THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 January 2012

Paksa Rela ke Chow Kit Road..Buat Apa Daaa??

Cuti CNY hari ke 2 kan masih cuti lagi....duk umah asik la nak tido aje...bangun tido bangun tido ..tu la kekdah nya kalau duk umah...mata macam ada gam aje...heaven jangan cakap la...macam di awangan...best gilerrr...walau cuaca kat luar terik panas...kat dalam umah kita kasi pasang kipas sekuatnya...sambil tengok tv..katil pepantang kan dah pasang...wah kemain sedap aku tido aje la...emak ngan Encik Awak bebel aje...asik suh exercise aje...hishhhh...malas laaaaaa...

Agaknya asik nengok aku baring aje...serius dah hujung ni perut dah maju ke hadapan...tak larat sehh...rasa tido adalah nikmat...kang dalam pantang konpom tak cukup tido...baik aku tido waktu sekarang...tetiba emak ajak Encik Awak dan aku sekali pegi Chow Kit Road...eh buat apa daaaaaa...ada apa daaaaaaa....sedap berehat...emak ajak jom cari bahan ko dalam pantang nanti...senang prepare awal awal...nanti dalam pantang tak payah kelam kelibut nak cari....eh apakah sampai nak cari ke Chow Kit Road...?? takut la pegi situ...boleh beli barang area situ...takut tiruan aje...emak aku suh gak pegi..dia cakap ko jangan nak eksyen eh....tak de makna tiruan...dah pegi siap..laki ko dah tunggu tu...cehhhhhhhhh...see terpaksa rela aku daaaa

Ke Chow Kit Road kita....nak kata takut tu tak la sangat..sebab laki aku ada kan...muka ala bouncer garang...tak berani derr orang nak kacau..hihihi..emak pun konfiden cakap gak..takpe laki ko ada emak ok je...panjang langkah..ewahh mak...emak yang tunjuk jalan ...masuk sini situ sinun...EA ngikut aje la...lokasi dituju adalah di Jalan Raja Bot...rupanya kat belakang tu ada banyak kedai jual bahan ubatan jamu....emak aku kata dah biasa beli sini...kat sini macam macam ada...harga pun murah boleh tahan..banyak pengedar amik kat sini...jangan risau eh sini bukan cop tiruan...sini ada cop pengesahan KMM..takde jual tipu..kedai besar..apa jenis brand pasaran berlambak...sekali sebut ada je...pilih je la sampai confuse aku...

Target utama pembelian beli set jamu Air Mancur...pehh harga beza nya dari luar..kat sini dapat RM50..aku tanya kat internet jual RM80...kat luar RM95..melampau tul markup...pastu beli pati ikan haruan polleney...pun murah dapat diskaun RM30 dari RM35..kat farmasi RM39 ok...beli gel gamat...buah manjakani...mandian herba bersalin pun ada...apa lagi ko nak....oh losyen pati halia limau kat sini murahnya...RM17 je..kat luar harga RM24 tau...banyak beza harga...sebut aje dan brand apa...semua ada..total pembelian baru je habis RM140..sangat murah la..cuma nak tokok beli barang basahan aje..lada hitam, ikan bilis, ibu kunyit...yang pasti EA puas hati la senyum lebar..sebab kos sikit kan..eh itu tak habis lagi...ada lagi kena beli...Susu Anmum Lacta, Horlicks, dan lain lain...


Muka aku masih kemengantukan lagi ni...huhuhu...redah jekkkkk..terpaksa rela kannn

Serius muka tak mekap macam hapa je...pucat selesinyaaaaaaa....cuaca kat luar adalah sangat baik...best tul...jalan pun lancar aje..

barang target utama untuk semalam...yes dah jumpa...murah kat sini dapat kurang RM30 je..kat luar RM39 yer...

sebut barang apa nak beli kumpul letak kat cashier...apa lagi ni nak beli...nanti kasi kira...takpe EA bayar..hehe

sempat la ko posing depan kedai...sini banyak deretan kedai..pandai la pilih ek...serius dah boyot muka kembang...tak larat ni...tapi gigih gak jalan...hishh geram tul ngan emak dan EA...kena gak meredah chow kit...tapi hari tu chow kit lengang..maybe cuti kann..rasa save sikit jalan

pengubat penat berjalan...minum petang area chow kit pi pekena Mee Bandung dan Barli Ais...layannnnnnn..sedap gak

Hasil apa yang aku beli ...oh dah lega bahan bersalin...tak la kelibut...eh berguna jugak bakul rebutan Chinese New Year ni hahaha...ok mari kita simpan susun atur satu persatu...



SELESAI SUDAH BAHAN PEPANTANG...BERIA KEMAIN KANNNNNNN..JANGAN HOT HOT SHICK TAK HABIS PAKAI ...MAU KO KENA PERLI BALIK MIMY OIIIII..





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

mrs_nazir (Maz) said...

ok la tuh persediaan yg rapi..heheh,ada mentor.. mcm sy dlu asal boleh jer...tak da yg btol2 guide, but now yg no.2 ni dah tau la ape je nk di get ready.. =)

POSH76 said...

ko ada seri "mummy" tersendiri...tak mekap pun takper...baguskan kalau dah buat persediaan awal2 camni..nanti ko pantang kaw2 taw

pengguins said...

bila due beb???

Liyana said...

bagusla kak, dh ready awal2.. hehe

Deqna said...

byk betul persediaan ko yer.. make sure nanti makan tau... jangan ngelat....aku dulu makan kapsul jer pati ikan haruan tuh..

aTy _faRed~ said...

aku tau tempat ni..mekaseh ar share..memang murah ar rega..aku pon nak ajak laki aku gi sane nanti beli barang2 macam ko ni gak..:)

nUR_rOsALiNdA said...

Nok, aku pun selalu seshopping jamu kat Raja Bot tu..Mmg murah la nok..Pandai mak ko...Tu pot aku tu..Hahahaha~

mekchu said...

blause pegnen ko tu mcm aku punya.. suka sangat pakai from mothercare.. bila nak pakai lagik erkkkk.. (ke situ pulak dah aku ni)

SURIA AMANDA said...

gasak la berpantang nanti ni..

Ika Razak said...

mak ika pun gune air mancor tu time nak pantang.. :D

Ann Ishak said...

wah aku suka itu bau air mancur, wangiii

Softtouch [Hanim] said...

lega dah yer semua brg dari bb ke mama nya dah lengkap...tggu baby je skrg ni...eiiii xsabar...

Google