THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2012

Tahun 2012 Medium Persahabatan Bersama Blogger

Now aku nak entry story pasal istimewa nya pada tahun 2012 dan kaitan nya bersama blog...personally bagi aku tahun 2012 ...medium blog aku berkembang....blog ni tak glamer pun...blog picisan...maksud aku adalah dari segi perkenalan persahabatan alam maya sehingga ke realiti...serius aku katakan inilah tujuan aku berblogging...disamping jaja kisah sendiri secara tak langsung aku lebih mengenali kawan kawan blogger...malahan boleh aku katakan most of blogger yang aku kenal kini adalah kenalan merangkap sahabat aku...terima kasih korang...i love this friendship

Tahun ni jugak aku telah bertemu dengan beberapa blogger...kalau dulu sekelompok itu je la blogger yang aku kenal...tahun ni kasi tambah lagi dengan sekelompok geng mommies...auchh seronok nyaaa....boleh bertukar pandangan dan perkongsian cerita anak anak masing masing...semoga ukhwah ikatan kita terjalin sampai bebila eh...dan aku berharap tahun akan datang dapat bertemu blogger lebih ramai lagi....ini lah special nya blog...dapat jumpa ramai kawan secara tak langsung...geng blogger kamu la sumber kekuatan saya untuk berblogging...even lately ni jarang berblogwalking kamu tetap di hati saya...luv uollss..muahh..ikhlas dari ku...

Blogger pertama ku ketemu tahun ni...jumpa Dila kat hospital lak tu...huhuhuh merangkap kawan FB ...anak kami sebaya tua bulan je....ibu iman ni

Gathering awal tahun 2012 bersama mereka..rindunya korangggggggggggggg...dan slim nya haku hahahaha..sekarang nangesss

My lovely fren blogger Kaseh...4 sweet years ....dia pun dah pencen blog tapi aktif FB hehehe

Bertentang mata dan beramas mesra dengan Haslina Hassan....dia pun dah balik kedah la ni..oh Ina aku rindu ko la..dan masakan ko hehehe...mak aku jugak tau....Ina turun KL meh ke rumah ku

Jumpa adik Piya @ Saffiyah Osman...rindu nak jumpa Adelia lagi...nanti datang besday Fayel tau...

Kerana susu aku bertemu secara tak sengaja dengan Shazura @ Mama Yaya...now dah jadi my adik ..selalu keep in touch...Yaya masa ni dalam pantang..now dah big dah makan tau...

Kita jumpa lagi di Majlis Aqiqah Adelia...

Sorang lagi my lovely sista...selalu komen jengah terjah blog...Shu Shinju..i love her personality...kesempatan dia turun KL harus la jumpa...acu dah nak kawen next year..huhuhu...

Kawan setia blog ku..Mamy Harraz @ yati...pertemuan di Titiwangsa...langkah pertama persahabatan kami....bila nak jumpa lagi Yati..heheh sushi jomm

Pinky Mama @ Nad.....kami bertemu berbuka puasa free di BaliFeel...thanks nad ajak bergather jumpaan...sayang kamooo kawan ku...take care tau

Tak payah diperkenal kan kot...heheheh Neena Anuar gojes gonjeng...sempat date kat Kl Sentral jap ngan minah ni...hehehe....diam tak diam aku dah kenal ko almost 3 years beb...love xoxo

 Neena Anuar lagi di Open House Raya teratak Ampang...kali ni version lain kami dah sama berhijab Alhamdulillah...

Sorang lagi aku dah jumpa Kak Dee...dulu malu nak tegur kak Dee sebab rasa macam dia sombong je...dia besttttttt wa cakap lu...terbaik

Bloggers !!!!!...bila la nak kumpul macam ni lagi..ok Besday Fayel semua datang eh

 Kak Rasp yang baru ke kenali tahun ni...nice person...hai kak

Kak Nor ku sayang....muahh

 Kak elly ku sayang jugak...heheheh kakak comel ku....

 Pertama kali jugak jumpa wahida My All

Geng blogger ku merangkap sahabat gila gila....dan teman kelakar...heheh sayang korang mala & eryn...dah lama kita kenal kan...dah ada anak memasing..dan errrr bila kita nak kurus nok nok ku hahahaha

Ni pun sama geng blogger sahabat yang kenal dari blog saja now dah mesraaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....sayang jugak

 Geng mommies ku....anak pencetus hubungan kami...thanks Shazura, mommycha  & aty.....love love...bila nak ketemuan lagi..anak kita dah besar kannnnnnnnnnnn ngeee
  
Pertemuan pertama with geng blogger mommies....anak kami rakan sebaya hehehehe...

