THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 August 2010

Sambil Menaip Terbatuk Batuk



Salam uollss...lama kan mak menyepisss tanpa berita...motipp..lama ke?? bagi aku lama la...selamat berpuasa semua...dalam bulan puasa ni bukan takde citer...ada memang ada..korang tgkla last year nya enrty di bulan ramadhan ..meriah kan citer very the banyak...tahun ni apa sudah jadik?? yer sudah jadik...haha..tahun lepas memori indah aku...oppsss napa next entry kasi cite okeh..ni nak bgtau korang...since puasa ke -3 aku kena serangan demam, dan batuk tak berhenti...adeh..meamng menyiksakan...nak clearkan kahak tu...payah benor...demam dah kebah hari esoknya pastu batuk lak tek berhenti..kalau batauk biasa sesekali okla leh terima ...ini tak..batuk berkol kol...ibarat ayam berkokok...memang bising je...adehhh...tak tahan tull..tahan tak tahan puasa penuh tau....tapi macam kanak kanak ribena la...aku tengok bebudak makan aiskrim ..terus terliur..jangan tak tau aku siap menangis tu...tak tahan tekak kering...kurang air kan...dah la tekak pun sakit...nak makan pun takde mood okeh...amin memoga kurus le aku..ehehe..sempat berniat baik untuk my body...ohh beb 5 hari mak tak jamah nasi tawwwww....tengok ada gak hikmahnya tau...berkat bulan pose...berat maintain tapi orang tegur shape ada kurang...horeeyyyyyyyy


**kesian tak korang nengok dia ni muka sampai nangis akibat batuk..huhuhu yer sila percaya umurnya dah ditahap lusia..(lanjut usia)










11 comments:

rina said...

Alor ciannye bakal pengantin nih... demam takyah pose.. hehe

farahfatihah said...

ala ciannya....mkn ubat..jgjn minum ais tau!! skg musim la...kat office ni pun ramai yg demam

noradzlina.kamdani said...

mimy: hv some rest, minum air msk bnyk sket bile buke pose...

Eri-chan said...

nok, dasyat muka kau...ko dah sihat lom? amik ubat powerla sikit..

Nadine said...

Mimy, cuba petua ni:

Apple hijau, cuci bersih jgn buang kulit. Belah 4. rebus dgn gula batu. minum jus dia. InsyaAllah nanti elok la batuk tu dgn izin Allah :)

take care dear :)

mamamarissa said...

sama la kita dear...batuk tak hilang2 lg nie...aduhai :(

ratusiput said...

alalala...ciannye dia batuk.paham sgt kalau dh kena batuk style ayam tu ha sbb aku pun slalu kena camtu.mmg 2-3 kali ulang alik klinik...tp aku ni degil...liat mkn ubat.ehehe...

Mia-Ina said...

kte pun dh kena wp 2x je br teguk ais..trs hilang suara..huhu..seksanya rs demam selsema nie

Emynz said...

musim kot. department aku pun ramai yg kene batuk ceni, cam berlumba-lumba lak sape paling kuat batuk. get well soon.

kella said...

oooo... patutlaa...

get well soon ya!

:)

Ann Ishak said...

member aku penah bagi makan ubat beli dkt kedai cina...ubat tu macam gula2 la, isap jer. insyaAllah sakit tekak, batuk segala reda, lepas tu terus ilang.

Google