THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 January 2012

Masa Bertukar Ke Purse Baru...Bye Purse Lama Tersayang

Konon berazam tahun 2012 takmo membeli sangat pakai apa yang ada...tapi takleh gak...kalau dah memang terpaksa kena juga terbeli...aku dah terbeli purse baru...purse murah ciplak aje...purse lama dah koyak rabak..babai..purse lama adalah purse hantaran tahun lepas...hukhuk...mutu keunggulan nya tak de la sehingga sepanjang zaman...koyak rabak gak aku nya purse even berjenama pun kan...memang sah la harapkan jenama aje lebih..kualiti zero....

Good bye wassalam pada purse lama...setahun aku pakai...konon baiknyaaa menghargai barang hantaran kan..alah barang hantaran pun aku yang pilih pun..hihihi...tapi kenangan la tu kan...takde la brand hebat mana pun..Charles & Keith aje...aku kan pensuka tegar brand ni...tapi beli time sales je la...cuma purse ni nak buat hantaran kan tak beli la time sale...harga normal price hokeh....eh mestilah fefeeling branded kan...ahakss...rasa nya dalam RM100++ kot..eh lupa la setahun yang lalu...ala mahal pun sama je...kualiti hampesss...setahun pakai dah ada penyakit kulit merebak merata.....

Aku citer meleret lak...sebenarnya  motip nak bagitau dah ada purse baru...perlu ke bagitau ?? hahaha..takpe aku berkongsi cecite...ai beli Coach uolls...matikla ciplak punya je...hahaha..kepoh kan...takde motip nak bagitau malas la nak beli mahal sudah...agak serik pulak selepas kejadian menimpa purse hantaran kena penyakit kulit kan....kebetulan bawah opis ada jualan sempena CNY..terkenan pulak purse ala ala wristlet..RM10 aje pun...boleh la rembat....nak beli mahal buat masa ni kena hold dulu...sabar eh..takpe pakai aje RM10 sampai kepam..takde hal la...kena penyakit kulit pun tak ralat...hint hint gak ni...


Purse hantaran kesayangan color nude haku dah bertukar rhopa....Charles & Keith gitu...tapi....

Tapi pakai setahun tak menjamin setaraf dengan brandnya...hampesss kualiti zero....penyakit kulit melanda merebak sana sini....so good bye

Segala mala benda alah dah tersumbat dalam purse baru..tak sabar..weeeee sumbat selagi boleh...

Purse baru ala ala wristlet gitu...Coach ciplak....alalalala..kepoh la...takpe RM10 aje...tak ralat kalau kena penyakit kulit



ENTRY HINT HINT BUAT SUAMI TERSAYANG, EA DENGAN HARAPAN ADA LA KONON HADIAH KE SUPRISE KE..EH EH SEMPENA APA PULAK...OPSS





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

penagih kasih said...

haha
comel je akak ni
:p

saya pun baru beli purse
tapi mahal la jugak
rm40.00
tapi nak buat cemana
dah terberkenan
encik boifren mane paham bab2 purse ni
zzzz

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

yg baru lagi lawa.hihi~ tak kisah mahal atau murah, asalkan boleh guna. =)

NanieZara said...

itu tandanya org tu banyak duit asek tutup bukak tutup buka jer purse tu kan..hehehe

POSH76 said...

C&K mmg macam hampeh!!!...especially tang zip...aku pun tak hingin nak beli dah...takper tiruan ke tak prg kan tau...yg penting santek!!

Liyana said...

sy pun lg suke pakai wristlet kak, sng sumbat selagi boleh, hehehe

lg comel yg 10rgt tu kot.. :D

LoVEaQshA said...

betulla Charles & Keith tue rega leh thn mhl tp kualiti cm kureng ckit..
sy ada hbeg Charles & keith tp sume xthn msk sethun msti hbs koyakla,apalah..

tp sb da tergomar ngn designnya totap gak bli..hihi

Deqna said...

aku baru first time ada henbeg charles n keith.. design dia memang lawo2.. tapi mutu aku tak taulah.. sbb aku baru pakai kan.. tapi takpe.. sok dah lunyai kita tukar beg lain pulakkan, kalau elok jer tang bila pulak kita nak tukar baru kan... hehehe alasan...

kita serupa aku baru tukar purse jugak.... sebelum ni aku pakai purse guess yg husband hadiahkan.. lama aku aku pakai tu, sampai dah koyak2 dalam dia, bila cam dah agak2 malu nak pakai beg rupa itu aku tukar balik ke wallet lain, bukan wallet baru, tapi dah lama dah hantaran kawen dulu punya... masih baru dan elok.... nak tgk??? hehehe

aTy _faRed~ said...

yer ar..kekadang yang mahal pon bukan jaminan tahan lame..tp aku baru perasan dah setahun aku tak tukau purse..tetibe feeling2 nak tukau purse gak..;p

hana said...

cuns gak wooo..tak kisah ciplak ke tak, janji cuns yaw..

PUAN SUE said...

NASIB PURSE SU MASIH ELOK..HEHEHE..KLU TAK JENUH NAK CARI YG BARU..HIHI

Qhaifa Nur said...

sekarang ni makin malas nak bawa purse semenjak kecoh pasai ragut...
semua barang sumbat dalam karung hp je....

Bitt (double IS) said...

saya pon dah bertukar pakai wristlet sejak bawa handbag bergerak tuhh

Google