THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 November 2010

Cakap Tunang Jangan Melawan...By Cash Bayor

Semalam adalah detik mencemaskan....nasib baik ada hero penyelamat....errkk tetiba rasa termalu sendiri...padan muka terkena batang hidung sendiri...mengapa apakah?? insiden ini terjadi atas keceluparan mulut aku sendiri pada kejadian tengah hari...huwaaa sedihhhh tau...apa ceritanya.?? sentap lagi !! biasalah kan...nak dekat kawen syaiton suka datang buat kacau...makin nak dekat majlis ni aku macam rasa kurang kasih sayang...ada rasa nak lempang laju laju tak?? hehehe ..iyer ar perasaan tu lain la...padahal Encik Awak bzz ngan keje nya...lain la aku keje ngadap PC je...ok lempang laju laju sekali lagi...dengan perasaan terburu aku terus terjah calling Encik Awak time lunch discuss about us...aku tak puas hati ngan dia..bla bla bla...ok nak habis kan citer...aku ada terrrrrrrrrr..terrrrrr la sangat...aku tercakap "ok syg fine..buatlah apa syg suka puas hati...jangan peduli kat ayg dah.."..pap letak tepon...majuk la konon...sekali lagi pelempang laju laju...

Dan minah majuk tak sedor diri tu pun balik keje as usual...hari hari mesti tepat nak layan CHINTA kan...semataaaaaa...bila start enjin tetiba tak leh start dan bising la alarm...orang lalu tengok je...hei pandang wat pe meh tolong la....ngengongngengong..camtu la bunyi nye kot...tak reti aku nak explain bahasa tulisan korang buat buat imagine je.....mengelebah siput babss la aku kan..time tu terus auto sharp teringat kat tunang kesayangan ko kan sapa lagi Encik Awak.....ha hamikkkkk....hilang rajukan puaka terus je calling darling coming....rescue rescue..."syg..kete tak leh start kat parking menara"...dan berbalas "ok tunggu syg sampai sekarang"...seee aku maluuuuuuuuuuu........tebal setebal tayar...susah pndai ko cari tunang ko kan...tadi kemain berlagak majuk.....iyer iyer mengaku salah...dalam keadaan emergency sapa yang susah payah?? tunang yang ko marah tu jugak yang dtg tau...dari puchong meredah jem ke bangsar...sudehhhh menangis konon...hamikk tuhan bayar cash ....ok ok aku nyesal ni..kuasa tapak kaki (syurga) tunang dah semakin hampir ni...jgn memain

Muka kaget gelabah siput tak henggat...fadan la mukeeeeeeeeeee..melawan lagi...daulat tunang ku

bahagian perut dalam baby iswara ku...nak kena godek oleh Encik Awak

Encik Awak datang menyelamat.....abg oranjee!! i love u

sempat aku snap dari dalam keta....gigihh membaiki

sekali lagi snap...dia tak sedar ni aku pegang kamera...kang ada yang makan tools kete...

go go ..u can do it...semua gambar blur...sbb aku off flash...nak matikk pasang flash..kang abg oranje sentap...takutttttt

keteku dan ketemu bersatu...jumping kot nama benda alah ni

kete pun ada jiwaa kann ceh wahh tetap nak bertogether


Dan akhirnya semua selesai.....amik masa gak sampai kul 9 malam gak la....woooo dengan kepakaran kemahiran oleh Encik Awak kete dah boleh start balik...weehooo...tapi tapi sementara saja...bateri kete dah tak leh guna..padahal baru je setahun ..erkkk bukan 3 tahun ke tahan...adeh tak tahan...duit lagiiiiii....bersabarlah hati ku...yang pasti peristiwa ini akan menjadi pengajaran buat aku...jangan melawan tunang @ suami bahaya!! kuasa tapak kaki sudah lekat woo...baek baek..len kali cakap cakap tu ingat ingat yer jangan lepas aje...sapa yang tolong saat susah...orang tersayang jugak... ...i'm so appreciate u my love...muaah Encik Awak










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

13 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahhahaha ha kan dah..daulat lagi.. :P

farahfatihah said...

hohohohho makin dekat mmg makin sensitif rasa..rasa kurang dan kurang kasih sayang!! kan? sama lah kita!!

ratusiput said...

ehehe biasala nok makin dekat makin byk tekanan...takpe...darah mmg smakin manis.sib e.awak dtg jd penyelamat...

noradzlina.kamdani said...

tul tu...sume bayo CASH skang nih...tang2 tu gak dpt klu kite buat hal he he he...
ko menginagatkan yg aku DERHAKA ari tu kt laki...tang tu gak dpt...MELAWAN lg ckp laki...skang taubat dh

Liyanaroxx said...

pergh...tuh namanya daulat bakal suami kak..sib baik ada abang perkasa dtg menolong!

Softtouch [Hanim] said...

dugaan tu mimy..kene sabar...sikit je lagi...baik en awk kan..sanggup kerana tunang dia..

jumper namanya bkn jumping..:)

-NiD's- said...

heheheh..DAULAT kuat en.awak nie....sekali dia bg cobaan daa..
keta taKleh stat....ala akak gado=gado manja....dh taklama g dh
saba k......

Nadine said...

hihi, lesson learned darling.

nnti dh kawin lagi kuat daulatnye tau! :)

cik xxx said...

mimy,
tu la guna lelaki dlm hidup pmpuan. digunakan pada waktu2 kecemasan. hahahaha

Queen said...

nasib baik ada encik awak kan u..hihihi

thanks utk wishes tu..rasanya lebihkurang eryn la kot..tp eryn lagi awal rasanya.. heee =)

liyana said...

org selalu kena mcm tu kak... tu blm jadi laki kite lagi kan.. hohoh

POSH76 said...

darah tengah manis bawak2 bersabo...nanti dah jadi laki lagi ler berdaulat...tuah hang dapat en awak taw!!!

Ann Ishak said...

petanda...jgn melawan lepas ni

Google