin....Haliana, Me n Ika

Air air pilihan ...macam biasa dah sampai dulu dari makanan

SPAGHETTI  SPICY ZUCCHINI ...serius sedap share 3 orang...enak weh pasta ni padahal simple aje

CHICKEN SAUSAGE WITH GRAVY SAUCE & MASHED POTATO....sedappppppppppp...tengok la sapa pilih kan....aku yang pilih tau...pertama kali try cuba tak sia sia

yeah yeah...aku craving ini yer...datang Delicious wajin makan ni...sedap mengila krup krap rangup FRIED SHITAKE MUSHROOM CRISPY....teringat ingat sampai hari ni


Eh cermin besar lagi meh meh amik gambar bersama makanan...

feeling duta delicious...memula makan mushroom dulu....gigit rangup tu tak tahan...asik la mengunyah

then kita makan spaghetti pulak...jangan tamak...kongsi bertiga kan...konsep sesama rasa

Makan ala ala masterchef...seciput aje...inilah chicken sausage dah campur kuah bagai...

meh tayang...aku nak rasa ni...nyum nyum serius sedapp..tak sia sia pertama kali order..berbaloi sedap

Yang pasti konpom licin kalau dah memang sedap...Delicious adalah sesuai ngan nama nya....

tisu delicious pun aku snap...motip....

motip nya buat lap mulut la....hahaha...delicious tak henggat kan makan ...motip lagi??

pantang betul cermin besar depan aku la...tangan mula gatal asik nak snap muka sendiri aje la...giler perasan tak habis...ni EA ada mau kena sound muka cebik

bil semalam...tayang harga...mahal tapi sedap takpe kan...bukan selalu...sesekali rasa rasa...lagipun amount kongsi untuk bertiga...sorang bayar RM32...


EDISI MAKAN SEDAP TAK HABIS LAGI...ADA LAGI PENCARIAN MAKANAN SETERUSNYA....HOI TAK HABIS HABIS MAKAN AJE....MAKAN UNTUK TENAGA BERSALIN KEKDAH NYA..HIHIHI...LEH PAKAI TAK ALASAN




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

PUAN SUE said...

amboi..mkn sedap je ni..hihi..bestnye...nak jugakkkkk kih kih

Mrs.Farhana said...

amboi..makan xhengat...terliur tgk..mmg sesuai jd duta makanan la mimy ni..hihihi..:)

aTy _faRed~ said...

aku mimpi malam tadi aku jumpe ko..:)

Liyana said...

sy pnh g sekali je kot delicious ni, tu pun sbb boss belanja.. hehehehe

POSH76 said...

baby ko mmg hi test semua makan sedap2la...desertkan sini terbaek!!!

POSH76 said...

baby ko mmg hi test semua makan sedap2la...desertkan sini terbaek!!!

ratusiput said...

aku berkenan kat menu book dia...sweet..

Ann Ishak said...

makan babe apa yang rasa nak makan tu, lepas ni dah berpantang lama...jangan harap nak merasa makan sedap2 lagi

Bitt (double IS) said...

yummeh sangat delicious... ;)

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkaan kat cini..sedap yer?selalu tgk kat blog peej red velvet delicous...nak try..

nk google jap outlet delicious berhampiran sg buloh nie..

Cho Zila said...

kalau dah harga gitu tak sedap memangler kot... tapi ada gak yang kedai gitu harga meletopsss tapi makanan hampeh (selalu gak terkena)

Google