THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 January 2012

Rutin Sepetang Peneman Setia Bola

Dalam keadaan sarat..aku masih lagi menjadi bodyguard, PA, peneman sang somi main bola...EA kan hantu bola...kegilaan dia tak leh wat pe...di saat bini mengandung pun hobi dia tak leh tinggal...semakin aktif adalah aku rasa...dah kerap tournament sana sini...dulu sebelum mengandung memang peneman sentiasa la...pelusuk mana pegi pasti muka aku ada.....then dah awal mengandung pun masih follow lagi...tapi bila tang game tengah malam aku surrender...banyak gak la game dia aku dah tak terpegi....bukan EA tak mo bawak...aku yang malas...hormon malas tetiba je tak mo ikut..

Kalau tanya ikut or tak ikut mana lagi best...aku rasa sama je...ikut pun best sambil melepak santai...tak ikut pun best ada je benda boleh setel buat keje umah ke... tengok tv ke...memana pun boleh la....ai follow jekkkk...geng geng bola dia pun aku dah kenal sekali ngan bini diorang gak...aku ni bukan sekadar teman aje...aku la tukang simpan barang, jaga barang diorang....ahkak jugakkk kan...yerla sambil leh la tolong jengok tengok barang....dalam beg memasing henpon canggih manggih...kang hilang memangis pulakk...hahahah...tanya bab skill sepak bola memang aku fail la...diorang gaduh takpuas hati perkara biasa dah aku tengok tetiap minggu....orang laki gaduh kat padang je...kat luar cool bebeh....

Secara jujur masa memula follow EA dan kegilaan bola ..memang aku tahap tension...isk laki aku ni asik bola aje...siap cakap tu kenapa la laki aku suka sangat bola ni.....tak suke la....nah hamik ko suka atau tak ini lah minatnya....bukan setakat main bola...kalau game bola live kat tv pun dia layan...EPL, Liga Malaysia apa je la game bola...finally dengan rela aku cuba memahami minat dan hobi EA...macam aku gak ada hobi aku sendiri..so sebagai wife aku patutnya kena support...lagipun aku sebagai peneman yer dak...so takde ragu ragu la...segi positif nya at least dia ada di depan mata kan ...kurang la rasa cemburu kennnn....


Agaknya sebab dek kemaruk papanya kaki bola kan..baby dalam perut mama pun suka menendang...hamboi...ikut jejak anak papa ni...apa taknya awal mengandung asik la sibuk follow papanya game bola sana sini....baby dalam perut kan ikut jugakk :))...kata bakal baby boy kan..harus la pasni after lahir....papa dah target nak ajar tendang bola...huhuhu kawan papa la ni...mama mampu tengok peneman je....takpe la papa dan anak...main bola takpe..jangan main benda tak berfaedah sudah...


Sudah sarat namun masih setia jadi peneman tauuuuuuuu.....baby pun nak belajar tendang jugak :))

Santai santai melepak..sempat layan sembang anak member geng bola...Amir ni comel ikut jejak ayah dia...suka bola tul....asik la citer bola je ngan aku...

Apa yang dimenungkan bang....team kalah ke?? hihihi..sebelum game bermula tengok padang dulu ...agak agak leh score ke tak...huhu poyo jek

Praktis sebelum game bermula...bola nan satu di sepak beramai ramai...hahaha..jadi rebutan....

Aksi permainan EA di padang...pehh semangat juang yang tinggi ni....go go bang !! i support u dari pompom women...ngeeee




APA SAJA MINAT SANG SOMI  AKU FOLLOW JE LA ASALKAN TAK MENGABAIKAN ANAK BINI ....KALAU ABAI MEMANG AKU GANTUNG BOOT DIA ...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Liyana said...

ok la tu kak minat bola... dr layan benda lain... hehe

hasben sy layan bola kt tv je.. haha

ratusiput said...

aku kalo bola ampun lg...jgn gila memancing...haru..hihihi...

LoVEaQshA said...

hihihi cumilla akk jd PA setia menemani somi techenta g main bola~!

POSH76 said...

bagusla camni...hubby suka kalau kita sokong minat dia..lagipun bola bagus utk kesihatan....mana tau anak ko nanti nanti bakal footballer malaysia...

amal said...

hehe ni namanya isteri mithali :) kalo saya malasnye la aih nak ikut ehehe tapi kalo dia dah ajak ikut jela kan..

mrs_nazir (Maz) said...

yes betul tu,..kita layankan je minat dia dari dia melencong ke lain..heheh..apepun kita kena sokong minat dia asalkan tak abaikan family.. =)

SURIA AMANDA said...

bila due nyer ni...sempat lagi jalan2 ni..ish..x sabar dah ni...

Bitt (double IS) said...

akekekkekkeke habis laaa mummy dah sound awal2 nak gantung boot...

Ann Ishak said...

Nasib minat bola, buatnya minat motor lg parah

mekchu said...

baik2... kang terkena bola terus terberanak kat situ.. ehhh dah selamat pon kan...

Google