THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 December 2012

Ragam Anak Bujang 10 Bulan...

Masa cemburu lagi..walau takde masa..tetap jugak nak coret something kat blog sendiri..walau keadaan sekarang agak kelam kelibut...time management aku ke laut ni..takpe sabar tunggu aku attend course module ada tajuk time management...maybe solution untuk aku yang kelibut sekarang ni...rileksss amik nafas sebentar...godek folder album ada gambar budak busuk masam yang sentiasa aku rindu maklum la ibu bekerja gini la...hari hari duk opis tak senang duduk ingat anak...Fayel dah masuk 10 bulan uolls...sudah budak bujang...coutning 2 months dah nak setahun...tears...now mama dalam sibuk pun duk pikir plan birthday bash untuk dia....tak decide lagi theme, dan tempat nak buat..tapi tarikh dah ada....till wait eh..sekejap dah anak mama dah besar...nak jadi orang bujang dah...:))..tup tup sedar tak sedar dah sekolah, keje, kahwin...time flies...semoga di beri kesihatan yang baik  umur panjang untuk melihat semua itu...ameen...mama sayang dia....my Megat Nufail Anaqi bin Megat Azmawi...


Fayel hantar mama work...dengan muka busuk masam nya...ewah senang lenang duduk stroller eh

Stroller besar ingat nak simpan or jual...tapi bukak balik Fayel lebih suka stroller gabak ni dari buggy...senang nak duduk senang lenang kan Fayel

Fayel pakai spende spiderman je automatik terus gini.haiyakkkk

Happy bila dapat naik car....jalan jalan...yang pasti mama nya la lagi suke...hehehe


Si anak kangaroo papa nya...dulu kecik ok je kendong now papa dia jalan macam orang mabuk terhuyung hayang bawa budak ni

Dah macam orang besar !!!



Bola bola warna...nan hado dia penakut dalam ratusan bola ni...hahahaha


Berfikir macam mana nak setel mainan ni



Konon nak tolong lipat kain....tidakkkkkkkk tukang penyepah ada la

Sebelum tido tengok gambar dalam book 1 year dia...pastu terkekek gelak...motip??

Alololo buat muka simpati la nak potong rambut

Huwaaaa potong rambut je kot macam hapa....hahahahah

Kepala tu bertampal sticker pun tak sedar ke Fayel?

Berehat sebentar minum susu dulu....aku berkenan buggy ni...tapi apak nya tak suka...tak jadi beli

Mama nak seround dua yer..plissss

Test basikal ...wah dah boleh berdiri...

Saya tak nak turun!!! papa nak basikal satu...


MASA UNTUK PLAN BIRTHDAY BASH PULAK...SAPA NAK DATANG??SILA ANGKAT KEYBOARD MEMASING





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

32 comments:

Mila Ahmad said...

fayel sgt cumelll..semoga membesar dgn sihat ye...

Mila Ahmad said...

fayel sgt cumelll..semoga membesar dgn sihat ye...

Mommy_Cha said...

hi fayel #lambai-lambai#
makin hari makin comel. amboi papa dia dah terhuyung hayang dukong pakai carrier eh? hihihi.. sian papa. fayel buli papa dia eh..kihkih!
nak pegi besday bash fayel..tapi kena mai mikha nyer besday party dulu yer..baru adil & saksama... :)

Siti Haslinda Sadiken said...

wahh..saya pun sama..tgh plan birthday party utk Syasya next two week.. ;)

Allene said...

ragam fayel lwbih kurang ragam hafidh je... :D umur pun lebih kurang... :D

as ♥ Leenda said...

aisehhh..seme dah plan nak smbut besday anak2 ni..cm mana ni..
*panic button is ON*

fayel, asyraf nak dtg besday fayel nnt tau..hehe..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sekejap je kan Fayel dah besar

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin nak dtg...
dah angkat keyboyd nie
hehehe

PUAN SUE said...

dah angakat laptop terusss!! hahha

ariana8733 said...

dh angkat pc sekali ni sbb nak dtg..leh gomol2 dak fayel yg ensem ni..tp, sempat kah, isau delivery awal lak nnti..

*SiRibenMerah said...

saya! hahaha

AIN NAZRI said...

wah nak setahun dah ye.. nak celeb besday ye.. tema apa ni fayel..

