THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 August 2010

Diari Ramadhan Berdugaan....Yer la Tu

Hari ni dah 16 puasa...kejap je kan...dulu di tahun lepas berlambak je citer ramadhan aku...tapi tahun ni agak tidak baper hebat la...nak kata citer resepi masak masak...yer aku memang tak masak...aku balik awal 4.30 ptg pun yang aku tau balik umah terus membuta tido...macam aku la yang masak...yer sekarang boleh la eksyen..sebab aku duk ngan mak aku lagi...tengok tahun depan....kelam kelibut ko nak balik masak...yer tahun depan Insya Allah dah bergelar binik orang..habis tu tak sedar diri lagi ke nak bagi laki makan...kang laki makan mamak mau ko meraung...huwaaaaaaaaaa....mamak mandrem la hapa...ada awek makan kat mamak la...sudehhh... insapp sila masak...encik awak awal awal dah sound aku...dia memang tak reti nak makan luar...dia suka makan umah.....katanya, apa guna ada bini tahun depan...guna la sehabis mungkin...hantaran dah bayor...maka keje baru aku tahun depan TUKANG MASAKSOMI...gawat...pegang sudip pun terkial kial ni...



Takpe itu citer tahun depan ....aku nak citer tahun ni...ramadhan tahun ni macam biasa biasa je...start dari 1 hari pose sampai sekarang asik mood saket je....start permulaan batuk mengkokoi tak benti ....sakit tekak pulakkk....habis lalok aku telan ubat batok....akhirnya ubat tradisional jugak mujarab...air suam panas+madu khaula 3 sudu+ perah limau nipis....sudah hilang ...ok lega jap pastu acara bersambung selsema lak datang....mengalir mengalir laju je kat hidung ni...nak amik ubat selsema pun ngantuk gak..ketidoran je aku...tak kose nak makan...dan yang terbaru terjadikkkkk....sakit kepala menggila....rasa nak hantuk kat dinidng...dah la sakit kepala...pastu leh pulak tekak leloya...muntah belahak pun tak kuar apa...hangin satu badan....macam orang morning sickness tapi aku all day sicknesss....gila hapa mak dara terdiva lagikkk...no speku...encik awak bukan perosak gadis...uhuhuh...

Aiii kata diari...harusla panjang citer...ok semua...bulan pose ni mak tak lalu nak makan apa...ko tayang la aku kesedapan makanan berganda...aku tak teruja...aku makan ciput je...yeayyyy tandanya nak kurus...tapi idak pula berat nya turun....tau tak aku dah la buka tak makan nasi...lauk aje...pastu amik sup je...kebetulan tak sihat..memang tak selera la...pastu sahur lak aku cuba makan nasi ...konpom pagi gosok gigi muntah belahak....adehhhhhhhhhhh tensionnn...gamaknya minum air je la aku ni...hai la badan bila la nak slim...mak dah cuba sedaya upaya tak makan ni...ko membesar gak bagai johannn kannnnnnnn...eh tak perut dah mengecut skit...baju lama ada leh pakai...huhu...bagusssssss....ok pasni raya ko jangan makan banyakk lak...konpom berganda...tetiba terbayang ketupat, rendang...sob sob...sedihhh..hahaha...

Tahun ni first time raya ada tunang...yeay yeay...gedikk aku...siann kan orang lain dah bersomi pung...aku pun terfeeling nak romantik bagi kad raya yang tertera UNTUK TUNANG TERSAYANG YANG JAUH DI MATA..berserta ayat ayat chenta...pehhh..eh tetiba aku geli geleman...dulu pernah la berangan ...hahaha..nan adoo la aku nak bagi kad...tak kose...tapi aku nak paksa rayu la encik awak bagi aku kad raya...boleh gituuuu...tahun ni jugak first time bawa tunang makan umah berbuka tapi tunang nya tak masak punnn...reasonn sakit...yer betul2 bukan cobaannn...merasa la dia makan makanan hasil bakal mak mentua nya...yang rasanya dia dah rasa saban hari..bersabar je la yer encik awak...tahun depan tak leh mengelat..huhu redhaaa..tetiba sedih tahun ni last beraya as bujanggg darasss....hukhuk...sob sob....kuar hingus..


