THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 November 2010

Lapar La....Nasi Goreng TomYam Please

Dari dapur bersama sang tunang lelaki ini....hehehe...rajin la haiiii Encik Awak masak....Encik Awak ni taktik pandai kalau aku tengah merajuk sentap...nanti nak pujuk sure dia cakap..."nak sayang masak tak"...mau ko tak cair...lalala...dah la air tangan dia masak sedapp...terliur tekak aku terus baik tak jadi merajuk..aku pun sms balik " ok..nak nasi goreng tomyam." baiklah permintaan tuan puteri mentekedarah dipenuhi...adehh patutlah semakin bam bam bam...insap sket..kang jangan ada pelamin roboh...hehehe..nakbuat camner..bila orang volunteer nak masak ni...aku tadahkan aje...kembang kempis montot.......takpe selagi tak kawen ni leh la suruh menyuruh kang pas kawen tak dapek la....salah sikit dicatat derhaka...hehehe walau apapun yahooo..Encik Awak janji nak masak nasi goreng untuk makan malam...dan dan semua seisi umah tak mo makan...mak aku lagi le...terus cuti masak...amboiii sumer...kemain....okeh get ready bebeh...


meh tengok cara membuat NASI GORENG TOMYAM versi ENCIK AWAK...yehaaaa aku udah bersedia ngan kamera ku....kejissssss


bahank bahan tumisan siap rapi disediakan...errrr semua Encik Awak potong ok...aku tak tolong langsung...siap sumerrrrr


bahan binatang yang digunakan...sutun mesti ada..kasi potong okeh...sodappp


binatang sang udang jugak...cabut kulit sajo


perencah tomyam wajibb....guna adabi sudehhh...2 paket...


daun limau purut kasi wangi..pehh harumm


betapa sang lelaki ini sibuk mengerjakan binatang binatang di dapur...ehhe


ok memula masukkan semua bahan binatang yang sejuk tu kasi goreng tanpa minyak...ala ala aje..suam suam kuku...bagi sejuk batu dia kuar...


weeee tukang sibuk....lalala

gaul jangan tak gaul....serius nampak


ok step menumis...standard bawang putih , bawang merah..


tumis masuk cili jugak...ikut pedas dan diikuti perencah tomyam...


masuk segala binatang tadi ...kaco dan kaco


mak aku tolong jugakkk...kaco kaco apa yang patut....tu dia mem besar buat spotcheck dapur


tu dia nasi goreng sedang hangat nak siap...aku nampak udang sekoq..terliurrrrrr


dah nak siap ni...masuk segala tumbuhan sayur mayur...kasi tambah perisa...limau purut..carrot...sayur sawi


siap!!!! jom makan....senang je bah resepi tapi aku yang tak gheti gheti


oh lupa pulak kena di hidang beramai ramai...lagi sedap diminum bersama Air Ribena...tu aku yang bancuh okeh...hidangan deko semua aku...hehehe....


nak makan !!!!! tak sabar niiii


turut makan juga...penat lelah di dapur kena la makan kan...


dan inilah hasil penat lelah Encik Awak..berbaloi baloi...memasing menambah 2 -3 pinggan...lupa diri semua kan....licin ini tandanya...next time boleh merajuk la sure masak lagi..yeaaaaaaaaaa













Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

13 comments:

mamamarissa said...

dappnya..mesti cuba nie :D

liyana said...

xleh view gmbr la kak..nape ek?

RedLife2Love said...

suh abg megat msk utk ika jgk.. hehe =P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pewwwwwwwwwiiiiiiiiiittttttttttt bagus la nok...chef ko...terbaikkkkkkkkk

Softtouch [Hanim] said...

wa...pdainya en awak masak..untungnya mimi...masak nasi goreng tom yam lagi..sy pun xpernah masak nasi nie...bestbest...nnti dah kawin sure en awk ni rajin tlg di dapur..

daela said...

sedapnya...harus aku cuba ni nok...

Nadine said...

Now you plak bikin I lapar. Cepatla kul 12!!

p.s: en. awak tu kidal ek? I tgk dia pegang sudip tgn kiri, sudu pun tgn kiri :)

mrs.spicy said...

wuuu..aku nak buat malam ni~
btw kad sudah sampai semalam

Nailah Azman said...

amboiiiii ...
licinnye korang makan !
mesti sedap sangat tuh ... hehehehe .

ratusiput said...

perghhhhh menyelerakan nok...nk try ar....

kella said...

nah kau... sekali boleh upload ko upload punya byk yer... :)

Eri-chan said...

aku nak jugak...tlg masak nanti aku dtg rumah en awak..eh..umah kau dgn en awak..kekekekek

POSH76 said...

bertuah ko dapat bakal somi rajin masak....confirm sedap tu....nak terai buat la hehe

Google