THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 December 2012

Cerita Checkup KK 10 Bulan

Rasanya agak lama jugak Fayel dah tak pegi checkup...rindu pulak nak checkup huhuhu tetiba...bukan apa checkup KK je pun just tengok perkembangan terbaru...imnusasi dah setel sampai 6 bulan hari tu...then ada 2 lagi imunisasi umur setahun dan setahun 6 bulan.... dah terasa Fayel nak big boy dah ....ermmm...nak menangis pun ada gak rasa hati ni...kejap nya masa berlalu tup tup anak dikandung 9 bulan dah boleh berdiri...tak lama lagi berjalan ...huhuhu hampir setahun nikmat kecapi jadi ibu..syukur masih diberi kesempatan nikmat Allah ini...errr Fayel nak adik tak...hehehe...aku tak kisah je ada adik tapi papa Fayel kata nanti dulu..tunggu...so ai follow je...so pada yang tanya bila nak adik baru  tu ..buat masa ni "brek" di kawal oleh papa Fayel...hehehehehhehe..ngeeeeeeeeee

Checkup 10 bulan tak de apa sangat pun...macam biasa check berat badan, tinggi, lilit kepala, progress 10 bulan dah boleh apa....10 bulan ni Fayel dah ada macam macam perangai yang bikin mama dia jadi mommy monster setiap hari...:))...itu belum mama dia duk test vokal ke range pitch paling tinggi...umur macam ni dia tengah melasak...tido pun ikut suka...takleh nak paksa sangat...makan pun sama...kalau bosan dia leh jeluak balik  keluarkan makanan pakai tangan dia...air tumpah jangan cakap la...pastu dia buat berenang pulak....merangkak dah laju...pantang kita kejar...lagi dia laju...berdiri sesuka hati nak lepas tangan pastu tumbang...hadoii...serius bila Fayel berjaga seharian memang rumah aku tunggang langgang tak berkemas cantik la...hehehe...macam kapal karam...apapun dia aktif melasak tanda nya dia baby sihat membesar...

Cuma agak memeranjatkan dari segi berat badan...Fayel dah menjangkau 11kg...dan betul betul di paras garisan untuk melepasi obesiti...Nurse minta pantau ..so Fayel kena diet huhuhuhu...bukan apa nurse kata takut nanti pergerakan berjalan dia lambat sebab berat badan..hmmm tengok la macam mana...nak suruh diet pun tak sampai hati sebab fayel tengah berselera makan dan minum susu...maybe faktor makanan penyumbang berat...Fayel now dah tak makan bubur yer..dia makan nasi 3x sehari...especially nasi ayam homemade...berselera makan tak jemu...hari hari nasi ayam pn tak pe...so mama dia la main peranan la masak nasi ayam hehehe....minum susu pun selera...1 tin tahan 5 hari je...hmm takpe la tengah suka..takpe nanti dah jalan might be dia dah slim sikit kot...ke debab lagi hehehe..tak tau la..takpe la takyah diet la Fayel eh..tengok mama papa pun gemuk lalalala...


Fayel ke Klinik KK naik stroller jalan kaki je...amik angin...exercise kat papa mama dia

Masa ni nak buka kan baju ...nasib papa dia ikut...senang sikit...papa dia je reti nak tackle fayel..

Sempat pandang papa kannn....hishhh...

Nampak kawan sebaya..berbye bye...tapi tak leh turun yer..sebab dia melasak nanti..duk je dalam tu diam

Macam nak kena hapa je nak ukur tinggi je la Fayel...itupun meraung ..nasib papa ada handle

Fayel tunggu giliran...muka bosan kena duk stroller...heheheh kesian

Cak....budak sepet dan percubaan nak panjat stroller...hamboi biasa dia nak buat macam rumah lak yer



Summary Checkup 10Bulan



Berat - 11 kg


Panjang  - 78cm


Ukur Lilit Kepala - 50 cm


Tindakbalas - Aktif, Respon,

No Imunisasi 






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Queen said...

sampai sekarag sufiyyahtakde checkup gini..huhu..sedey pun ada

as ♥ Leenda said...

ape?? fayel makan nasik 3x sehari..sedap ekk mama masak..hehhe..
tinggi lebih kurang je ngan asyraf tapi tang berat fayel menang lah..asyraf tak sampai 10kg lagi..hehe..

ina khairina said...

mcm x caya kan dulu baru lahir fayel kecik cenonet ja tp lani mak aihhh bambam kemain....

xyah la nak bg dia diet2 mi,kwn tu tgh selera nak mkn...nti dah leh jln mmg otometik berat turun,dah blh melasak nti ko pulak yg susah hati berat dia turun

MimahAjil said...

10 bulan 11kg tu kire obes ke??tk nmpak badan Fayel mcm budak obes pn..tkkn kecik2 kena diet..ish2..nnt dia nk berjalan dia akn meringan sendiri kn..ish nurse ni pn..kesian budak tengah nk mmbesar suh diet..

Anak Lebah Comot said...

kuss mangat...firas 10m baru jer nak 8kg. tak per yang penting sihat dak aktif..

Felis Domestica said...

baby kena bambam, baru comel. nanti dah mula nak menapak kurus la kot.
kuat dia menyusu eh, selalu bandingkan Aisyah ngan Fayel, Aisyah minum susu 3 kali jer ngan pangasuh dia n tu pun sebotol kecik, bagi besar tk habis, n bila dengan sayer dia susu badan lagi. tu pun tak lama.
sama la tengah melasak. ujung bulan ni 29/12 dah cecah 12 bulan.
Fayel dah tumbuh gigi kan. Aisyah belum...hu..hu...

m@m@yAyA said...

fayel leh geng ngn mama yaya la suka mamam aym~
wah xsbr jgk nak wat yaya nsi aym gakla nk oh dia suka mamam aym cam mama dia~

xper kak slgi selera biaknla..xsmp ati nk sekat2 bdk nk mkn nti dia a xnk mkn kta isau gak..
jnji dia sht aktif da sejuta rhmat..

Ann Ishak said...

tengah nak makan biarkanlah cuma pantau apa yang di makan je, ada masanya nanti dia akan kurang makan dengan sendirinya. masa tu nanti ko bergaduh dengan anak sebab tak nak makan pulak hihihi

Mommy_Cha said...

pasnih suh fayel diet. minumla SD II ke hape...hikhikhikhik!

Google