makanan mak aku masakkk...tunang nya tahun depan baru pandai masak




kenal tak??tunang memalu..macam tak biasa..ceh...tak kose haku




serius bermain belon...aku saket tu dia main belon...hahah.. aku sehat dia main aku.... haipppppp main game tv la...bulan pose...shadap








Ada lagiiiiiiii...sabarr..tak habis...pose tak cukup ..aku dah kantoi 2 hari ni ..reason sakit okeh....bulan bintang x datang lagi..dah pikir raya...dalam kengkonon tak nak pikir raya...2 pasang baju dah siap...2 pasang kasut dah beli...ini ko kata ko tak pikir raya...cehhhhh...aku konon je la...tapi kasut wedges ada jual murah sepasang RM25 ...ko tak nak ke?? lawa lak tu..sedap pakai...rugi tak beli..hahahah...baju lak...tailor aku tu rajin lak tahun ni kain pasang aku yang berkepam tak disiap ..dah pulak dia siap....yer dia pun nak duit raya...harus la amik buat baju raya...kos tempah melayang RM90...sehelai baju kurung pasang RM45...dah stoppp...eh tak ada lagi...gi first lady nak cari baju raya ekin...aku terjebak...dia tak berkenan aku yang berkenan apa kes?? murah lak tu kain lycra...nak beli ...lama dah cari tau...tetiba belek ada size besar melampau XL..ngam cantek dipakai...tak beli teringat...beli lagikkkkkk!! RM79.90...so 3 la...cukup cukup jangan beli lagiii...sila fokus kawenn..kang ko beraya...baju kawen tak de...jangan nanges ekk...sale merata ni...hilang kesabaran...




baju raya in advance dah kasi tonton...huuhuh..ni lah baju first lady nya ...terjebak melayang duit RM79.90..naseb murah...ok la ekkkkkkk






Wedges raya...murah sajooo..takde jenama....RM25 sajo...sumpahh sedap pakai ringannn giler...mak rembat 2 pasang nokk...giler tak haku...



nah dah basi....mood raya dah menjelma ni...siot je...pose pun kantoi...hahaa...baju raya ni jadi baju raya ke 3 je la...sebab korang dah tengok...maka ulang tayang gambar raya la gamaknya...ada aku kesahhh...material lycra...kurus tak mak nok?? yer kurus jari jekkkkkk




SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI  UOLLSSSS










13 comments:

fabulous.farah said...

mimi kenapa en awak nampak susut giler. sebab demam hari tu ke?

Emynz said...

hahahha, aku dok opis jadi beruang kutub. jgn harap aku nak turun time lunch.

Eida said...

wah cantk baju ko Mimy,posing pun ala2 artis lak tu

POSH76 said...

lawala baju raya hang sedondon dgn wedges tu...hang mmg ada taste hehe

fatenton said...

cantik kasut tu
faten suke :)

SHIKIN said...

cantik lah baju tu.mmg sakan bile nak raya nie..tak pe pki raya first pun tak pe..tak de org perasan..heehhe...aku tutup mulut jerk buat2 tak tau

Eri-chan said...

titibe aku mcm nak wedges yg ko pakai tu nok..ko belikanla aku size 7..boleh? hahahah

megat kurus nok..pe cer ni...
dah thn dpn ko mkn kat rumah suami bestla ko...aku?

DedOllY said...

wah....canteknye wedges tu. i loike! kat mana akak beli?? baju yg purple tu cantek dan murah...mmg berbaloi2 la..

RedLife2Love said...

suka gak beli baju siap kat first lady.. murah dan berbaloii.. kat tempat lain ada? mmg takde.. hehe..

kella said...

mimiy ni ko ambik gambar kat studio ke.. napenya pakai baju raya awal?

JuJue said...

wahh cam cantekk jer background gambar ni putihhh.. mana ko posing nih ah?

CAHAYA said...

Cantiknya limi!!

Nadine said...

waw, bergaya la mimy. i like ur style, and your confidence. thumbs up!! :)

Google