THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 January 2012

Baby Awal January Dalam Keluarga....Hepi Besday Dira

Serentak new year countdown selang 1 hari je bertarikh 2 January tetiap tahun ...ada baby January akan diraikan ...sapa lagi kalau tak baby dalam family tu...adik aku yang bongsu la...kitaorang panggil dia anak sesat...hehehe..yer la abang ngan kakak dia dah besor gabak baru la dia lahir...itupun emak aku cakap...memang tak plan langsung akan ada anak selepas 10 tahun...tup tup 5 bulan baru sedar la pregnant si baby family ni...dan dah baby tu ..jadila kesayangan semua la dari kecik sampai sekarang...dia ni kawan gaduh aku gak...aku suka bergaduh ngan dia...saja cari pasal...mulut leh tahan...iskkk cili baru tau..yang tukang backup dia sapa lagi emak aku la...mana leh usik anak baby dia ni...

Dira lahir 2 January 1996..so now dia dah menginjak si remaja 16 tahun...walau remaja tetap la family anggap dia baby lagi...satu family pun still panggil dia adik baby...sebab dia ni manja sangat...lembik..mengada ...gedik...opsssss..kat umah je la panggilan tu..kat luar dia warning jangan panggil nama tu depan kawan dia...malu....hikhik...ooo kalau ngan boipren leh lak berbaby kannn...uwekkkkkk...hahaha...budak zaman skrang...haishhhh...aku dan Ekin suka panggil busuk masam...ntah kitarang macam rasa dia ni busuk masam lagi....hahaha..boleh gitu...emak abah aku lak leh gelar dia ate...elok nama Nor Nadirah..jadi ate la..baby la...busyuk la..masyam la....nah hamik ..semua gelaran dah melekat...

Besday dia kan countdown tahun baru tetiap tahun...planning nak celebrate luar tak cukup korum...biasa weekenders baru leh kumpul all family together makan makan...Ekin kalau Public Holiday je dia keje...kesian pulak takkan tak beli apa kan...celebrate la jugak baby ni..kang menangis sentap...selalu abah aku beli kan kek bear...dia dah warning tak mo kek...dia nak Dominos Pizza...ikut je la cakap si baby besday ni.....maka tak de la acara potong kek..potong pizza je la....eh best jugak...asik kek je..bukan makan pun kan...pizza lagi best...dah pasni besday aku nak pizza gak la....tukar tradisi takmo kek..huhuh....

Hepi Besday Adik Baby Dira ...sudah 16 tahun...eh kejap aje...pastu tetiba dah habis sekolah...eh kakak ko dah rasa tua lak...huhuhu....apapun Kak ngah doakan semoga berjaya dalam segalanya..apa yang baik amik buat  teladan ...yang tak baik jangan duk try nak follow..tau aje la kan budak remaja ni ...suka mencuba..orang berboipren dia nak jugak...orang pakai gini gitu dia ikut jugak...kang tegur sentap...dah dah jangan suka sangat ikut orang...mana yang orang suh ubah tu ...ikut ...jangan nyesal kemudian hari yer...kehidupan sekarang makin mencabar....we love u so much baby...muah xoxo


Godek PC jumpa gambo dia baby...pantang aku nengok gambar baby dia...aku sukeeeeee..time ni 6 bulan kot..baru nak belajar gigit

si demok tembam gebussssss...rasa nak geget jek..memang dah geget pun selalu

 si montel pipi layut...hahaha 

gambo ngan kak lang nya @ ekin ..time ni ekin jongos je rupa hahaha...dira rambut takde pun kasi ikat toncit

erkkkk aku ke tu...menakutkan mukaaa...serius budak hingus form 3..emak aku lak cantik giler...time ni excited ada adik baru ...dira baru je  4 bulan...

ok back to zaman 2012 bukan nostalgia dah....hidangan Dominos Pizza ganti Kek ...lagi best wehhh

request by Besday baby girl....nah hamik....kang sentap lak

silakan makan....tak habis siap ko..tapi aku tau konpom habis..dia ni kuat makan

perlula ko peposing gitu...besday baby girl kannnn

Menjilat jari la tu kononnnn..eeee gedikkk

Kesayangan Kemanjaan si bongsu emak abah...hishhhhh jeles aku

eceh main suap suap lak...ngengada jekkkk

aku tak de gambar ??? baik layan Mimie lagi best kannnnnn...Mimie pun nak Dominos Pizza weh...layann..jeles benornya hihi



NEXT CELEBRATE ABAH NYA LAK.......ABAH SILA LA BAGITAU NAK MAKAN MANA EK.....HADIAH UNTUK BESDAY MAN & GIRL TAK BELI LAGI NI....ADUHAI CARI HADIAH PALING PENING 





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

POSH76 said...

happy bday untuk ur adik bongsu...cumil sgt...mmg part paling phening nak cari hadiahla...

Nadine said...

comelnya ur adik masa baby!

happy birthday to ur sister!! geng I ni Capricorn. *wink* ;)

amal said...

uiiii chubby nye dia masa baby. geram nak cubit pipi tuh! cakap ngn dia happy birthday.. pasni xleh panggil baby dah pasal ada baby len nak kuar ihihihi

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Terkejut Neklah tgk Dira masa baby! Tembamnyaaaaaaaa! Hahahaha.

Sukalah dia dah jadi dewasa sebab Amoi selalu cerita yang Dira lagi suka kalau orang ingat dia umur dah dewasa berbanding orang tau dia budak sekolah! Hahaha.

Harap-harap, dia sentiasa mendengar nasihat all the family members. Budak2 zaman skrg ni, kita mmg kena guide lebih. Biarlah sentap ke apa ke, janji dia selamat dan tak terlibat dgn benda bukan2. ;)

Bitt (double IS) said...

owhh adek bongsu u ehh...happy birthday to her...wish all the best...perghhh geram tengok dia masa kecik..hehehehe i suggest beli earing, hari band ke or set body shop tuk birthday gurl tuh..kalau birthday man...ermmm tu payah kena skodeng dengan pasangannya dulu..akekkeke

PUAN SUE said...

hepi besday!! su 20 jan ni..hihi..cam xcaye je..dah mkin meningkat usia.demam batuk selsema xok lagi..nak besar kot..hihi

Ann Ishak said...

ekin dalam gambo tu kemainlah lain rupanya, nasib skang ni lawo dah hihihi

Eri-chan said...

mak aii muka ko burn ke mimy? gamba dolu2 best kan. gebus doh adik ko masa kecik. happy belated birthday dira.

NanieZara said...

1-Happy befday dira...
2-Bulat tol dia ek masa kecik..berketak2 lengan
3-Lainnya muka ekin..tak cantek mcm skrg.
4-mak k.mimi cantik lah masa muda..mcm ikin skrg.
5-eh muka abah k.mimi cam paksa rela jer kena cium dira..

Google