THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 December 2012

Fayel Lari Dari Babysitter

Salam...aduh lemau nya nak hapdate blog....cerita ada tapi ntah la mood malas berblogging dah sampai...tapi demi nak buat catatan peristiwa dalam blog ni aku rajin kan diri...kalau pasal diri sendiri aku memang bosan je nak citer...tapi semangat bangkit kalau citer Fayel...citer Fayel ni sampai bebila pun tak bosan...hihihi dah nama anak sendiri..opcos laaaaaaaaaa...selain dari kebizian dan curi curi masa...sejak dua tiga menjak ni...keje keje kat opis memenatkan otak....setiap hari tunggu weekend...baca blogwalking pun sekali imbas lalu..mana sempat jejak sempat la komen....dengan cuaca hujan setiap petang plus jem menggila tak hinggat...bosannn.....aku kejar nak balik awal...tapi tak juga sempat...aku ibarat pegi gelap balik gelap.....

Citer pasal peristiwa.Fayel kena tinggal babysitter /pengasuh buat pertama kali nya...walau mak aku tu kategori babysitter/pengasuh tapi tak sama ehhh..sebab Fayel cucu..kategori lain hihihi...yer la bukan orang luar/asing yang jaga dia....nenek dia jugak...itulah muka yang dia duk pandang dari celik mata sampai la sekarang ni...mana la tak berkepit je... mak aku ada hal tak dapat nak jaga Fayel...so terpaksa la cari alternatif hantar babysitter...sebaris lorong umah aku ni ada taska dari rumah...memang aku kenal la akak ni...lagipun anak anak dia eksited dah tau Fayel nak hantar situ...kemain suka....

Nak jadikan hal...ingatkan Fayel behave la..bukan aku yang hantar pagi...pagi papa dia yang hantar..aku kan pegi keje awal ....papa dia kata masa hantar ok tak menangis...senang hati dengar...tup tup dalam pukul 11 dapat sms dari babysitter maklumkan Fayel menangis tak berhenti ...haiyooo terus call..memang dengar la dia menangis...aduyai...terus mood buat keje takde...tapi ada keje kene setel segera...tak leh nk fokus...aduyai...dapat sms lagi...Fayel menangis lagi ...ok ok nampak nya kena balik...segera balik...sekali Jalan Bangsar jem teruk....spoilt....nak cepat jadi lambat...sabar yer akak babysitter saya dah memang on the way...setengah hari pun caj jugak yer...transit sehari RM30....

Sampai je terus amik Fayel kat BS...nampak je mama terus senyappp...adehhh..mengada tul...bukan selalu kena tinggal pun Fayel...susah la nampak nya mama nak tinggal nanti ...apa nak buat dari kecik dah duk ngan tok mak nya...gitu la...manja bebenor...balik rumah apalagi terus la buat aksi melasak dia..hamboi kemain...yerlah duk rumah orang kena la behave mana leh mengada...rumah atok pun dia la berkuasa...itu yang dia sebenarnya...Fayel oo Fayel...geram tau mama ngan dia ni...nak marah pun tak jadi...terus cekup muka mama bagi hadiah kiss muahhhhhhh...heheheh..pandai eh bodek...ok next time kalau tok mak ada hal kena juga hantar babysitter yer...kena biasa kan diri...jangan mengada sangat yer...aku plan Fayel 3 tahun nak masukkan taska kat bawah opis ni je...senang pegi keje balik sama...3 tahun dah besar kan pandai berkawan....


Jalan bangsar yang selalu nauu jem...

Fayel muka mengada setelah dapat umah pengasuh...

Ye ini la keje dia sebenarnya...rumah pengasuh mana boleh gini...

Haippppp biasa dia...buat sepah je ehhhhhhh...nak kena ni...kan mama dah marah

Terus dapat kan mama peluk dan kisss...oh tak jadi marah la gini..ini budak memang suka bodek tauuuuuuuu...kemain dia sayang bebenor mama dia..padahal mengetip gigi gak tu...hahaha





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Mommy_Cha said...

fayel saje buli mama kot?
hehehehe...

SURIA AMANDA said...

amboii fayel......

-cinta soFiaSafiya- said...

akak, bl tgk aksi fayel cium pp tuh dandan rindu zainab kat rumah...huhuh dia pn skrg mcm tulaa...suh sayang dia bantai gigit pipi..pastu disengeh.....

kejap masa belalu besaq dh anak-anak kita kan kak....akak bila lg nak tambah nieh... :)

Mooniqueen said...

Amboi dah pandai ye....

ariana8733 said...

comel je aksi dia menggeget pipi mamanye..fayel..fayel..hehehe..

Anak Lebah Comot said...

Hahaha chomell....fayel dah panjang akal.

♥ ROS ♥ said...

aduh fayell..manjanyer dgn mama :P


**baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

m@m@yAyA said...

alolo comeinya fayel~

pndi eh da hbs buli mama pastu dtg kiss msti mama cair kn..~
nmti leh buli mama lg kn!~

hihi sweetla fayel

noradzlina.kamdani said...

xpe..alah bisa tegal biasa..kene slalu gak biasakan fayel dok dgn org len...

noradzlina.kamdani said...

xpe..alah bisa tegal biasa..kene slalu gak biasakan fayel dok dgn org len...

Google