THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 August 2010

Merasa Jugak Aku Pakai MAC Untuk Hantaran Kahwen..huhuhu

Aku ni jenis bermekap tapi tidaklah melabur wang yang banyak nak pakai mekap mahal mahal ala2 MAC, Bobby Brown, Estee Lauder dan sewaktu dengannya....ala senang citer yang kat kaunter kosmetik tu...aku ni nak beli asik je memikir 30 -40 kali...alih alih aku beli elianto jugak...heheeh...itu je mak mampu nokkk...nak hebat sikit Body Shop sajo...huhuhu...sekarang belum berlaki jadikk semua di taja saraan diri sendiri..tengok nanti dah berlaki habis la laki aku..huhuh...eh nak bini cantek takkkkkkkk??? nak sila bagi bini pakai MAC yer...huhuuh dah buruk kang komplen binik plak...temper aku..huhu...


Okeh mentang mentang nak kawen kennn....kesempatan aku nak bodek tonang aku encik awak la...nak mekap...yahoooo....okeh nak MAC plssss...okeh MAC ini adalah untuk hantaran packing...weeeeeeee...seronok gitu....rasa cam tak sabar je nak pakai...huhu...excited excited...nak beli duit sendiri kedek...uwekkkkkkk....ni aku reveal ada gak yang mengata aku menunjuk...kecoh seantero....ha yer laaa ...aku pun baru la nak merasa pakai MAC...apa la sgt...berlambak orang pakai dah berbatang lipstick...aku baru nak pakai satu...jadi le kannn...


Sebenarnya aku pun tak plan pun nak letak set mekap dalam hantaran tapiii tetiba je ada akak kat opis ni ..dia gi "Staff Sale Estee Lauder kat Hotel Renaissance"...pastu dia bawa opis then apalagi mak mencelah bedah la nak nengok..tetiba ada MAC lakk...huyooooooooo...waaaa nak jugak...dan yang pasti harga murah dari kaunter...harusssssssss!!! separuh harga yer.... mak nak. jugakk....sila lihat hasil rembatan...adeh berkira kira aku nak pakai ni...hari hari asik duk nengok je la ni...yang penting ORIGINAL tawww bukan IMITATION...iskkk merasa gak aku ekk..horreyyy....pssst jadi hantaran dulu...bersabar je la sebelum dapat merasa pakai ni....




** lipgloss GLAMOUR FORALL & lipstick LUSTRE BATISSERIE AA9


** Eyebrow Pencil TAUPE , Eyeshadow RELAXED SHAUKSTICK,Mascara ZOOM FASTBLACK LASH


**Mineralize Blush CHEEK&CHEERFUL &Eyeshadow NANOGOLD & MEMORABILIA



** taraaaaaa...iskk terujaaaaaaa....takleh pakai lagi le...huhu botak encik awak..huhu..tapi takpe..kalau aku beli semua ni kat kaunter MAC lagi gugur misai semua..hahaha...berbaloi ar beli camni..SEPARUH HARGA!!..sila percaya...cuma takde bedak compact je...frust jekk...dah habesss:((




SILA BERSABAR UNTUK MERASA PAKAI YER...INI UNTUK HANTARAN KAHWEN....HAIYOOO TAK SABAR NYEEE






18 comments:

Aziati Wan Haron said...

amboi shopping sakan hehe

ratusiput said...

huhu merase gak ko nok...aku pun sentuh pun tak lagi casing2 dia...ehehe...mahal nok...syg duit!ehehe...

NeenaAnuar said...

wahhh meraih ko punyer product MAC! hehehe... MAC memang terbaeeekk... aku pengguna setia MAC... sekali dah pakai... terusss tak leh berhenti.. so ko baik suruh en. awak get ready! hahahaha...

Nadine said...

betul kata comment kat atas. once started mmg akan setia ngan MAC. Best! alah membeli tp menang memakai ;)

farahfatihah said...

kalau MAC ni fara suka compact powder dia..best!

POSH76 said...

bessnyer rugi aku tak gi sales tu buat time keje huhu

tapi MAC mmg bess tahan lama kalu mekap hehe

noradzlina.kamdani said...

lin pun xmampu...tp awal thn ari tu ada kwn bwk MAC yg kene sauk dkt kastam so depa jual rege kwn2 la..lin sauk mascara, eyeliner, compact powder n eyeshadow...dgn rege rm54...ntah bile nk rasa pkai yg ori..tp kite kulit muka xbermasalah, pkai yg murah2 pun xpe alhamdulillah...

^ CoMMoT ^ said...

kak mimy , MAC memang best . neklah pengguna setia MAC jugak . macam neena anuar cakap , sekali da pakai , mesti nak lagikkkkkkkkkk ~ hehehehehe . alhamdulillah rezeki kan . ala sis nak beli MAC boleh je . beli la satu-satu . lelame nnt lengkap satu set make up MAC . :)

Eri-chan said...

aku suka ko tayang2 brg mekap MAC kau ni...aku suka lipstick nye kaler tu..cun beb..
aku pun x mampu gak..
kulit aku sensitip lah...aku masih dlm pencarian brand yg sesuai..

Eida said...

lepas ni ko mesti jatuh cinta dgn MAC nyer,abis lah En.Awak lepas ni bukan takt misai jer gugur,janggut sumer sekali...

Filla ~ Kasih said...

waaaa..mak jeles nieh!!! ada member gi gak staff sale tu.. tapi nak kirim2 tak reti..kalo pegi sendiri senang sket..once dah try, konpom tak carik product lainn.. pecayelah ckp mak nih!!!

JuJue said...

wahhh sokaaa lah tuhh...

eMMe said...

aa'ah..puas hati pakai MAC, saya wat hantaran kawen , make up MAC...pakai pun berjimat je...tapi berbaloi2...Salam prkenalan.

Iena said...

aku dh baper kali duk kuar masuk MAC. belinya idok... achik on jerk tp smp masa aku lak yg cam taik idung masin. sudahnya aku suh achik belikan aku mustika ratu jerk! up sket LOREAL ngan Maybeline. lebih tu aku bleh beli baju ngan sandal.
jauh sudut hati... niat pakai MAC dh ader... tp tgu kaya sket...

kella said...

amboi tambah meletop ngetop la ko pas ni ya mimy! pas kawin lagi vouge la gitu.... :)

Mimis said...

Dah dekat nak kawin kan? dah lengkap ke semua persiapan?

Ann Ishak said...

meh nak buat appointment dengan kakak yang jual tuh...sangat terujer

fiszah_pjo said...

waaaa.seronoknya g mac sale..saya tak pernah tau pun,,end up da abes baru baca kt blog orang..huhuuh..teringin nak tamabah..nk beli kat kaunter dapat la 1 barang je..huhu.

Google