THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 August 2010

"Halaman Asmara "... Auwwwwwwwww Tak Kose


Hi peeps...tak kose hokey...tetiba leh pulak teringat lagu raya..yer ar si MALA send aku lagu ni...dah aku tergedik tak hengat ni...terimbas kenangan ramadhan- syawal tahun lepas...kira ibarat aku ziana zain..encik awak tu awie la...pehhhhh mantap...adehh bila dengar mula la over kannnnnn...okeh okeh pada yang tak tahu , nak tau, dan tak nak tau...aku nak bagitau jugak...

Di tahun lepas bulan ramadhan 1430 aka 2009 aku telah berkenalan dengan seorang jejaka stranger...tetiba jadi tunang aku sekarang ni...inilah namanya jodoh...aku pun tak sangka nok...tu la berkat bulan Ramadhan...encik awak ayat baekk punyee...hihihi...tapi ntah la ek..ko ingat senang nak kenal orang stranger..dah la tetiba baca blog aku...pastu nak kawan lak ngan aku..ntah betul ke tidak orang tu...cuak sehhh...pastu bulan ramadhan gak la jadi first dating kitaorang...buka pose sama gitu...amboi amboi kemain...

Memang dia sangat stranger sebab aku tak kenal pun muka dia...dia je la kenal muka aku ..dah tentu dia baca blog aku kan...blog mak yang gemuk ni dia baca taww....dah tentu pasal sengal aku dia tau..bak kata orang bahasa melambangkan personaliti...ceh wahh...jeng jeng tetiba encik awak bersuara nak jumpa..ok mak cabar la dia datang bawah opis aku ni...dia datang kooo...hohoho...mata bertentang mata maka bermula la satu detik permulaan..pehh ayat..nyampahhhhhh...dan hari syawal aku pun lagi best la...sebab encik awak nak serius ngan haku seterusnya nak melamar aku...adeh dup dap maka bermula la HALAMAN ASMARA..huuh....ok to be continue...




Halaman Asmara ( Awie & Ziana Zain)
 
Setahun aku lalui
Detik lama kan kembali
Pelita ku nyalakan
Di halaman asmara ini

Sering kali ku renungi
Kenangan mencuit hati
Sedar tak sedar detik itu kembali
Detik tahun lagi

Cinta di bawah cahaya
Dakapan seribu warna
Menerangi indah halaman asmara
Kita berdua

( korus )
Kau melafazkan kerinduan
Ku sambut keriangan
Dan terungkaplah
Impian di hari mulia

Tercurah kasih dan sayang
Menyambut Syawal menjelma
Tapi daku gembira bertemu saudara
Di samping kasih yang ku cinta

Kau melafazkan kerinduan
Ku sambut keriangan
Dan terungkaplah
Impian
Kau melafazkan kerinduan
Ku sambut keriangan
Dan terungkaplah
Impian

Kau melafazkan kerinduan
Ku sambut keriangan
Dan ( terungkaplah )
Impian ( impian )
Hari mulia

Kau melafazkan kerinduan
Ku sambut keriangan
Dan terungkaplah
Impian





** kenangan ramadhan 2009 tahun lepas...umah AIREEN jadi saksi...ewah first time sedondongggg...lihat lah dramaaaaaaaa gitu...


13 comments:

-NiD's- said...

eheheheh....best jaa baca pertemuan pertama k.Mimy...so semPoi....BTW,sis mesti menghitong hari untoK bakal begelar raja sehari...ehehhe

ratusiput said...

padan...secucuk...so...sweeettt....

Mia-Ina said...

alolo..sweetnya cerita..mesti tersipu2x malu teringat kali pertama kan

farahfatihah said...

lagu fav raya ai tau awwwww =)

Eida said...

ala Mimy manyak romantis lor.Inilah jodoh namanya sesuai gitu

Myrilicious said...

kak mimy, reen yg baca ni pun sengeh sorang2~

daela said...

Aku tumpang gembira....x sabar nak pi kenduri umah hang nok..:))

Eri-chan said...

hehe..aku tingat ko call aku time aku baru kuar klinik beb..pitam tak pitam pas kena injek..
wah tak sangka kan....aku tumpang sonok ko dgn megat..lagipun dia sekepala dgn aku..hahaha

Shu Shinju said...

komenku yg pertama...hehe...

suke tgk pic makan kuih raya tu...romantik giler...hehehe...:)

Ann Ishak said...

masa puasa jugaklah hampir2 nak terkangtoi dengan mak kannnn...nok, ko lari dulu

atoyis said...

waaa...cayolah..harap2 jodoh ko berpanjangan..aku doakan bahagia hingga akhir hayat amin...

RedLife2Love said...

eceh2.. romantis bangat deh.. kenangan belum bertunang mesra..

Ms AiReEn MoHd said...

wah gedixx uolls...kat umah i uolls gedik kan...i yg amik gambo tu k an uolls...

Google