THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 December 2012

Pigeon Sakura Yang Wangi nyaaaaaaaaaaaaaaa....Sesuai Untuk Kulit Sensitif

Salam sorry lama tak update blog....ni pun men-try coba jugak update...mood malas menjadi jadi ...baiklah sebab ada tugasan pengiklanan menanti...first of all aku nak say Terima kasih banyak banyak tak terhingga sebab masih sudi mengoffer aku as testimonial produk Pigeon..sejujurnya bagi aku produk Pigeon adalah produk terbaik untuk baby...terbukti dengan botol  susu Pigeon Peristaltic Plus  yang telah membantu aku menangani masalah baby untuk berbotol susu dengan puting tiruan...sehingga kini Fayel masih setia dengan Botol Pigeon kuning kesayangan nya...aku siap topup tambah lagi 2 botol baru..walau pun harga agak mahal RM52..tapi kualiti botol di jamin..berbaloi ...lagi pulak Fayel lepas minum suka baling sesuka hati ...pung pang haishh anak..

Kali ini Pigeon memperkenal set toiletries khas untuk baby ...special nya produk ni ...produk ini khas untuk semua jenis kulit baby...yang penting bebas paraben....terutamanya yang berkulit sensitif...produk Pigeon Sakura terbaru memang khas di formulasi untuk baby...macam aku memang memilih produk untuk skin baby ..apatah lagi Fayel berkulit sensitif...silap makan, panas ke mula leher belakang badan naik ruam berbiji merah...Fayel dia guna skin produk khas rekomen by Paed - QV kids dan Ezzera...nasib la panel kan tak kena bayor kalau kena bayor hmm rabak poket...cuma satu la kalau sabun khas untuk kulit sensitif or ekzema ni...sabun dia tak de bau...bau dia plain sajo...tak best la pulak kan...nak jugak ada bau wangi sikit...sedap nak cium gomol anak yer dak...

Sehingga la Pigeon Sakura diperkenalkan..memAng pucuk di cita ulam mendatang....dapat je terus bau dulu..wahh wangi teruja..tak sabar nak guna untuk Fayel...bau dia yang harum semerbak terus buat aku terus suka tanpa ragu ragu...bau dia fresh sangat...sumber ekstrak dari bunga sakura kata nyaaaaaa...memang wangiiiiiii...teruja terus tak sabar..sampai je rumah terus tak menyabar nak mandikan Fayel...nak cuba produk terbaru ni...mari mandi Fayel...jom...kita berwangi wangi....,,Fayel ni takut air sikit...lagi air sejuk...sabau je la nak mandikan dia...belum nak jirus dia dah surrender...haiyoo...bab mandi ni biasa papa dia yang handle,,,dan Fayel masih pakai bamboo seat untuk mandi hehehe....ini budak memang tau...penakutt....



Dear Mommy Mimy...ehem ehem...tak menyabor dah ni

TQ Pigeon...i likee...

Fayel dah teruja sesangat nak try la tu

Si budak busuk nak mandi.....haiyaa penakut air masih pakai bamboo seat lagi...tangan pegang baby wash Pigeon...

Ok ready mandi....trick nak bagi dia cool kena bagi pegang something...

Memula kasi basah badan dulu...kita wash badan ngan shower baby wash pigeon sakura 2 in 1...wanggiiii..

Lepas tu kita jirus kepala...hehehe ...jangan takut eh..nak syampoo dengan baby syampoo Pigeon kepala yang masam selalu ..

Hamek kawww ngan papa jadi syampoo girl ..heheh habis la kena cuci cuci kepala,.. Fayel pantang la tu

Hehehe...Fayel memang pantang air lalu kat kepala...nasib la ...nanti rambut busuk masam  tauuu

Setel kita mandi kita wangi kan badan...bersama baby lotion , baby powder, baby oil pigeon...upah minum susu dulu...

Baby Lotion Pigeon sapu lumur satu badan

Berbedak pulak... Fayel jarang berbedak tau..sebab kulit dia sensitif...tapi sebab nak cuba produk pigeon...cuba gak bedak..bedak ni best wangiii

Ok saya dah siap mandi...vrooom jom main kete dan sepahkan rumah...


SETELAH SEMINGGU MENCUBA PRODUK PIGEON SAKURA..TERNYATA PRODUK INI SERASI DENGAN KULIT FAYEL...YANG PENTING WANGIIII





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

SURIA AMANDA said...

best giler review ni sbb modelnya si bam bam musyuk tu..sib baik mama long xde kat situ..kalau ada..lama dah kena gomol..hehehehehehe

Mommy_Cha said...

muka busuk nak mandi.
geram nengok fayel!
cubit kang baru tau...
hehehe kemain papa tonyoh pale fayel...hahahahahah! lawak!

Allene said...

muka fayel naik moto tu comel... mcm da besar je... :D

Rasp said...

dah wangi2 memang best untuk digomol2 :D

♥ ROS ♥ said...

kat belah penang n sp belum ade lg..sadihhh :P

m@m@yAyA said...

akk nak dptkan 1set pigeon nie kak?
yg zura jmp satu2 pastu ada yg xda lak..

lau bole nak bli lgkp 1set brula syiok..hihihi
hati da meronta nak bli gak Pigeon nie

luvlywani said...

k.mimi bli kn shower cap ni utk fayel. bleh elak air n sabub dr kena muka/mata dia bila nk basuh kepala. klau bminat bleh contact sy ye.sms/wassap019-4206037 tq :)
ni gmbar shower cap tu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=576383459042905&set=a.286692641345323.86413.100000137671303&type=1&theater

Google