NM02 said...

tak sabar nak tggu qays pandai bawak diri. mcm dah debab ni... gerammmnyer tgk dia

mrs kayrul said...

fayel nampak macam budak setahun dah..makin comel

Amanda Suria said...

dak Fayel ni buat mama long geram la..bila dapt jumpa Fayel ni...nak gomol2 dia..

Ann Ishak said...

tak kira...bukan takat angkat keyboard je, kereta ahkak sampai sana dulu nyah ;)

Nurulhuda|Adlie said...

haha semua kelakar gila okay!

Mrs.Farhana said...

kejap je..dah besar dak fayel ni..geram tul..tetiba rindu anak jugak..huhuhu

Wak Gelas™ said...

wahhh dh besar fayel yeee, ada mintak adek takkk.. ahHHKs

Mother said...

so ini yang koomen and kutuk anak orang, anak kak red

awak nak orang ramai kutuk anak awak tak?

bukan main jahat bahasa pergi blog kak red and komen hentam anak dia, nak kak red tempek blog url ko and bagi orang ramai hentam anak ko pulak???

biadab punya mak, biadap punya perempuan!

Diana-k said...

habes comel laa anak ko nie?????

Wawa said...

mmg la comel anak kak mimi...korg ni main hentam2 org je kan...ntah mahkluk mana yg komen kat blog redmummy tu, percaya bulat2...adeh laaaaa....

Suliana Sulaiman said...

dear reader..

lain kali sila lah siasat dulu sebelum terjah jek blog mimi ni..sian dia..kita dikurniakan akal utk berfikit..siasat la dulu betul ke tak mimi yg hantar comment tu..ni main hantam jak..sah2 la email orang tu salah..lain kali jgn main tuduh2 jek..kemukakan bukti..yer acik 'mother' dan akhak 'diana-k'

fayel mmg chomel aper..

dina said...

aku dh baca blog redmummy n aku tau yg komen kat blog redmummy tu bkn mimy, sbb pelik lak, kenapa mimy nak guna "AKU" sebagai nick dia... kan selalu dia guna nurmimy je... so, mana yg taktau tu jgn le kutuk sikecik Fayel ni... bukan mama dia yg kutuk anak Redmummy...

hidayah hiddensity said...

mother dan diana: harap maklum, anda dah salah orang. takut nanti link blog anda plak disalahguna. orang sekarang boleh buat macam2 untuk tujuan tak baik. dunia cyber. harap terdetik rasa insaf, orang teraniaya ni doa dia makbul. jadikan pengajaran supaya kita tak bulat2 percaya.

thanks

Siti Shuhadah said...

eh mother & diana..suka2 nak kutuk kakak kami tau...korang ni siasat dulu baru la nak kata apa pon... heeeee.. ape da...

sian kak mimy & fayel!!!

btw, my fayel mmg comel giler ok!!! suka gambar last tu..cam anak jepun..pipi cam pakai blusher...hihi...

Kaseh said...

Yang Selalu buat fitnah ni spesies DAJAL.. jgnla kamu tergolong dlm spesies nih.. ada akal selidik.. jgn main terjah jer.. anak yg tak bersalah jadi mangsa.. banyak pahala fayel dgn mama dapat sayang.. biarla mulut anty2 yg busuk ni menceceh.. .. luv u mimy & fayel.. aku kenal ko dah 4 tahun... ko tak pernah kutuk org..

~ NANA ~ said...

fayel hensem! nnti mimy buat la bufday party utk fayel..nk dtg jmpe fayellll..hehe

Aty_Fared said...

mi..ko gi jusco rawang ker tu..?? weeyyhh..dah dekat umah aku tu..koling2 ar singgah....:)

aku dah jual dah stroller macam ko tu..memang pakai buggy kacam kecik jer..tak de tampat nak simpan barang lak tu..heheh...tapi ok lah tuk qaleef...since ko bagi ar die ape pon sebenarnyer tak mo nyer die dok diam2 dalam tu...;p

Anak Lebah Comot said...

Jasmin pon nk terjah besday party fayel..tp apakn daya jauh tue...

DiDiLiA said...

Lamanya kak mimy update blog... Rendu

ariana8733 said...

ermmm...mane kak mimy ni..lame nye x update belog..windu r, paling windu kat dak encem fayel tu..:(

Google