Sebahagian geng gojes mommies blogger

Dunia blog yang kecil...gi Wangsa Walk boleh lak terserempak ngan Suraya Sulatin @ Choyaya pregnant...hihihi now dia dah ada baby Shien comel....yeayy kawan Fayel

 Aku dah jumpa Along Parizan @ Suria Amanda....hello Along nanti dating lagi ehhh..jeles body along slim maintain

Kami keje satu bangunan hehehehe....hai Iyra @ Si Reben Merah...peramah orang nya

Dating berempat lunch date...Along Parizan, Iyra Mutalib dan opcos Kak Dee....

Terserempak Kathy Jem kat BSC last week heheh...tak terjangka lak...terus jerit Kathy!!!!!...nasib dia kenal aii tau....Hye Khaty Jem..dia cantik hokay macam retis...


..SEMOGA DI TAHUN 2013 LAGI KITA GATHERING LAGI YER KALI INI DENGAN RAMAI LAGI GENG BLOGGER LAIN...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Eyriqazz said...

meriah...semoga persahabatan yang dibina terus utuh

Mommy_Cha said...

ramai nyer kawan blogger kak mimy. hapa plak blog picisan kalo ramai kawan cenggini. ni dah kira blog wajib lawat hari-hari mau. cewah macam slogan megi kari pulop. hihihihihi!
semoga ikatan persahabatan terus kukuh. siok kan ade ramai kawan ceni...meriah lah besday fayel dengan rakan seangkatan nyer yg dtg nanti.
kak mimy kena buat kat tempat luas2 lapang2 ler kalo cenggini, kalo idop tak celuih umah...kihkihkih!
:)
happy new year kak.

#momycha#!

mamy harraz said...

seronok dpt kenal mimy secara dekat.
happy berganda bila akhirnya dpt berjumpa dgn my fav writer mimy :)

lama tau sy ikut perkembangan mimy dr zaman ank dara,bertunang,kawin dan skrg sudah ada anak.

keep in touch ya dear.love u!

harap nnt kita boleh outing lagi ;)

ina khairina said...

mimy!rindu ko beribu2 lemon....rindu mak pah n fayel omel2 jugak!best sgt2 dpt kenal ko,dpt jumpa ko n dpt berkwn dgn ko...semoga ukhwah persahabatan ini akan kekal selama2nya...in shaa Allah kalu turun kl wajib aku cari ko n mak pah nak lepaskan rindu....x sabaq aku nak tunggu ko dtg penang@kedah nti

Amanda Suria said...

Mimy...terharu plak along..hehehehe...kat blog sendiri x leh nak tepek sendirik nyer gambo..en tonang marah..makanya tumpang glemer jap kat blog mimie nih kan..huhu..really appreciated persahabatan ini...moga berkekalan sampai bila2..nanti kita plan jumpa lagi..

~ NANA ~ said...

hoho ramainya yg u dah jumpa...taknak jumpa i ke? haha

Allene said...

ramainya kawan blogger yang da ketemu.... seronok tgk... :)

La dOLcE mEa_nAtt said...

bila la nak jumpa kak mimy personally nihhhh :) nak geygit payel...

Anak Lebah Comot said...

beshnyer kalau dapt berjumpa kan....geram kat fayel!!!

eLLy said...

wah ramai kenalan blogger ko yer dik :)


psttt ini komen & BW akak yang PERTAMA di tahun 2013 tahniah pada anda & diri sendiri hahahaha :p

PinKy MoMMa said...

mimyyyyyy aku kagum ko leh ingat semuanya..kuat betul ingatan ko disebalik kegelakan itu yer hahaha

aku sayang ko..ko comel..mesra alam..tlg jgn bg aku gelak..

penat hokey..kibass tudung..hahaha

CikNaa said...

wah ramai nye blogger yg akak jumpe.. huuuu syoknyeee :)

-cinta soFiaSafiya- said...

fhewww jeles beganda.....nak jugak jumpak kakmimi......n fayeLL hensem :)

bestnyaa kak tgk sume pic ni....

ariana8733 said...

ramai nye kenalan blog kak mimy..

nak join jmpe gak nnti..hehehehe..bulihhhhhhhh...:)

Nadia MNor said...

Alhamdulillah, makin ramai kawan Mimy! suka tgk :)

mrs_nazir (Maz) said...

bestnya kak mimi..ramai kawan... kalau turun jb jgn lupe roger maz ok.. =)

mrs kayrul said...

ramainya kengkawan mimy kat blog..kita juga yg tak pernah jumpa2

NeenaAnuar said...

serious I suke entry nie beb! hehe.. nice to know you my dear mimy and also the rest of blogger friends! ;)

m@m@yAyA said...

Ya Allah da lm xg jejalan blog akk~ [nie blog wajib terja sb cari idea resipi tuk yaya]

hurm xsgka eh kak taon 2012 menjadi titik perkenalan kita..sbnrnya zura da lm bc blog akk dr 2010 tp taon 2012 br kta bersua~

best jugak dpt kenal mommycha&aty..
nti insyallah dpt berjumpa lagi taon nie yer

Google