THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 January 2012

Mya Bobo Menangis Takut Mummy Monster Ke??

Last year penghujung tahun..opis adalah sunyi ..ramai staff bercuti kann...yang tak cuti duk opis ramai la yang bawak anak datang opis...dah macam day care lak....riuh rendah budak budak berlari sana sini...keje pun takde kan...citer pasal day care..geng opis Yani pun datang opis duk bawa anak dia yang comel bam bam ...si Mya Bobo...Bobo tu gelaran je...nama penuh NurQaisya Mya Zara Izailani....hamboi panjang nama ko Mya...penangan ibu ko la ni...

Aku jumpa Mya masa datang beraya umah aku ...time tu baru 6 bulan kot...jadi tumpuan la si Mya ni..satu umah aku duk geram ngan Mya,...dah la budak tembam kan...pastu baik lak tu...makan je menganga...apa pun boleh...tak memilih bagus betul...patut la bam bam...emak ngan abah aku kan suka budak...sibuk la melayan...time tu Mya baik lagi..behave je duk diam...gomol gomol pun takpe...takde hal...ini citer masa 6 bulan la....cer cite dah nak masuk Setahun...

Hah ni la baru baru ni Mya datang opis...aku terus terkam bam bam...alahhhhh baru hulur tangan dah menangis beria...gegak gempita satu opis suara dia berteriakk...aduhai Mya...apa kes la ni...takut Mummy Monster ke.....dia tak mo langsung ...nampak ibu je dah melalak...ni bengang ni...Mya dah lain dah kenal orang...tak dapat la aku nak bergomol si tembam ni...geram geram tul...sampai ke sudah la asik duk lalak...agaknya sebab dia tau dalam perut ni bukan geng dia kot baby boy...tu pasal tak mo kawan...tapi apa aku kesah...dia nangis ke tak aku tetap je duk dakap budak ni...mula la meronta ronta..haishhhhhh si bam bam Mya ni...aku geram tahap maksima ni....


Mya sampai je dah cebik kat dukungan ibu dia...haiyooooooo....apa kes ni Mya

Mya manja manja kucing la konon...ada ibu leh la gitu..

Eleh eleh konon je ni...hulur tangan...tapi tak nak pun ngan aku....

Adegan merampas mya dari dukungan ibu dia...dah start buat muka tak nak..kaki dah gerak meronta tu

Mya tengok tu...kena buat aksi lagak ngeri kat Mya..boooooolayan jugak

Mya kena peluk pun takde respon...haishhhhh

Bagi apa yang patut leh bagi khayal kan..kang nampak ibu melalak

Tengah khayal khusyuk tu meh nyum nyum gomol sket...tak sempat nak geget pipi..kang ibu dia meroyan lak

Melayan Mya supaya dia melekat je ngan aku...Mya meh main alat tulis...sori Mya makanan takde

Ok dah start melalak meraung bagai...dah tak leh control...tapi tetap la tak leh lepas...sori Mya...hahahaha....nampak ibu dah tu...babai budak debot bam bam..



HEPI BESDAY TO MYA BOBO ...BESDAY BASH 1ST YEAR....OKEY MYA BOBO PASNI KAWAN NGAN BABY MAMA MIMY YERKKKKK






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Liyana said...

eee geram nye bdk ni... dobot betul....berketul2, heheh... ooo klu baby girl xnak kt kita, maksudnye dlm perut kita bby boy la eh... hehe

CikNaa said...

yg kat dalam tu laki la kot..dia takmo geng.. hihi.

NanieZara said...

sebenarnya dia baru bangkit demam.lgpon mama monster terus terkam je..atau pon len kali jumpa kena umpan dgn benda makan..

POSH76 said...

alala tomeinyer MYA ni...geram tengok

POSH76 said...

alala tomeinyer MYA ni...geram tengok

POSH76 said...

alala tomeinyer MYA ni...geram tengok

Qhaifa Nur said...

seronok dapat 'mama' baru yup...

Nadine said...

hehehe...tembamnya dia. soooo cute! kalau I pun guwam!!

Bitt (double IS) said...

geramnyaa memang patut la mimy sakat...ehhehehe

SURIA AMANDA said...

comelnya budak ni..dia x nak tuh..ada harapan kawan eh perempuan jugak..kalau kat dalam tu laki..confirm dia ok...hahaha..teori x leh pakai ni..

Google