THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 December 2012

Anak Bujang aka Bodyguard Mama

Last week cuti aku pulak ada checkup rutin penyakit aku setiap 4 bulan kat HKL..biasa nak ke situ aku naik teksi je atau EA drop kat hospital balik sendiri....parking HKL kan hazab..tetiba rasa nak bawa Fayel lak..berdua saja...laki aku keje.....saja bawa jalan...kesian pulak...aku pun bzz lately balik lambat..plus cuaca hujan...lama tak bawa Fayel meronda petang pusing stroller...ok baik la Fayel...mama bawa anak bujang mama jadi bodyguard teman gi hospital eh...

Redho je aku nak bawa budak bujang ni sorang aku takut tak terhandle...dengan ragam dia...ragam menangis tu takde sangat..dah besar pun..cuma ragam dia nak makan, berak , susu...semua dh get ready standby...sedia apa yang patut takut Fayel bosan kang mula la dia..tak senang duduk aku...no giliran pakar HKL ko tau aje la..orang ramai...no beratus ratus....kali ni dengan nekad cari parking...mmg berpusing la..sekali tu dia nun jauh kat belah luar nak ke IJN...hmmm park je la..exercise bawa stroller ke Klinik Pakar HKL nun jauh kat depan pintu masuk...sapa pegi HKL memang tau la jauh giler...takpe aku anggap senaman...hehehe tak tau berpeluh peluh..Fayel dia suka la..dapat jalan tengok kiri kanan...

Now klinik pakar HKL dah baru tau...semua pakar pakar dah disatu kan satu bangunan 5 tingkat siap aircond...agak selesa...ala ala private gitu...cuma parking dia tak buka lagi...semua klinik follow up pakar dah tukar sini..kecuali pakar wanita bersalin, paed masih di tempat masa...follow up aku klinik neurologi dah bertukar sini...dulu mak ai penuh giler...rasa nak checkup malas...16 tahun duk ulang alik jumpa pakar neurologi akhirnya tahun 2012 selesa...happy giler...lama gak eh rupanya rutin aku checkup ni..dari budak sekolah tingkatan 3 sampai la dah jadi mak orang ni...hihi....i will survive..

Yeayy..maka dengan itu sejajar dengan perpindahan baru klinik pakar...aku dan Fayel telah datang bersama merasmikan...hehehe..poyo je ayat...kiranya aku first time la jejak sini with Fayel..dia jadi bodyguard aku lak tu...so far dia ok..cuma aku berdoa jangan berak tup tup dia berak...haiyaaaaaaa..nasib tempat baru kan ada nappy change room...senang sikit...buat susu siap...bancuh cerelac je...suap makan..tak sompek nasi yer Fayel...makan je cerelac.....yang bestnya bawa baby ni...dapat priority heheh..keutamaan akan diberi pada kerusi roda, warga emas, pregnant , kritikal dan ibu bawa anak...aku la tu..ngeh ngeh...pandai kannn...nak cepat bawa anak...ngeee kebetulan aku pun baru tau...bodyguard mama dah ni...boleh harap...lagi 4 bulan checkup ikut mama lagi eh Fayel..

gambar hospital baru tak snap tapi snap gambo budak bujang si bodyguard mama...muka bosan letteww kann...



kasut baru "abang" Fayel hehehe...dah tak pakai pre walker dah....big boy sebab tu panggil anak bujang @bodyguard mama...:))







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Amanda Suria said...

anak bujang ni la nanti yang akan jaga mama dia...

Mila Ahmad said...

amboi kasut fayel cun tu..

Aty_Fared said...

sonok kan sekarang anak jadi peneman..waahh..kaki fayel saiz berape dah tu...:)

m@m@yAyA said...

wah memang betulla da big boy fayel nie~
pasni leh jd bodyguard yaya skli tau..nti leh g jln sesm~

rdunya fayel*xsbr nk jmp sbtu ni amik dc leh gomol fayel skli*

e k i n ♥ y u s r i said...

wah bujang nie....
ensem..

as ♥ Leenda said...

heheh..Asyraf pakai kasut size 2 lagi klu baby kiko punye kasut tu..berapa size kaki fayel ni kak..btul2 size abg2 ni..hehhe..

ermmm..mcm senang je kan ade buggy ni kan..stroller susah dah klu anak takmo baring dlm tu..huhu..

Ann Ishak said...

gambo2 last tu nampak sangat muka bosan menunggu :)

Queen said...

nampak benor bosannya menunggu.. tu kalau dapat lepas ke bawahtu sedap tu.. =p

mrs_nazir (Maz) said...

hi sis, lame xkomen kt blog akak ni..memg dah lama admire kt anak bujang akak ni..comel n encem sgtlah..geram ok!.. ;)

Mommy_Cha said...

mikha taleh jadi peneman. pengaco boleh la...hakhakhak!
ape2 pon at least kita ade kawan kan?
takdelah sunyi sepi jer
#bunyi cengkerik#
;p

Google