THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 January 2012

Doa Doa Amalan Ketika Saat Bersalin



Allahu la ilaha illa Huwa, Al-Haiyul-Qaiyum La ta'khudhuhu sinatun wa la nawm, lahu ma fis-samawati wa ma fil-'ard Man dhal-ladhi yashfa'u 'indahu illa bi-idhnihi Ya'lamu ma baina aidihim wa ma khalfahum, wa la yuhituna bi shai'im-min 'ilmihi illa bima sha'a Wasi'a kursiyuhus-samawati wal ard, wa la ya'uduhu hifdhuhuma Wa Huwal 'Aliyul-Adheem








INSYA ALLAH..ZIKIR DAN SELAWAT MENGIRINGI JUGA....JANGAN LUPA KEPILKAN DOA SEMASA KE HOSPITAL...BOLEH KITA BACA SEBELUM MENGHADAPI SAAT BERSALIN....MUDAH MUDAHAN





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

NanieZara said...

yani dulu kan mmg lah ada doa semua siap.tp masa tgh sakit tu ape pon tak ingat.main baca doa sendiri jer & ingat pada Allah.sbb tgh menahan sakit sngat kan.

Deqna said...

betul2.. suami pun kena simpan gak doa2 tuh...

aku ingat dulu masa bersalinkan marissa si shah siap letak kertas doa tu atas kepala aku, sambil dia kasi support kat aku sambil dia baca doa tuh.... pastu siap suh aku jaga diri baik2...tetiba pulak suh aku jaga diri aku nak beranak lah.... lawak tul.. excited nyer pasal, sampai dia pun tak tau apa yg dia cakap...

SURIA AMANDA said...

gud luck dear..along doakan mimi dipermudahkan segala2nya..amin..

mrs_nazir (Maz) said...

betul somi pun kena simpan,sbb time sakit memang dah takleh pikir waras dah. en somi baca, kita ikutlah....sy dlu camtu.. =)..huhu

Queen said...

org kata doa nabi yunus pun bagus..

"la ila ha illa anta, subha nakainni kuntumminazzolimin"

nik baca sampai nik terdaya nak baca je..masa tengah teran tu..mmg sampai terjerit..sbb terlampau sakit.. dalam hati cuma ingat tuhan je..dan bile keluar je baby..terus..Alhamdulillah...

kalu ingat2 balik..mmg sebak je rasa...

Qhaifa Nur said...

memang itu sepatutnya kita amalkan..yang lain redha dengan berserah...

bagi saya bersalin bole diibaratkan kita bertarung nyawa, sakit memang sakit itu tak bole nak elak...banyakkan berdoa

ratusiput said...

betul2..sgt bagus utk diamalkan...mudah mudahan ko selamat smenya nanti k...aku doakan..

NeenaAnuar said...

insyallah... moga dipermudahkan segala-galanya beb.. aminn!

Ann Ishak said...

Dah ready ke tu hihihi

Ann Ishak said...

Dah ready ke tu hihihi

Bitt (double IS) said...

insyallah kalau buleh amalkan ;)

Mrs.Farhana said...

Salam kenal..
Good info..thanks for sharing..:)

Mohd Fuad said...

Terima kasih

Google