THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 November 2010

Kejadian Tetak Kepala......



Semalam aku tido awal..seawal 9 pagi...dan terjaga kul 5 pagi terbaca wall Lee & Za...agak terkejut sebab baca wall pasal Rudi & Awien kena tetak...OMG...so scary...aku terus dah tak leh tido...terus sms BFF Ann &Anis , Neena...rupanya aku yang ketinggalan keretapi...malam semalam lagi diorang dah tau...astaga aku leh pulak terlepas citer sedih yang menimpa kengkawan aku...Pagi tadi aku terus calling Za...nak call Neena tak dapat...rupanya dia pun terlibat sama...nauzubillah Za pun cerita what happen...masa Za citer tu tak sedar aku sebak mengalir airmata...sob sob...yer lah melibatkan nyawa kan...but Alhamdulillah semua selamat...meh aku citer berdasarkan citer yang dicerita kan oleh Za kepada aku...


Za citer...kejadian berlaku 8.30 malam....malam masih muda...malam semalam diorang Rudy, Awien, Neena, Za ke Giant..Za kereta asing...cuma Rudi, Neena, Awien yang satu keta..then sampai ke kawasan depan umah Rudy Awien...Za terperasan ada motor ikut dan berhenti depan kete Rudy Awien..Za ingat kawan Rudy...yer la tak expect apa sebab depan rumah....cuma keadaan time tu lampu jalan takde...kesempatan mat rempit ni la...celaka sungguh perangai ..dah la budak melayu...apa nak jadi...then seterusnya budak rempit celaka ni mulakan la keje nya...habis dia rembat semua barang barang...and finally dia nak rampas kamera dalam beg Rudy....dia siap tanya apa ada dalam...Rudy nekad tak kasi...parang dah acu kat leher ....nekad tak nak bagi...apa lagi kena tetak la kepala...tersembur darah tengah jalan...Rudy terus collapse...aduhh siannya...then Awien terkena sipi parang sikit...cedera jugakk...nasib baik Neena tak de apa2..tapi dia sempat larikan semua handbag Neena, beg Awien handphone Rudy....setannnnnnnnnnnnn tul bebudak rempit celaka ni...dah la sanggup tegar menetak orang...nyawa orang lak tu....memang hidup ko tak selamat la dunia akhirat....mati la ko tengah jalan kena langgar lori...


Alhamdulillah Rudy selamat di jahit kepala kat emergency GH...Awien pun dapat rawatan gam..syukur Neena tak de apa...but Neena still trauma....yerlah beb kejadian dapat mata....serius aku turut bersedih atas apa yang menimpa kengkawan aku ni...semoga diorang strong, kuat, cekal dan tabah....take care frens....benda ni buat pengajaran pada kita semua supaya berhati hati...malang tak kenal tempat..depan umah pun leh jadi....hati hati yer semua...banyak betul kan kejadian yang melibatkan rompakan dan ragut...apa nak jadi ni...semakin menjadi jadi berleluasa ....Ya Allah selamatkan kami semua dari kecelakaan sebegini...Amin









p/s : dah call Neena via Nuar@ En Teman Henpon...uhukkk Neena masih trauma...teresak esak dia nanges ingat kejadian semalam...she say..lost everything....dont worry dear...u still alive...Alhamdulillah
















Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

28 comments:

Deqna said...

ya Allah, mimi what happen to them?? baru jer dapat tau pagi ni lepas baca blog mimi nie.. ni lah akibat jarang bukak fb...

terkejut dengar berita nie.. semoga awien, rudy, dan kawan2 kita yg lain tak apa2... poor them..

ratusiput said...

isk ye ke....aku bru tau ni bace blog ko nok...

Emynz said...

hmm sah trauma member ko tu. skang nak g memane mmg bahye,kene ade paper spray, seram aku baca cite nie..

Iena said...

aku pon terkejut pagi tadi...
scary beb...
dgr neena nangis, ngan aku skali nangis...
ptg ni gi lawat diorang jom...

Liyanaroxx said...

Ya allah..area asrama felda?AU2 kak mimy?kat jusco tuh kan?tuh area umah atok saya tuh...isk..bahayanya!!! TAKUT lah..bullshit punya rempit!

.:Mrs. Engineer:. said...

ya allah, trok nye mat rempit ni...moga diorg dpt balasan setimpalnye...

Softtouch [Hanim] said...

terkejut sy bc n3 ni mimi...xsangkalah..baru je bc kat paper pasal tetak2 nie skrg kwn kat alam maya kenal..sy kenal awien tu sbb sellau tgk kat blog neena....moga perompak tu dpt blasan...

farahfatihah said...

ya Allah!!!! jahanam punya mat rempit!!!!

moga kawan2 u all, selamat...

