THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 January 2012

Aku, Limau dan Happy Chinese New Year 2012

Pada kawan kawan bangsa cina yang menyambut tahun baru cina..Gong Xi Fa Chai...tahun naga lol tahun ni...katanya ada ong dan mencabar...dan begitulah diharapkan jua pada opis husben ku EA...memoga ada la bonus dan angpaw...hehehehe...sibuk lak aku nak tumpang gak duit orang...eh somi isteri berhak kan...lalalala...EA keje ngan company bos nya Cina so pekerja memang ternanti nanti la ong yang bakal menjadi durian runtuh tu....EA bodek la sikit Dato L awak tu...hihihi....dapat la kita rasa tuah tahun naga....rezeki baby kita kannn....cer aircond jangan kipas ek..slowwwwwwww...

CNY pun best gak cuti berganda ganda ..weeeeee double cuti best giler...ada yang amik kesempatan sambung cuti gitu...eh sapa tu...lalala aku la tu...mood menghitung hari je sekarang..malas pulak nak gi keje...ngeee...MC la sampai waktu EDD nya...tunggu dan terus tunggu baby nan satu ni nak keluar...pastu cuti lagi 2 bulan weehoooooooo best joget joget...

Opis aku pun tak kurang meriah dengan kawan kawan se-unit bangsa cina bawak macam macam kudapan bagi kitaorang makan..yang paling banyak hangkut aku la kann..baru letak..dah sambar..huhuhu..tahun ni meriah sikit bilangan bangsa cina dah ada 4 orang...so meriah la sikit unit berbilang kaum kan...sempena CNY diorang together bagi limau ..pehhh mak sooka...hangkut 10 biji terus...giler tamak..lalala..sekali ngan bakul merah aku hangkut....berkat CNY katenyaaa...tengkiu pada Lee CK, Lee MY, Yip SL dan Khoo XM...


4 bekas kerepek meh makan makan....katanya diorang beli halal ...rasa was was jangan makan...tak was was masuk mulut terus...tapi aku nengok habisss jugak satu hari

Lai lai limau mari amik sorang sebijik tapi aku gila tamak 10 biji terus...limau ni manis giler..sedappp..maknya pemberian ikhlas ..toceh toceh

Limau kecik kecik pun ada...peh limau kecik ni paling tersedap i tell u...kalau besar aku leh hangku 10 biji apatah lagi yang kecik ni...20 biji terus....tak puas makan kecik ni..nak lagi aje...

Ole ole CNY aku dapat....sapa cepat dia punye la kannnnn...main rebut rebut bakul merah 2 bijik ni....satu mengena kat aku..dah plan nak guna bakul buat travel toileteries baby...comel giler bakul ni


PENANGAN MAKAN LIMAU BANYAK AKIBATNYA SAKIT TEKAK DAN BATUK MELAMPAU..HALAMAK TAKUT PULAK DAH LA NAK BERSALIN NI..CEPAT CEPAT MAKAN KICAP PERAH LIMAU...!!!





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

POSH76 said...

happy long weekend...mmg tak leh makan bnyk sgt limau mandarin...aku pun batuk

amal said...

huu saya ni kalo takde gdm, mau 10 bijik jugak makan. tp ni ada gdm, sebijik sehari jelaaa..

Ann Ishak said...

kan dah dapat...aku baru je nak tegur. tapi makan kicap perah limau pun sedap jugak ek hihihihi

Totie@Tomy said...

biasa kalau kicap dengan limau ni saya makan nasi dengan ikan goreng wah sedapnya..salam kenal..

intandayani said...

hakhakhak bakul tu xmenahan nk jugak...

ratusiput said...

bg yg tak berkerja cam aku sila bli limau sendiri.ehehe.

aTy _faRed~ said...

tak tahan ar tengok mandarin depan mate..tapi nak makan takut..kakak opis aku kate tak elok aku ngandung makan..tah ape sebab tah die cakap aku tak hengat..takut aku nak makan..rugi tol rase..huhu

Bitt (double IS) said...

basuh dulu sebelum kopek limau tuh ;)

Google