THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 January 2012

Update Ringkas 38 Minggu

Ringkas jek update blog.ini pun dari henpon malas nak bukak lappy...rindu nak merapu blog sendiri..aku kan kuat bebel..baik bebel kat blog la..ringkas jek..hari ni aku MC..fefeeling nak rehat je kat umah sambil bergolek tengok tv...today pagi gi checkup hospital sebab malam tadi dah ada rasa sakit sengugut, perut mengeras, senak sampai ke ulu hati.....wah paranoid la aku..tak senang duduk la..asik la keluar masuk toilet takut waterbag licking ke pecah ke..paranoid kan..anak sulung tak de pengalaman..aku pun tak tau contraction camana..petang semalam dah rasa lain..balik keje singgah buat scan baby dah engaged ke kat klinik swasta..tanjat mama..baby dah besar 2.87kg..hari tu baru 2.4kg..eh cepat nya naik dalam lebih kurang seminggu..patutla aku pun rasa berat terhuyung hayang jalan..

Check semua doc cakap anytime jek kepala baby dah kat bawah memang tak gerak..situla kedudukan nya..wah dah ready nak keluar ye..sabar ek baby bagi mama pulun makan best...masa pantang tok mak nak dera mental diet lak ngan lauk pantang aje......please baby kuar masa besday atok 25/1 yer.....sure atok suka...tapi kalau dah nak keluar awal pun ok je..dan dan la balik je malam tadi asik memberak , sakit sengugut ..hari ni pun ada .....ahh sudah standby la..sakit yang takla kuat sgt masih mampu gelak jugak..cehhh..so tadi gi check buat CTG..yela doc pesan sakit gi hospital kan so pegila ..hmm bawah tak bukak lagi..sila la balik rumah semula sehingga keluar tanda lendir darah, waterbag, sakit teramat sgt..so disini mengumumkan aku masih belum bersalin ..tanda sakit sikit dah ada..memang sah tak lama lagi..bila tak tau..okeh ringkas je jadi panjang muahahaha....ok nak fefeeling rehat...hmmm esok nak keje ke tak ni?? macam malas tapi nak gi minggu depan la cuti terus...


Scan terbaru baby dah berat 2.87 di 38 minggu...wahhh cepat tul naik...dalam seminggu jek...mungkin penangan aku makan sedap kot last week kan...lalalala....dalam gambar bulat tu kepala baby ..dah besar doc cakap dah kebawah dah tak muat dalam perut mama nya...ok waiting key ...minggu depan keluar boleh tak?? Insya Allah











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Liyana said...

sy pulak yg seram sejuk bace ni kak, hehe

cayok2! x sbr tgk baby :)

PUAN SUE said...

aduuhh..nebes pulak su bace..hihi

Nadine said...

Mimy dear, its getting closer! I wished u have a smooth delivery. Tak sabarnya nak tgk baby you! :)

ana liyana said...

naik bulu rome ana.. seram je rase.. takot... tapi kak mimie plak yg excited siap pesan soh baby kuar next week tu yg tak tahan.. hehehehe..

ratusiput said...

menghitung hari beb...selawat byk2 ye....

D Yatie said...

salam. mungkinkah kita akan deliver sama hari? hehehe. sy belum ad lagi kot tanda2 gitu. isk. isk. isk. tak sabar nak tunggu baby keluar. kan? ;D

intandayani said...

aishhh xsbr nk tgk mimy jr....

mekchu said...

aku antara yg sentiasa suspen bila ko update blog.. terasa2 je ko akan banak bila2 masa.. hihihi.. rehat je la.. x yah gi keje dah hujung2 ni..

aTy _faRed~ said...

aku pulak yang takut lelebih...ni hari ni ko tak hapdet..ko ok tak..?? take care key dan semoge semuanyer dipermudahkan.amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn....:)

Bitt (double IS) said...

go mimy go!!! hehee

Google