THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 December 2012

Penangan Big Bad Wolf 2012 Jam 3 Pagi...

Sekarang tengah hot pesta buku international atau nama dia big bad wolf...bukan pameran serigala eh...hehehe sebab ada wolf kan...hahaha ok tak kelakar...start last year kemain galak orang memborong buku kat BBW...BBW ni banyak buku overseas jual murah...berbaloi baloi..last year aku mengirim orang je...tahun ni nak join gak la menyerbu BBW 2012...tahun ni kata nya lagi best sebab weekend je 24 hours....kalau tahun lepas aku mengirim novel je...tahun ni target nak beli buku Fayel...yipppie..kemain eksited mama nya...bak kata papa nya...nak beli banyak banyak macam la Fayel tu reti membaca...hahahaha...biarlah budaya membaca kann..kena la galak daripada kecik....

Sana sini aku tengok ramai kata pegi siang agak sesak...ada yang kata beratur panjang nak bayar...so aku decide pegi awal pagi weekend...kata buka 24 jam weekend...so malam sabtu ...tido puas puas...siap set alarm kul 12 ..at last 2 pagi...huhuhu..sampai kat MIECC (Mines Convention Centre, Serdang) dalam kul 2.30 pagi....tak pernah aku buat soping pagi buta...hahaha..dah la dengan cuaca sejuk...Fayel ok je dia tido nyenyak dalam stroller....so takde masalah untuk bawa baby...so agak tenang dalam memilih buku...syioknya tengok buku tebal overseas harga markdown habis...geram rasa nak borong huhu...tapi menteri kewangan aku aka EA ada ..kang kena soal siasat..baca ke tak??? tak baca jangan beli ..hmmmm 

Target pertama sampai terus ke bahagian children books...fokus nak beli buku kanak kanak...buku tebal semua murah...memula main hangkut je masuk kotak...kenan itu ini sauk...heheh macam biasa...nak pilih buku kanak kanak je dah 2 jam...tak sedar jam dah kul 5 pagi..sampai terjaga la Fayel dari tido...itu belum aku nak beli buku aku...tak sempat aku nak rembat...dalam sibuk pilih kami laki bini terpisah pulak...tinggal aku ngan Fayel je..mana la si EA ni  pegi...sementara tunggu EA...biarkan Fayel main buku ...sekali ada bau.....kaki aku ada something..alamak Fayel berak !!!!!!..haiya..tertembus seluar pulak ...EA pun dah dijumpai ..terus rasa nak balik cepat...bayar cepat nak balik...setelkan Fayel busuk hehehe...sudahnya..aku jugak melopong buku aku tak dapat beli..padahal dah nampak buku apa nak beli...huwaaaa nangis...Fayel ni saja je tau...tak bagi mama borong buku....haish ni nak pegi lagi ni..minggu ni last..tapi nak balik Tganu lak...nak kirim buleh??


BBW2012 in da house...soping 3 pagi ko...huhu

Suasana soping buku 3 pagi..tenang damai tak sesak walau sejuk...besttttttttt

2 beranak kena tinggal dek papa @ Encik Awak ntah mana hilang nya...huhu

Sessi pemilihan buku dalam kotak setel..tak beli biarkan tepi..

Muka sembap 3 pagi huhuhu..

Dia sibuk jugak terbangun ...konon nak membaca la...yer ke tuuu

Pilih pilih buku dia...mana satu pilihan...time ni dah start berak busuk....hadoiiiiiiiii spoilt mood nak cari buku mama

Cecepat bayar setel beli book Fayel...tapi sempat posing kann....puas hati..total damage semua RM55..berbaloi kan

Buku buku Fayel..tetiap hari la dia duk belek buku ni.....err buku ANIMAL tu paling aku takut nak buka sebab gambo real ada gambo ayam..dan buku ni la paling si Fayel suka...larikkk dulu


SAPA PEGI BBW?? AKU KECIWA TAK DAPAT BELI 2 BUKU COOKING FOR BABIES DAN HEALTHY FOOD FOR KIDS...HUWAAAAAAA FAYEL KENAPA BERAK !!!




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

as ♥ Leenda said...

teringin nak pergi tp driver kate takde masa..hari2 balik kerje lewat..nk pergi dah penat..huwaaaaa...

Mummy Damia said...

bestnye ade lagi ke ha... nak beli buku juga... hari 2 beli kat mph sahaja tapi nasib baik ade less... siap dpt voucher permbelian RM100 dpt RM5... ok lh jugakan..

Suria said...

dia dlm the mines ke atau pun sebelah bangunan the mines tu? confuse pulak..hehe

YanaHime said...

Bestnyaaaa...klulaaa ada kat utara ni, sobsobsob!

Siti Shuhadah said...

bagusnya mummy... bertuah fayel tau !! :)

Emynz said...


comey jek pilih buku ...hish geram!

Rasp said...

memang berbaloi sangat beli kat sana...
tingin gak ni nak gi....
buku yg last beli kat BBW dah habis dah...
so ingat nak restok...
tapi cik abe cam malas nak terjah lak tis year....
hurmmmm still dlm proses pujuk2 nie hahahahahaha...

Miss Moon said...

sian la nko mimie ..terus terbantut agenda tgk buku hahahhaha . Pandai ek Fayel jaga poket mama dia ...kalau tak lagi banyak mama dia sopink ekkke

gigih la nko mimie pegi kol 3 am

mamyharraz said...

woahh bestnya mimy sy tgk buku2 fayel.
stok ni cukup kot sampai fayel masuk kindergarden nnt..

~ NANA ~ said...

berangan nk pegi hari jumaat tp tak jadi pulak trun KL :(

alorrr comel je fayel tengok buku camtu...hehe

Ann Ishak said...

ai pun tak kesempatan nak pegi

Mama Adam said...

Seronoknya dpt shopping buku. Banyak tu dpt rm55. Kalo kt luar, dpt 2 biji buku kanak2 je rm55 tu kan... jeles sbb x smpt pegi

nea lopah said...

Hamboi...lautan buku, kalau dari pagi smpai malam pun tak habis pilih kan.. salam perkenalan..sudi2 terjah blog saya. Thanks =)
http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/

Mama Likha said...

wahh fayel soping pagi2 buta yer...

fayel npe dh lama tkde kt instagram ni ?

Mommy_Cha said...

rajin membaca anak kak mimy ni.
mikha rajin gak....tapi rajin menyepah barang.
gitew!

Alin Marlini said...

bestkan...Alin pergi beli 6 buku + kirim lagik kat ornag sb berbaloi2

Google