Shu Shinju said...

Ya Allah... sedeh sgt dengar apa yg berlaku kat diorang....:(

lady XOXO said...

salam.. tuan blog.. saya simpati dengar kejadian ini .. saya pollower kak neena.. agak terkejut dengar ni.. kak saya harap kawan2 yg kena SELAMAT.. YA ALLAH.. tq sharing..

-NiD's- said...

SETANNNN punya matrempit.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa begegop jantong dengar nie....
siannya DIAORG....

mrs.spicy said...

ya allah. ngerinya..tu lah kan depan rumah pon xselamat sekarang. ish. kalo dah ade parang tuh, bagi je lah ape dia nak kan. duit boleh cari

gerbera said...

Meremang bulu roma aku. Ramai2 pun diorang berani serang. Ni yang aku makin suspen nak keluar rumah malam2

MiYOKO TACHIBANA said...

Ya Allah....sian awien n rudy n sis neena...

hopefully, dorg ok....meremang bulu roma bc entry niii..

cikbedahlaser said...

salam....

sy dtg sini dr kak ina achik..
sgt terkejut...berderau drh bila baca cerita ni....
alhamdulillah... walaupun lost everythg... nyawa masih ada..

syukur ya allah....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

masya-allah nok..aku baru baca...nangis aku baca...masya-allah takutnya..memang lahanat la melayu rempit tue..buat malu melayu ja..eeeeeeee sakit jiwa aku marah sungguh aku nie..

Queen said...

dapat berita dari cik bedah..

berderau darah dengar berita ni Mimy..

Takpela Neena...barang boleh dicari..nyawa?

Tapi tuela..kalau i jad Rudy pun i tak nak lepaskan beg kamera..dalam tu puluh2 ribu kot..

Hope diorang semua strong...Kita cuma mampu doakan yang terbaik utk mereka...

Laknat la orgyang merompak tu

Nadine said...

Astaghfirullahal'azim!

Kesiannya your friends Mimy...mmg kan skang dh akhir zaman, mana2 pun dh tak slamat. Bulan lps br je my friend n family kena serang dpn rumahh jugak, 8 lelaki bermotor bawak parang, diaorg larikan kereta...

Ape2pun, syukur sgt2 tiada nyawa yg melayang. Trauma mmg akan takes time utk hilang, dlm time mcm ni la support dr family n friends are needed.

smoga kita sama2 dijauhkan dari benda2 buruk ni. take extra careful everyone!

Just Call Me Bitt said...

aghfirullahal'azim...follow u, im neena follower

kella said...

Ya Allah.. mimy.. berderau bulu roma aku membacanya!
aku turut bersimpati dengan kawan2 kau mimy...
semoga mereka semua cepat sembuh dari trauma tu..

Ishk! mat2 rempit tu memang celaka abis.. mari kita ramai2 sumpah diaorang tu! semoga dapat balasan setimpalla hendakknya!

POSH76 said...

terkejut aku beb tak sangka betul...mestila trauma kejadian depan mata...apa2pun yang penting depa selamat...ramai2 pun depa berani kacau...takutlaa!!

SURIA AMANDA said...

Lisa pun terkejut ni..sampai hati diorang kan..lost everything but they alive cuma kak awien ngan abg rudy la teruk..harap2 kak neena kembali ok..agaknya mat rempit tu dah lama aim..bangsat tul..

Aini said...

Ya Allah kurang ajar betul mat rempit tu. Geram betul la org perangai bangsat macam tu.

Semoga sis neena, sis awien n husband tabah hadapi dugaan besar ni.

Aini said...

sis mintak izin copy cerita ni skit ye nak letak kat blog

Superstar Suri said...

Ya Allah... kesian nyaaa... :( :( :( i hope semuanya selamat sekarang... memang sumpah la mat rempit tu tak selamat dunia akhirat.. believe in karma!!!

ieda said...

harap semua dah kembali pulih ..
risaunya .. depan rumah punn boleh jadi mcm nie .. kalau mereka dah nekad x , hanya allah yg dpt membantu ..

ieda said...

zaman sekarang..keganasan ada di mana2..sama2 kita berdoa moga Allah sentiasa melindungi kita dari manusia2 sesat macam ni...

Vinnie said...

i think sekarang ni, kita pun kena bawa pedang samurai je dalam kereta... sebelum kita kena serang... kita serang dia...
anyway, diharap kawan mimi dah pulih dan sihat...

Google