THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 January 2012

BR1M..BR1M !!!!.....Rezeki Jangan Di Tolak....

Dalam menghitung hari bila la baby nak keluar ni..hari ni dah 39 minggu...masih suka jugak dia duk berguling mengeliat dalam perut.....tetiba dapat surat durian runtuh....rezeki rezeki jangan tolak....memula masa nak isi memasing laki bini macam berat hati je...dapat ke tak ni?? Encik Awak memang serah bulat bulat kat bini dia isi...dia pun tak konfiden je nak fill up...sebab kami takde tanggungan anak...kebetulan gaji kami berdua tak mahal mewah tapi cukup makan pakai...Alhamdulillah.....huhuh...yer masih dalam range sederhana...so memang layak apply...tapi kalau combine memang tak layak la..BR1M ni untuk pendapatan seisi keluarga bawah 3K...

Borang BR1M ni hanya fill in satu penama saja either wife or husben...aku letak nama husben la...konon la mendahulukan suami...hehe yang benornya EA company swasta....aku ni GLC...payah sikit ....isi elok elok cantik punya...Encik Awak dia tau signature mahal jek....dia leh gelak je masa isi ...elehhhhhhh....dapat nanti memang hak milik wife la yer..

Dan sememang nya la berkat tangan isteri yang mengisi, menulis lenguh tangan......suami hanya tau bagi payslip nya dan turunkan tandatangan aje...aku la tukang submit borang....tup tup semalam hari selasa...telah ku terima surat mengatakan lulus...horrey....baru surat voucher duit belum lagi....kegembiraan giler berganda...RM500 tu....EA dah senyum senyum....ehh pahal...ini wang bini yang punyee lalala..sapa pulak yang mengisi nya kannnnnnn.....apa apa pun wang ini hak milik mutlak bersama...tak kira la nama sapa...sapa isi...yang pasti ini duit BABY yang punye....so tak yah gaduh ek....memang rezeki dari Allah..



Terima kasih Kerajaan Malaysia atas wang BR1M...rezeki yang ntah bila lagi nak dapat gini...tahun akan datang pun tak pasti lagi....raih undi  ke...ada aku kesah?? sampai masa pilihanraya pegi mengundi dan rahsia...yang penting fulus mania....sapa nak bagi RM500....rezeki tu....




ALHAMDULILAH ...SYUKRAN...BABY CEPAT LA KELUAR LEH MAMA PAPA SIMPAN DUIT NI ATAS NAM A BABY.....:))






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

ciksuen said...

alhamdulillah! :D rezeki baby da mai tu. xlame lg baby plak mai. excited kan? he

Nailah Azman said...

Assalamualaikum. Barulah Neklah tau BRIM tu apa. Hehehehe.

LoVEaQshA said...

wah akk bestnya,btl2 rzki bby~alhamdulillah..^__^

Cuti 4ari lgsg xngadap blog ingtkan akk da brslin,sb snyp jer..rupanya bby msh syiok ag lam pewot tue erk..~

PUAN SUE said...

hohooo..Alhamdulillah,,rezki2

Liyana said...

alhamdulillah rezeki baby tu.. sy x mintak pun.. blh mohon lg ke? hihi

amal said...

alhamdulillah.. rezeki baby, mama & papa ehehe...

POSH76 said...

Tahniah beb....ini baru betul2 rezeki baby....cepat gak dp proses...aku dgr ramai yg dah lulus...aku nak cuba tapi takut tak lepas

Liyanaroxx said...

Alhamdulillah rezeki baby kan kak? :)

Deqna said...

rezeki anak lah tu... see baby belum kuar dah macam2 dapat kan....

Eri-chan said...

500 banyak tu. mcm2 boleh beli. hopefully ko bley breastfeeding la. jimat$$$$$

mrs_nazir (Maz) said...

. rezki bb dlm peyut...Alhamdulillah...rezki2..byk gak tu.. sape nak bagi kan?huhu

Ann Ishak said...

alhamdulillah dapat jugak rezeki tambahan untuk simpanan baby ek, murah rezeki baby ni

Softtouch [Hanim] said...

rezeki baby...alahamdulillah..nnti baby leh blanja untie anim yer..heeee

Google