THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 January 2012

Senarai Nama Top 25 Baby Tahun 2011...

Dapat email dari babycenter.com..senarai Malaysia's Top 25 baby names 2011 ...wah gitu...siap ada carta top 25...jangan tak tau nama anak paling di gemari oleh para ibu bapak di tahun lepas...kebanyakan nama budak sekarang adalah sedap dan bermaksud tau...aku duk belek nama nama yang tersenarai...haah memang iyer pun nama nama ini adalah pilihan mak bapak...nama paling popular di tahun 2011...cer korang check kot kot nama anak or bakal anak anda senarai nama glamer ni...tapi memang mengiyakan pun terperasan la gak nama anak kawan kawan mostly dari senarai nama di bawah....termasuklah jugak nama 2 orang anak buah aku DARWISH & BATRISYIA...glamer ko

Bakal nama pilihan anak aku takde la tersenarai dalam...huhu so suprise la eh....nama anak aku takde dalam senarai top 25 tahun 2011...mana tau mungkin 2012 kannn..yang confirm leh bagitau MEGAT NA jek.dah bapaknya megat kan...Insya Allah kalau keluar Boy la tapi jika kehendak Allah terbalik keluar Girl so PUTERI NNA la nama nya.....berbinkan bapak ada keturunan kan..tak leh la sesuka hati nak buang...itupun bapaknya dah memang nak sesangat anak nya nama mesti ada keturunan..katanya bukan senang wooooo nak dapat...eleh...ada apa pada nama kannnnnnn...yang penting nama membawa maksud maksud yang baik seiring dengan sifat yang baik juga nanti...Amin

Meh meh tengok nama anak or bakal anak....top 25 tu...terbaekkk...nama semua sedap belaka....so apa lagi mom to be boleh la pilih ...so far nama ni ada maksud yang baik jugak....pada yang memang nya nama anak ada dalam senarai ....cer sharing

Top 25 girls' names
1. Nur (also Nor and Noor)
2. Zara
3. Hannah
4. Damia
5. Sophia
6. Alicia
7. Aishah
8. Humaira
9. Batrisyia
10. Safiyyah
11. Sarah
12. Iris
13. Alya
14. Adriana
15. Amani
16. Keisha
17. Arissa
18. Balqis
19. Qistina
20. Arianna
21. Qaisara
22. Khalisha
23. Chloe
24. Marissa
25. Mia
Top 25 boys' names
1. Muhamad
2. Adam
3. Rayyan
4. Ahmad
5. Daniel

6. Darwish
7. Umar
8. Haziq
9. Irfan
10. Zikri
11. Aqil
12. Harith
13. Hakim
14. Aqif
15. Hadif
16. Ammar
17. Danish
18. Aidan
19. Jayden
20. Ashraff
21. Alif
22. Ariff
23. Syahmi
24. Isaac
25. Amsyar


16 comments:

Deqna said...

wah... tak sangka lak nama anak aku pun tercalon jugak... tapi tulah nama2 ni cam ikut musim pulak kan... hahaha
+

NanieZara said...

mia & zara...mmg glem!hahaah

Qhaifa Nur said...

sedapnya nama...
memang glamor....

AzNuRuL AzMaN said...

saya taknak letak nama yg glamer kat anak..tapi nak nama yg unik dan agak klasik..biarlah org nak kata kolot ke apa kan..

bayangkan masa praktikal dulu ofis tu buat akikah ke apa untuk semua staf dia untuk baby baru lahir..lebih daripada separuh letak batrisya, damia..yg baby boy pun camtu..rayyan & danish..punya la ramai nama sama..baby ada la dlm 100..lebih separuh nama dekat2 sama..sungguh tak glamer masa masuk sekolah nanti saya rasa..

nanti kalau diorang masuk sekolah sama taktau cikgu nak kenal camna..

aTy _faRed~ said...

nama pilihan tuk anak aku nanti tak tersenarai..so..ok tuk aku..tak nak terlalu familiar..;)

Kyra said...

nama anak i pon ada
qistina
xceli nama anak i nur raihana qistina..ewahhh

wahida said...

mcm best lak nama adriana tu..nak lah nama tu kalau dpt baby girl lepas ni..hehe...doakan aku yer...

amal said...

huu x finalize lagi nama anak.. takde nama pun lagi sebenarnye. aiyarkkk

Shu Shinju said...

harith danish..nama anak sedara shu..gelemer u...isaac pon ade erk..hihi..

Bitt (double IS) said...

non ado...ehehhehehe kalau nama sama2 ni nanti tak rock la kat sekolah kena panggil semua angkat tangan..akekekkekkee (padahal jeles nama anak sendiri tak de dlm tu...hehehhe joking) cikgu kena rajin sebut nama panjang derang la gamaknya...iskandar pernah konpius nama anak kawan mamanya sendiri sampai dia tanya zara yang mana yer...hahahhahaa

owhh mimy,bagus la letak nama keturunan itu...hehehhe sama la dengan jiran sebelah umah i tu...teringat komen u haritu..hehe

Nadine said...

Aiseh, nama baby twins I tak masuk carta lah. Hihihi...xpe2 nama diaorg unik, satu dlm seribu (ayat penyedap hati..ehehe)

setuju sgt nama Zara mmg popular kot last year. Stakat ni member ada dkt 8 org anak nama zara :)

Emynz said...

aku hehampir gune chloe tapi tak jadi sebab same ngan cousin si intan bwahha.

Kella said...

beb.. nama nama semuanya best best belaka.. aku suka nama keisha tu... unik jje.... =) ko mesti dah siap sedia dengan nama pilihan kan... =)

mimie1678 said...

nama anak aku pun takda... hehehe.... tapi aku suka keisha... nampak rock gitewww... haha...

Ann Ishak said...

Adoiiii nama sama mcm dlm novel je

pengguins said...

yuhuuu..
nama anak aku pun ada..
even masa ngandungkan dia.. aku nak letak nama lain.. tp.. bila aku tengok surat beranak.. dah tukar nama lain..
hb aku ckp.. dia solat istikharah nak dpt nama anak aku tuh.. masa kenduri cukur jambul... ada org kg aku tanya.. pesal nama orang putih??
semua org gelak.. so.. laki aku ckp.. tu nama dia dpt lepas solat istikharah..
so.. nama dia.. MUHAMMAD ADAM DANISH...

Google